Geel FM - Item gefilterd op datum: oktober 2018

Op donderdag 1 en vrijdag 2 november zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. De bibliotheek, cultuurcentrum de Werft, het Gasthuismuseum en dienst toerisme en stadsanimatie zijn alleen op donderdag gesloten.

Het zwembad is maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag open vanaf 12 uur. Op donderdag kun je zwemmen van 10 uur tot 17 uur en kun je ’s morgens en ’s middags baantjes trekken. Vanaf 14 uur kun je elke dag je kunsten tonen op de springplanken. Op zaterdag en zondag gelden de gewone openingsuren.

Ook de wijkkantoren in Laakdal en Meerhout van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zijn gesloten op 1 en 2 november. Je kan wel een afspraak maken, online of telefonisch op het nummer 014 56 47 00, in het hoofdkantoor in Geel, Stelenseweg 92, tussen 8u00 en 12u00 en tussen 13u00 en 20u00. Telefonisch is het hoofdkantoor 24 uur op 24 bereikbaar op 014 56 47 00. Voor dringende hulp, bel 101. Ook de deuren van de administratieve diensten van de lokale politie blijven deze twee dagen gesloten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Familie en vrijetijdscentrum Den Bruul vond nieuwe investeerders. Vanaf 1 november gaat een jong Antwerps koppel zaakvoerster Mieke Weuts mee ondersteunen op de werkvloer. De Antwerpenaars nemen een meerderheidsparticipatie in de zaak.

Weuts is al 16 jaar eigenaar van Den Bruul, dat een binnenspeeltuin, een bowlingbaan en een brochetterie herbergt. Ze had nog enkele ideeën voor haar zaak die ze niet alleen kon realiseren en daarvoor was ze op zoek naar nieuwe kapitaal, maar ook vers bloed. De nieuwe investeerders stappen ook mee in het operationele. Den Bruul is 10.000m² groot. 25 mensen werken er, waarvan 11 in vast dienstverband.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 31 oktober 2018 15:47

Familiedag ASV Geel

De jeugdwerking van ASV Geel organiseert nu donderdag 1 november 2018 een familiedag aan stadion De Leunen. Iedereen is welkom en kan genieten van talrijke wedstrijden om 10u00 en 13u00, een workshop + demo van de cheerleaders.

Bovendien zijn alle spelers van de A-kern aanwezig tijdens deze familiedag.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 31 oktober 2018 10:49

Snelheidscontroles maand november

In de maand november flitsen de agenten van de politiezone Geel – Laakdal – Meerhout in Rauwelkoven en op de Retieseweg in Geel, op de Oude Geelsebaan en de Steenweg op Meerhout in Laakdal en op de Gestelsesteenweg en de Bevrijdingslaan in Meerhout. Ook op andere locaties in de zone worden er snelheidscontroles gehouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 30 oktober 2018 08:32

Op stap met de gids 2018: Kempense klaprozen

Leer meer over Geel tijdens de eerste wereldoorlog als je nu zondag meewandelt met de stadsgids. In Geel waren geen loopgraven, maar de Gelenaars werden wel degelijk geconfronteerd met de Eerste Wereldoorlog. Jonge Gelenaren werden naar het front gestuurd en velen van hen kwamen nooit meer terug. Ook voor de achtergebleven Geelse burgers was de druk van de bezetting voelbaar. De wandeling is gratis en vertrekt om twee uur in de namiddag aan de dienst toerisme op de Markt in Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een man staat terecht voor de rechter omdat hij een vuistslag gaf aan een treinbegeleider op de trein tussen het station van Geel en Mol. De treinbegeleider was een tijd werkonbekwaam. De feiten dateren van augustus vorig jaar. Op de dag van de feiten was de beklaagde net vrijgelaten uit de gevangenis in Turnhout. Eerder werd hij opgepakt voor verboden wapenbezig in Leuven. De man riskeert 10 maanden gevangenisstraf. Vonnis op 26 november.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

BBC Econstruct Geel stoot door naar de volgende ronde in de Beker van Vlaanderen. In de 1/8ste finale werd afgerekend met huidig bekerwinnaar en tweedeklasser Melco Ieper. In zaal Action werd het 88-79.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

In het volleybal wonnen zowel de heren als damesploeg van VC Geel hun thuiswedstrijd in sporthal de doelen. De heren wonnen tegen Maasmechelen in tweede divisie A met 3-2. De dames van VC Geel boekten hun derde overwinning op rij in eerste divisie A. Zij versloegen Zoersel met 3-1.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 28 oktober 2018 19:43

Uitslagen Geelse voetbalclubs

In eerste amateurklasse van het voetbal verloor ASV Geel op eigen veld van Virton met 1-3. ASV Geel staat momenteel elfde in het klassement met 9 punten.

In tweede provinciale B verloor KFC Beekhoek van OG Vorselaar met 1-0, terwijl KSAV St-Dimpna ging winnen met 1-4 op het veld van Merksplas.

In vierde provinciale D won KFC Zammel met 1-2 op het veld van Immer Voort.

In vierde provinciale E verloor Alberta op het veld van Oevel met 2-0 en verloor Punt Larum op eigen veld met 1-2 van Olen United. KSAV St-Dimpna B verloor met 1-0 op het veld van Lichtaart.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Geel plaatste 178 bladkorven in verschillende straten. In deze bladkorven mag je de bladeren verzamelen van de bomen op openbaar terrein in je straat, maar niet de bladeren uit je eigen tuin. Privaat bladafval en/of snoeiafval, takken en zwerfvuil mag je niet in de bladkorven deponeren, omdat ze bij het ledigen zware schade aan de machine kunnen veroorzaken. Als de stadsdiensten meermaals vaststellen dat de bladkorven niet correct gebruikt worden, nemen ze deze weg. Maar wat doe je met je privé tuinafval? Snoeijout, takken, bladeren en boomvruchten zoals eikels en kastanjes mag je het hele jaar door gratis naar het containerpark brengen. Ander tuinafval zoals gras is betalend. Je kunt ook je bladafval verwerken in je eigen tuin of in een compostvat of -bak.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8