Geel FM - Item gefilterd op datum: juni 2017

Pro Laakdal trekt naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Een nieuwe onafhankelijke politieke beweging, die er voor alle Laakdallers wil zijn. Dat zegt lijsttrekker Frans Sels en huidig schepen voor Sp.a in Laakdal. Het idee leefde al langer om het nieuwe project op te starten. Er zit heel wat bestuurservaring in de nieuwe politieke beweging, dat vooral uit socialistische politici bestaat en enkele nieuwe gezichten. De traditionele partij Sp.a gaat niet meer terug te vinden zijn volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Laakdal. De huidige kartelpartner Groen trekt zelfstandig naar de verkiezingen.

Gepubliceerd in Regio Nieuws
vrijdag, 30 juni 2017 10:28

Flitslocaties maand juli

Tijdens de maand juli flitsen de agenten van de lokale politie in de Dokter Van de Perrestraat en op de Retieseweg in Geel, op de Oude Geelsebaan en op de Nieuwe Baan in Laakdal en op de Gestelsesteenweg en in Biezenhoed in Meerhout. Ook op andere plaatsen in de politiezone worden onaangekondigde snelheidscontroles gehouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Bentley Usergroup Flanders, een groep ondernemers die al jaren nauw samenwerken met het Geelse Sint-Jozefinstituut, besloot onder impuls van oud-leraar en Gelenaar Marcel Vandeweyer ook Cunina te sponsoren met 2400 Euro. Het sponsorgeld zal gebruikt worden voor een project in Zuid-Afrika.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het voormalig gemeentehuis in Eindhout wordt een jaar lang een pop-up zaak. De gemeente Laakdal organiseert een wedstrijd voor jong, ondernemend talent. De winnaar mag een jaar lang gratis gebruik maken van deze locatie. Schepen van lokale economie Gerda Broeckx wil starters helpen om de levensvatbaarheid van hun project uit te testen zonder dat ze grote financiële risico's moeten nemen. Een jaar lang gratis onderdak voor je handelszaak geeft een startende ondernemer extra ademruimte en men is er van overtuigd dat er heel wat creatief ondernemend talent rondloopt. Bovendien worden de mogelijkheden van het voormalig gemeentehuis in Eindhout met dit initiatief in de kijker gezet. Het gebouw staat al een tijd te koop.

Iedereen die minder dan 2 jaar geleden een eigen zaak gestart heeft of plannen heeft een zaak te starten, kan deelnemen aan de wedstrijd. Kandidaten kunnen hun voorstellen indienen via de website van de gemeente Laakdal vanaf 2 augustus tot en met 13 oktober.  Een professionele jury kiest uit de projectvoorstellen de winnaar. Er wordt rekening gehouden met de creativiteit en haalbaarheid van het concept en de motivatie van de kandidaat. Ook wordt er gekeken hoe het idee inspeelt op de noden van Laakdal en de meerwaarde voor de gemeente. Op 27 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt, die van 4 december 2017 tot en met 3 december 2018 zijn pop-up kan uitbaten in het voormalig gemeentehuis van Eindhout. Op 18 september wordt een informatiesessie gehouden in het voormalig gemeentehuis van Eindhout om half acht 's avonds. Aansluitend wordt een rondleiding in het pand georganiseerd.

Gepubliceerd in Regio Nieuws
donderdag, 29 juni 2017 17:38

Meisje zwaargewond bij aanrijding tractor

Een meisje van 17 uit Retie raakte zwaargewond bij een ongeval met haar bromfiets en een tractor op het kruispunt van de Retieseweg en Katersberg. Het ongeval gebeurde omstreeks 13u45. De bromfiets, komende van Retie, kwam onder de tractor terecht toen het landbouwvoertuig komende van Geel linksaf wilde slaan en Katersberg inreed. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de bromfietsster met zware verwondingen naar het St-Dimpnaziekenhuis

Gepubliceerd in Geels Nieuws

"Ondanks het verbod om geen leidingwater meer te gebruiken om je auto te wassen, kun je nog altijd naar de carwash gaan om je auto te wassen", dat zegt Frank Maes, uitbater van At The Carwash in Winkelomheide. De professionele carwashes maken gebruik van gerecycleerd afvalwater en regenwater en zij zijn tijdens het verbod gewoon open. 

"Er bestaat momenteel heel wat verwarring omdat heel wat klanten bellen, of we nog open mogen zijn. Het antwoord is: ja",vervolgt Frank Maes.

"Het grootste deel van ons afvalwater moeten we recycleren en wordt zuiver gemaakt door bacteriën", aldus Frank. Deze maatregel werd opgelegd door de Vlaamse overheid. "Het resultaat is water dat glashelder is, dat kan ik garanderen", volgens de uitbater van At The Carwash.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Donderdag werd de sutu geïnstalleerd op de sportterreintjes voor het stedelijk zwembad. Deze interactieve voetbalmuur bestaat uit 16 vlakken die oplichten wanneer ze geraakt worden. De Sutu combineert het aantrekkelijke van gamen met de positieve aspecten van buiten spelen. Met een knop op de Sutu kies je een spel, de Sutu geeft uitleg en feedback. Spelen kan elke dag vanaf zaterdag van 8u. tot 22u. en is helemaal gratis.

Heb je 'm al gezien, onze Sutu? Vanochtend geïnstalleerd. De Sutu is een interactieve voetbalmuur, met 16 vlakken die oplichten als je ze raakt. Op de knop drukken, een spel kiezen en klaar. Vanaf 1 juli mag iedereen spelen, elke dag van 08:00 tot 22:00, helemaal gratis. Veel plezier! En vergeet je bal niet. ?

Geplaatst door Dienst Sport Geel op donderdag 29 juni 2017
Gepubliceerd in Geels Nieuws

Zestig kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar schreven zich in Meerhout in voor Roefel 2017. De Roefeldag wordt gehouden op woensdag 5 juli. De Roefelaars konden kiezen uit veertien pakketten verspreid over vierentwintig verschillende locaties in Meerhout. Eénentwintig vrijwilligers begeleiden de kinderen.

Met Roefel krijgen de kinderen de kans om actief deel te nemen aan de volwassen wereld. Die dag kunnen ze een kijkje nemen achter de schermen van handelszaken, bedrijven, verenigingen of organisaties. Roefel is meer dan een opendeurdag, kinderen kunnen zelf actief deelnemen. De dag wordt afgesloten met een gratis ijsje en drankje. JH De Faar zorgt voor een streepje muziek.

Gepubliceerd in Regio Nieuws

Voortaan kan je in Kasterlee ook kleine restafvalzakken van 30 liter gebruiken in de plaats van 60 liter. Deze zakken zijn te koop aan het onthaal van het gemeentehuis en in het Sociaal Huis in Kasterlee. Een rol van twintig zakken kost 20 euro. Een afvalzak of container zet je pas vanaf 18u. de dag voor de ophaling buiten.

Gepubliceerd in Regio Nieuws

648 van de in totaal 657 gecontroleerde bestuurders, legden een negatieve alcoholtest af. Dit is 99% van de gecontroleerde chauffeurs. Het afgelopen weekeinde hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een WODCA-actie.

Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Vier bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter.

Er werden ook nog een aantal boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen, hoofdzakelijk voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel en fietsen zonder verlichting. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 9