Geel FM - Item gefilterd op datum: november 2018
vrijdag, 30 november 2018 21:31

Stadspark volgende week twee dagen dicht

Op dinsdag 4 en woensdag 5 december wordt het stadspark afgesloten omwille van veiligheidsredenen. Een stroomkabel moet doorheen heel het park worden aangelegd voor de plaatsing van twee nieuwe elektriciteitskasten in het stadspark. De grote grasvlakte en drie wandelpaden moeten hiervoor doorkruist worden. De voorbereidende werken vinden maandag plaats en dan is het park nog wel open.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 29 november 2018 23:05

Op stap met de gids : Sinterklaas kapoentje

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje! Heeft Sinterklaas bij jullie ook al wat lekkers gebracht? De dienst toerisme en stadsanimatie van Geel organiseert in samenwerking met De Geelse Gidsenbond een toffe activiteit op zondag 2 december om 14u00. Aan de molen van 't Veld ga je op zoek naar de ingrediënten voor lekkere chocolade, maak je zelf speculaas, beklim je de molen en zing je liedjes voor de lieve Sint. Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Er kunnen maximum 30 kinderen deelnemen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Zo'n 400 leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs werden woensdag door de stad Geel uitgenodigd in de cinema. De leerlingen kregen de film ‘Liyana’ voorgeschoteld, een verrassende combinatie van spannende animatie en documentaire over aidsweeskinderen. Daarna gingen de leerlingen in de klas aan de slag met een pedagogisch pakket. Het kaderde allemaal binnen het Geelse project ‘ngo in de kijker’, een eer die dit jaar Amnesty International te beurt viel.

Amnesty streeft naar een wereld waarin respect heerst voor de mensenrechten van álle mensen en gebruikt de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens als leidraad. Dit jaar is ‘mensenrechtenverdedigers’ het centrale thema van de campagne van Amnesty. Dit vormt de rode draad in het lessenpakket, de film en de Schrijf-ze-vrijdag waaraan eind oktober zeker 600 leerlingen deelnamen.

Het grote publiek kan Amnesty International vinden op de Oxfam Wereldwinkel Kadobeurs op 30 november, 1 en 2 december in De Waai. Schrijf er mee een brief en kom zo op voor mensen die opkomen voor mensen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 29 november 2018 09:47

Bomen Baantveld worden vervangen

Begin december krijgt Baantveld nieuwe bomen. De huidige bomen groeien niet zoals voorzien en gaan binnen de waarborg vervangen worden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 29 november 2018 09:41

Interne evacuatieoefening bij BP

BP in Geel doet deze week een interne evacuatieoefening zonder externe hulpdiensten. De start van de evacuatieoefening wordt aangekondigd door een eentonig geluid gedurende 1 minuut, gevolgd door de boodschap: “dit is de start van een crisisoefening”. Daarna volgen, als deel van de oefening, de alarmsignalen waarop dient gereageerd te worden conform het intern noodplan van BP.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Geelse brandweer moest dinsdagochtend omstreeks 10u00 uitrukken voor een keukenbrand in de straat Goorkens in het Geelse gehucht Holven. De eigenaar was niet thuis, maar een alerte buurman had wel een hond op tijd buiten gehaald. De keukenbrand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling die volledige woning vulde. De hond raakte bevangen door de rook en de brandweermannen gaven het dier wat extra zuurstof. Met de hond gaat het goed.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 27 november 2018 13:22

11 transmigranten opgepakt in Zammel

Elf transmigranten zijn opgepakt door de lokale politie. Omstreeks negen uur dinsdagochtend kwam een melding binnen van transmigranten die uit een vrachtwagen sprongen in Zammel. Het was het bedrijf van de vrachtwagen, die de politie onmiddellijk contacteerde. Negen van de elf transmigranten werden onmiddellijk gevat.  De overige twee namen de vlucht. Het buurtinformatienetwerk werd opgestart en omstreeks 11 uur kwam de melding binnen dat de twee gevluchtte transmigranten werden opgemerkt op de Grote Steenweg in Zammel. Enkele minuten later werden ze opgepakt. De vrachtwagen waarin de transmigranten zaten, stond vannacht stil in Postel. Het is vrij zeker dat de transmigranten toen in de vrachtwagen gekropen zijn. Het gaat om mensen van Irakese en Iranese afkomst, waaronder één gezin met kinderen van twee, negen en tien jaar oud. Ze worden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Inbrekers vernielden de glazen deur met een hamer van computerwinkel Chameleon aan de Antwerpseweg in Geel. Ze stalen in drie minuten 22 laptops. De waarde wordt geschat op zo'n 20.000 euro. In de nacht van zondag op maandag kreeg de zaakvoerder rond 2u15 een melding dat er ingebroken was. Hij kwam ter plaatse en kon op de camerabeelden zien hoe vier mannen met bivakmuts te werk gingen. Twee van hen hadden een grote hamer bij en sloegen de glazen deur kapot. Drie mannen gingen naar binnen, terwijl de vierde buiten bleef en regelmatig naar zijn horloge keek om te zien hoe lang ze binnen waren.

Voor de derde maal werd er in de computerwinkel ingebroken. De laatste was drie jaar geleden. Chameleon Computers ging maandagochtend overigens wel al weer open zoals gewoonlijk. Wie tips heeft over de diefstal, kan de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout contacteren op het nummer 014/56.47.00.

Sommige mensen snappen blijkbaar het concept van opendeurdagen niet helemaal. Het is de bedoeling dat wij de deur openen...

Geplaatst door Chameleon Computers op Maandag 26 november 2018
Gepubliceerd in Geels Nieuws

Ergens in Vlaanderen 1929. De adellijke familie de la Chienne-de la Chatte resideert in kasteel Foefoe, wat ook de naam is van het bijtgrage Pekineesje, het huisdier van Gravin Georgette de la Chatte. Haar schoonzoon, Cyriel, is bankdirecteur en getrouwd met Louise, de dochter van de gravin, en plast regelmatig naast de pot. De zoon Claude, met meer vrouwelijke dan mannelijke hormonen in zijn lijf, heeft een geheime affaire met het frivole heerschap Javanais. De dochter Antoinette is een `bekeerde' nymfomane die een drastische nieuwe richting met haar leven uit wil.

De grote beurscrash van 1929 betekent voor de familie, indien zij niet snel geld vinden, het einde van hun rijkeluisleventje. Tot daar het eenvoudige deel van dit verhaal. Voeg daarbij een stijve butler, een meid die liever vrijt dan kuist, een Oostenrijkse kokkin die constant op zoek is naar haar weggelopen gerecht, twee oude rijke zussen van Georgette die op `ongewenst' bezoek gaan komen en de onwelvoeglijke Pekinees Foefoe die het vooral op mannenkuiten gemunt heeft en door haar onzindelijke gedrag de familiale sfeer moeiteloos onder het nulpunt doet dalen en je krijgt een cocktail van waanzinnige en hilarische familiesituaties die u de ene lachbui na de andere zal bezorgen.

De toneelgroep KWB Femma Holven speelt deze toneelvoorstelling in het parochiecentrum Holvenia op 1, 2, 7, 8 en 9 februari 2019 om 20u00 en op zondag 3 februari 2019 om 14u30. Vanaf 7 januari kunnen genummerde kaarten besteld worden via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of telefonisch 0486/11 96 66 op weekdagen tussen 17u00 en 19u00. Reservaties zijn pas definitief na betaling.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een voormalige profvoetballer werd door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 46 maanden cel waarvan 26 maanden effectief zijn voor een reeks gewapende overvallen in Turnhout, Geel en Ravels. Zijn kompaan kreeg ook 46 maanden waarvan 20 effectief. Het duo maakte zich schuldig aan enkele gewapende overvallen op gokkanotren, een benzinestation en een warenhuis tussen 25 december vorig jaar en 25 januari dit jaar. Eén van de daders was een profvoetballer die op het moment van de overvallen door het Italiaanse AS Roma was uitgeleend aan KVC Westerlo. De politie kwam de voetballer als verdachte op het spoor op basis van camerabeelden, nummerplaatlezers en telefonieonderzoek.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 9