Geel FM - Item gefilterd op datum: mei 2017
woensdag, 31 mei 2017 00:28

Drugscontrole op bussen van De Lijn

Een 50 tal personen, voornamelijk minderjarige scholieren, werden gecontroleerd op drugs op twee bussen van De Lijn. Deze actie van de politiezone kwam na meldingen dat er op bepaalde buslijnen drugs werden gebruikt en verhandeld door schoolgaande jeugd. Zes personen werden aangeduid door de drugshond, maar verdere fouilles leverden niets op. Waarschijnlijk hadden zij drugs gebruikt of recent opgetrokken met personen die drugs gebruikten. Hun ouders werden telefonisch op de hoogte gebracht. De actie verliep vlot. Ook in de toekomst gaat de lokale politie dergelijke acties herhalen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 31 mei 2017 00:22

Nieuwe containerterminal bij BP in Geel

Een nieuwe containerterminal werd in gebruik genomen bij BP in Geel. Terminaloperator BCTN zorgt ervoor dat jaarlijks 20.000 containers van het chemisch bedrijf over het Albertkanaal vertrekken. De nieuwe terminal is 2,6 hectare groot en wordt ook een open acces terminal. Dat benadrukt de operator. Door de 20.000 containers ter plaatse te behandelen voor BP spaart men op jaarbasis 400.000 vrachtwagenkilometers uit, omdat ze anders in de terminal in Meerhout moeten geraken, zo'n 10 km verderop. Nu komt er capaciteit vrij in Meerhout, dat weer groeimogelijkheden biedt voor de terminaloperator zijn klanten in Meerhout, waaronder Nike.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 31 mei 2017 00:10

10 GAS-boetes voor nachtwinkels in Geel

De afgelopen weken schreven de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout 10 GAS-boetes uit tegen nachtwinkels voor de verkoop van sterke drank zonder vergunning. Daarbovenop kwamen nog drie PV's voor dagwinkels die te laat open waren. Ook werd een PV opgesteld voor huisjesmelkerij en mensenhandel. Eén persoon kreeg een proces-verbaal omdat hij illegaal in het land verbleef en werd aangehouden. Eén proces verbaal werd uitgeschreven voor zwartwerk. Het federaal agentschap voor veilig voedsel stelde twee pv's op voor inbreuken die de voedselveiligheid in het gedrang kunnen brengen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Woensdag kan je van 18u tot 22u proeven van de streekdelicatessen of een ambachtsman/vrouw aan het werk zien op de eerste streekproducten- en ambachtenmarkt van dit jaar. Momenteel zijn al 31 standhouders ingeschreven die hun lekkers of hun al dan niet oude ambachten voorstellen. De Geelse streekproducten zijn aanwezig, maar ook omliggende gemeenten komen hun streekeigenproducten tonen. Geelse landbouwers tonen hun groenten en fruit, al dan niet biologisch geteeld, of verse melkproducten. Verscheidene Geelse imkers laten hun honing, koninginnenbrij en andere afgeleide honingproducten proeven. Daarnaast stellen enkele mensen hun ambacht tentoon gaande van een houtdraaier tot vervaardigers van sierjuwelen, glaskunst, breigaren en mandenvlechters. De Flierefluiters uit Zammel brengen je in feeststemming met ambiancemuziek.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Naast de Westelijke Ring tussen Kleinhoefstraat en Poiel ontwikkelt zich de volgende jaren een innovatiecampus. Ondernemers en studenten gaan er nauwer samenwerken. Op termijn groeit deze campus uit tot een bedrijvenpark tjokvol kennisinnovatie met meer dan duizend werknemers. Daarvoor ondertekenden het IOK, HIKempen Stichting, KU Leuven, Thomas More Hogeschool, de stad Geel en VOKA Kempen de plannen. Volgens de partners is het ook de bedoeling dat er een win-winsituatie ontstaat met de onderwijsinstellingen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Ben Van Looveren wordt de lijsttrekker van CD&V Geel. Dat besliste het partijbestuur van CD&V Geel unaniem. Op de tweede plaats staat Griet Smaers. Daarmee zetten de Christendemocraten in Geel tegelijk in op verjonging en op ervaring. Ben Van Looveren is 32 en is sinds vorig jaar eerste schepen in Geel. Op die korte tijd blijkt dat hij over alle capaciteiten beschikt om de eerste plaats in te nemen voor CD&V bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar, aldus de partij. Griet Smaers is 39 en is naast schepen van sociale zaken en OCMW voorzitter ook federaal parlementslid en ondervoorzitter van CD&V nationaal. De Christendemocraten in Geel willen met deze beslissing duidelijk aangeven dat zij over sterke figuren beschikt om Geel te besturen en bovenlokaal de Geelse belangen te verdedigen. Ben Van Looveren wil zich voor 100% smijten voor de Geelse politiek, terwijl Griet Smaers de belangenverdedigster gaat zijn op hoger politiek niveau met het oog op de Vlaamse en Federale parlementsverkiezingen over twee jaar.

 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Gelenaar Jef Beerten is genomineerd voor de prestigieuze New Scientist award als meest beloftevolle wetenschapper uit Vlaanderen en Nederland. Hij doet onderzoek naar een 'supergrid', een soort van elektrische snelweg om grote hoeveelheden hernieuwbare energie over de landsgrenzen te transporteren. In Europa produceren we steeds meer duurzame energie. Hierdoor verandert ons elektriciteitsnet in een razend tempo. Het huidige systeem is niet geschikt voor het transport van steeds grotere hoeveelheden energie van natuurlijke bronnen over landsgrenzen heen.  Op dit moment verdiept Jef zich in het huidige elektriciteitsnet. Hij onderzoekt hoe modellen van het bestaande net kunnen verbeterd worden, zodat men problemen beter in kaart kunnen gebracht worden en kunnen oplossen. Je kan hier op Jef stemmen. Op 22 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 29 mei 2017 10:14

Dieven met geld weg uit woning

Dieven zijn aan de haal gegaan met geld in een woning in de Dokter Van de Perrestraat. Ze forceerden een raam om binnen te geraken.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Zaterdag in de vooravond ontstond in een flat aan Groeneheuvel een brandje, veroorzaakt door een kaars. De brandweer kon het vuur tijdig blussen en de schade bleef beperkt. Niemand raakte gewond.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

1365 wandelaars namen zaterdag deel aan de zotte 50 van Gheel. Een wandeling van 50 km doorheen de deeldorpen van Geel. De hitte en de fel schijnende zon maakte er een loodzware editie van.  De organisatie riepen de wandelaars op om regelmatig te drinken en goed naar hun lichaam te luisteren. Het rode kruis moest voor enkelingen uitrukken met een zonneslag. 133 deelnemers wandelden de 50 km niet uit. Voor de kortere afstanden over 5, 10, 17 en 20 km waren er 443 deelnemers.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7