Geel FM - Item gefilterd op datum: maart 2017

Vanaf vrijdag 7 april kan je, tijdens de duur van Palmenmarkt, in het centrum van Geel gratis bovengronds parkeren. Heb je een bewonerskaart of werknemerskaart voor parking Werft of Havermarkt? Dan mag je je auto parkeren in Pas.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Espressobar Julie's is de eerste ondernemer van de maand bij de Geelse jongeren afdeling van Open VLD. Julie Binnemans, de vrouw achter JULIE’S, koos ervoor om haar zaak in Geel te openen omdat ze zelf in Geel geboren is en, op haar ‘kotjaren’ na, altijd in Geel gewoond heeft. Ze voelt zich hier gewoonweg thuis en kan daarom goed inschatten wat er leeft in Geel en wat er werkt voor een zaak in Geel. JULIE’S is de afgelopen 2 jaar uitgegroeid tot de ontmoetingsplaats in Geel.

JULIE’S is niet zomaar een espressobar, maar een totaalconcept waar het gezellig vertoeven is. Je krijgt enkel de beste kwaliteit voorgeschoteld en elke dag staat er iets lekkers op je te wachten, gezonde soep bijvoorbeeld, een heerlijke quiche of de lekkerste homemade gebakjes. Dagvers en met de grootste zorg en liefde klaargemaakt. Daarvoor gebruikt ze fairtrade, biologische en streekproducten.

Jong VLD Geel zet vanaf april elke maand een Geelse ondernemer in de bloemetjes. De liberale jongeren starten dit initiatief met als doel de Geelse ondernemers extra in de kijker te zetten en op een positieve manier mee te werken aan Geel als aangename winkelstad. Ondernemers met een uniek concept, een innovatieve visie, jarenlange succesformules gaan stuk voor stuk aan bod komen. En dit omdat Jong VLD Geel vindt dat ondernemerschap en durf best wat meer aangemoedigd mag worden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De stad Geel zoekt uit of ze op een of andere manier een (schade)vergoeding kan bekomen voor de nieuwbouw voor het vredegerecht in Ecodroom. Dat antwoordden burgemeester Vera Celis (N-VA) en schepen van patrimonium Ben Van Looveren (CD&V) donderdagavond tijdens de gemeenteraad op tussenkomsten van Luc Verguts (Open VLD) en de sp.a-leden Elhasbia Zayou, Kristof Van Reusel en Noël Devos.

Geel investeerde meer dan 1 miljoen euro in de bouw van een nieuwe locatie voor het vredegerecht in Ecodroom, maar het pand is sindsdien nooit gebruikt geweest. Nu justitieminister Koen Geens (CD&V) beslist heeft om het vredegerecht van Geel over te brengen naar de locatie in Mol blijft Geel met de lege ruimte zitten.

"We bereiden een dossier voor om in te dienen bij de commissie Gebouwen, in de hoop een vergoeding te kunnen recupereren op basis van contractuele nalatigheid. Maar het is niet zeker dat dit ook gaat lukken." Het probleem is dat er nooit een contract tussen de stad en de Regie der Gebouwen is getekend. Toen Geel de nieuwe locatie bouwde, was ze als gemeente verantwoordelijk voor de huisvesting van het vredegerecht. Maar die bevoegdheid ging niet lang nadien over naar de Regie der Gebouwen. Maar die toonde door de hoge huurprijs en de hertekening van het gerechtelijke landschap geen interesse meer in de nieuwbouw. Alle argumentatie en politieke druk vanwege de Geelse coalitie haalden niets meer uit.

Het schepencollege debatteert intussen ook over de toekomst van het gebouw. "Alle pistes liggen daarbij nog open, zoals verkoop, verhuur of een eigen invulling. "Een van de pistes is om ons Huis van het Kind er onder te brengen. Door een herschikking kunnen we de bureaus ook gebruiken voor enkele stedelijke diensten die nu plaatstekort hebben. Een ander idee is om de raadzaal als trouwzaal te gebruiken, of als grote vergaderzaal. Maar we hopen vooral dat de zaal kan gebruikt worden door de vrederechter, wanneer die twee halve dagen per week zitting houdt. Dat is in ieder geval de vraag die we aan het gerecht hebben voorgelegd."

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Tijdens de PaasTD in en rond zaal Axion deden studenten van de Thomas More hogeschool in Geel preventieve alcoholtesten in samenwerking met de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Zij deden dit vooraleer de fuifgangers met de wagen naar huis wilden vertrekken. De bestuurders werden door studenten aan een preventieve alcoholtest onderworpen. Wanneer ze teveel gedronken hadden om nog met de wagen te mogen rijden, kregen ze de kans om hun auto op de parking van de Geelse campus achter te laten en op een andere manier naar huis te gaan door bijvoorbeeld een taxi te bellen of iemand die niet teveel gedronken had, te laten rijden. Deden ze dit niet, dan moesten ze bij een politieagent een alcoholtest afleggen en werd er opgetreden zoals bij een andere repressieve alcoholcontrole. In totaal lieten de studenten 136 bestuurders die de fuif verlieten, blazen. 133 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 98 procent van de gecontroleerde bestuurders. De drie bestuurders die teveel gedronken hadden, om nog met de wagen te mogen rijden, lieten alle drie hun auto op de parking staan. De actie kwam tot stand omdat de studenten al een paar keer geconfronteerd werden met de spijtige gevolgen van alcohol achter het stuur. Onlangs kwam een student in Geel nog om het leven bij een ongeval op zijn studentenkamer na een nachtje stappen en ook in Sint-Katelijne-Waver kwamen recent drie studenten van Thomas More hogeschool om het leven bij een verkeersongeval op de terugweg van een fuif. Dit was de aanleiding voor ATOMOS, de overkoepelende studentenvereniging om aan de alarmbel te trekken. De studentenvereniging was zelf vragende partij om een preventieve bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen van drinken en rijden. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De zonneschijn van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat de eerste asperges hun kopje nu al boven steken. In de Doornboomstraat in Punt kan je sinds woensdag 29 maart in de Aspergeshoeve al de eerste asperges kopen vanaf 3 euro per kg. Deze asperges worden in volle grond gekweekt.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Basketbalploeg Finas Geel is volop bezig om een ploeg te vormen voor het komende seizoen. Wim Vandenweyer, Francis Weggen, Yannick Cornelissen, Ben Goris, Sjors Poel en kapitein Peter Vandeweyer blijven bij Finas Geel. Dave D'haens verlaat de ploeg en gaat volgend jaar terug in tweede klasse spelen bij BS Waregem. Ook Ruben Van den Eynde vertrekt op het einde van dit seizoen en gaat naar T&T Turnhout. Nu zondag speelt BBC Finas Geel de topper in eigen huis tegen Lommel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De fietsstallingen op de Havermarkt en op de Markt worden op maandag 3 april verwijderd. De dag erna op dinsdag 4 april worden de kermisattracties voor Palmenmarkt opgesteld op de Markt, Havermarkt en Werft. De politie verwittigd nu al om je fiets tijdig te verplaatsen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Wie na 3 april een aangifte wil doen bij de politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout, of dat nu op het hoofdkantoor of in het wijkkantoor in Meerhout of Laakdal is, moet daarvoor eerst een afspraak maken. Volgens de politie heeft dit grote voordelen naar wachttijden en snelle dienstverlening. Het politiekorps benadrukt dat dringende hulpverlening zonder meer 24 uur op 24 gegarandeerd wordt door de interventieploegen. Maar voor de aangifte van andere zaken, zoals bijvoorbeeld een verloren identiteitskaart of een fietsdiefstal, moet u vanaf 3 april vooraf een afspraak maken. Dat kan via een speciaal onlineformulier of via het algemene contactnummer van de zone.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 27 maart 2017 10:11

Arne Hoefnagels keert terug naar ASV Geel

ASV Geel maakt werk van de kern voor het komende seizoen. Kapitein Jo Christiaens verlengt zijn contract met 2 seizoenen. Ook Sam Vanaken en Kenneth Kerckhofs doen hetzelfde. Ahmet Karadayi verlengt met 1 seizoen. Arne Hoefnagels keert terug naar ASV en tekent voor 1 seizoen. Hij komt over van Oosterzonen.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 27 maart 2017 10:07

ASV Geel wint van Koksijde

ASV Geel won met 4-1 van Koksijde, maar kon pas in het begin van de tweede helft langszij komen via Bangoura. Koita zorgde met een prachtige actie voor het tweede doelpunt. Koksijde kon niet meer antwoorden Karadayi en De Norre bezorgden de 4-1.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8