Geel FM - Item gefilterd op datum: april 2017

In Meerhout werden 1000 bezoekers van het punk- en hardcorefestival Groezrock op vrijdag en zaterdag gecontroleerd op drugs. 63 van hen hadden drugs bij zich. Ook zijn er uitgebreide veiligheidsmaatregelen van kracht. Verspreid over het weekeinde verwacht men 22.000 bezoekers. Groezrock is toonaangevend in Europa in zijn genre en is het eerste grote festival bij ons van de zomer.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De laatste wedstrijd van dit seizoen verloor ASV Geel met 3-1 op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. Patro kwam al na 17 minuten op voorspron en op het half uur kwam Geel op gelijke hoogte dankzij Yadi Bangoura.  In het begin van de tweede helft scoorde Patro opnieuw en kregen ze nog een strafschop.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De spooroverweg aan de Retieseweg is op maandag 1 mei afgesloten voor alle verkeer. Er worden herstellingswerken uitgevoerd. Er is een omleiding voorzien via Kievermont, Rijn en St-Dimpnaplein en omgekeerd.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Angel Gebruers kon vrijdagavond kiezen tussen twee coaches bij The Voice Kids op VTM. Toen ze "Like I'm gonna lose you' zong van Meghan Trainor duurde het niet lang vooraleer Sean zich omdraaide. Iets later draaide ook Josje zich om.  Uiteindelijk koos Angel voor Sean.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Angel Gebruers debuteert vrijdagavond in het VTM programma The Voice Kids. Angel is 14 en hoopt met haar versie van "Like I'm gonna lose you" van Meghan Trainor één van de coaches Sean Dhondt, Josje of Laura Tesoro te overtuigen van haar zangkwaliteiten. Angel wil heel graag zangeres worden en carrière maken, maar ze blijft realistisch dat de kans altijd klein blijft. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Twee auto's zijn in de Dokter Van de Perrestraat op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde donderdag rond 8u20. 1 inzittende liep lichte verwondingen op en ging voor verzorging naar een dokter.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Geelse burgemeester Vera Celis zoekt 30 gezinnen die mee de uitdaging aangaan om op 30 dagen 30% minder restafval te hebben. Concreet is het dus de bedoeling om tijdens de campagneperiode, van 1 juni  tot 30 juni, overbodig restafval te vermijden en het overige afval zo goed mogelijk te sorteren. Hierdoor verklein je niet alleen de afvalberg, maar bespaart men samen maar liefst 2 ton CO2. Je kan je hier inschrijven voor 20 mei. 30-30-30 kadert binnen Kempen2020, het Kempens streekproject om 20% CO2 te besparen tegen 2020. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 27 april 2017 09:03

Werken N13 uitgesteld tot minstens half juni

Het verkeer kan iets langer in beiden richtingen over de Herentalseweg en Geelseweg of de N13 blijven rijden. Normaal werd de gewestweg vanaf 2 mei afgesloten in de rijrichting van Geel, maar dit gaat pas later gebeuren. De werken kunnen pas ten vroegste starten vanaf 15 juni als afdeling wegen en verkeer op korte termijn haar noodzakelijke procedures  bij de Vlaamse overheid kan afronden. Als de juiste aanvangsdatum gekend is, wordt ook de datum voor de tweede infovergadering vastgelegd. Van het moment dat de heraanleg van de N13 start, kan het verkeer nog enkel in de richting van Geel en Olen naar Herentals rijden. Het verkeer dat uit Herentals of Olen komt en naar Geel wil rijden, moet de E313 gebruiken. Meer info lees je hier

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Maandag vond het eerste uitzonderlijk transport plaats in een reeks voor Umicore Olen.  Een kuip van maar liefst 5 meter en 7 ton zwaar werd door een schip op het Albertkanaal gelost op de kade van Punt. De kortste route was via de Herentalseweg naar Umicore, maar daar hingen de verkeerslichten te laag boven het wegdek en de operatie zou te duur worden om deze allemaal te verwijderen. Er werd een omweg gekozen via de Antwerpseweg, de Ring rond Geel, Rauwelkoven, Reiten, Herentalsedijk tot aan Umicore in Olen. Eandis verwijderde voor het transport overhangende elektriciteitsleidingen boven deze wegen zodat het transport kon passeren. Nadien werden de leidingen terug hersteld. Een behoorlijk karwei waarbij het konvooi traag opschoot. Sommige delen van de straat Reiten was erg nauw door de bomen langs beide zijden van de weg. Woensdagavond wordt de tweede uitzonderlijke lading naar Olen gebracht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Zonder onvoorziene omstandigheden maken Lenaerts, Haagen, Nelissen, Hulsmans, Van den Ackerveken, Vanaken, Kerckhofs, Christiaens, Robin, Karadayi, Bangoura, Koita en nieuweling Hoefnagels deel uit van het team van ASV Geel volgend jaar. Hoofdsponsor Tormans verlengde zijn sponsorcontract met een jaar en Jan Tormans zelf onderhandelt momenteel met een investeerder voor de Geelse club. Als die onderhandelingen slagen komen er boven de 13 namen die nu bekend zijn er nog spelers bij.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7