Geel FM - Item gefilterd op datum: maart 2018
zaterdag, 31 maart 2018 14:10

Aangekondigde snelheidscontroles in april

In april worden er aangekondigde snelheidscontroles gehouden in de Waaiburg en in de Groenstraat in Geel, op de Grotesteenweg en op de Tessenderloseweg in Laakdal en in de Burgemeester Adriaensenlaan en op de Olmsebaan in Meerhout. Ook flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op snelheid op andere plaatsen onaangekondigd in de zone.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 31 maart 2018 14:09

Man uit Geel aangehouden voor drugsbezit

De raadkamer in Turnhout bevestigde de aanhouding van een man van 29 uit Mol en zijn kompaan van 22 uit Geel. Zij worden verdacht van inbreuken op de drugswetgeving. Het duo liep op 26 maart tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole in Retie. In hun voertuig vond de politie een verdachte sporttas. Daarin stak één kilo cannabis. De twee waren ook in het bezit van hasj.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Voetbalploeg KSAV St-Dimpna behaalt opnieuw het Double Pass Twee sterren kwaliteitslabel. De club kreeg van de week de bevestiging van voetbal Vlaanderen dat men opnieuw met succes en een positief resultaat de drie jaarlijkse provinciale audit doorstaan heeft. Voorzitter Koen Heuvelmans reageert verheugd. Concreet betekent dat St-Dimpna de volgende drie jaar met hun jeugdploegen provinciaal kunnen spelen en dat betekent dat men de jeugdwerking binnen de club kwalitatief verder kunnen laten evolueren en verder ontwikkelen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 30 maart 2018 17:07

Nieuwe speelzone in Geelse stadspark

Het Geelse stadspark is een speelzone rijker. Voortaan wordt het park een ontmoetingsplaats voor alle leeftijden, ook voor de kleinsten onder ons. Door het inrichten van een speelzone wil het stadsbestuur er meer jonge gezinnen aantrekken. De speelzone werd in de kindergemeenteraad  besproken. De kinderen kozen voor een natuurlijk parcours. Een wiebelbrug, een rubberen springmat en een kleine glijbaan stonden op hun verlanglijstje. Het parcours richt zich vooral naar kleine kinderen tussen 3 en 10 jaar. Ondertussen werd het speelparcours, dat voornamelijk uit het grillige robiniahout bestaat, geplaatst. De ondergrond bestaat uit houtschors, wat het natuurlijk gevoel verhoogt. De voorbije maanden werd de beplanting bijgewerkt voor een meer open zicht doorheen het park. Dat verhoogt het veiligheidsgevoel. Nu ook de speelzone aangelegd is, hoopt het stadsbestuur dat meer gezinnen en grootouders met kleine kinderen het stadspark een bezoekje brengen. Ook tijdens een wandeling of fietstocht is het stadspark voortaan een aantrekkelijke plaats om even te pauzeren met de bengels.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Kapitein Peter Vandeweyer van basketbalclub Finas Geel hangt zijn schoenen aan de haak. Zondag speelt Geel de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en meteen ook de laatste van clubicoon Peter Vandeweyer. De wedstrijd tegen Spa start om 16u. in zaal Axion

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De stad Geel zoekt toezichters voor de tentoonstelling "Mon Van Genechten herbekeken", die in de periode van 28 april tot 24 juni kunnen. De tentoonstelling bestaat uit originele werken van de Geels-Chinese kunstenaar Mon Van Genechten, aangevuld met eigentijdse creaties door de leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunst. De tentoonstelling is open voor bezoek op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 17u. Je kunt je opgeven voor de hele periode, maar ook voor enkele dagen. Heb je interesse dan neem je contact op met het Gasthuismuseum.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een Roemeen kreeg twee jaar gevangenisstraf voor twee zware diefstallen in de streek. Hij pleegde in november van vorig jaar een inbraak bij Laborex op de grens van Geel met Olen en ging er van door met heel wat werkmateriaal. Ook probeerde de man in te breken bij Van Loo Projects. Tenslotte probeerde de Roemeen een minderjarige op te laten draaien voor de feiten, maar dat lukte niet.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een man van 32 uit Geel wordt beschuldigd van aanzetten tot ontucht van verschillende minderjarige meisjes. Daarbovenop wordt hij nog eens beschuldigd van openbare zedenschennis. Hij zette naaktfoto's van zichzelf op facebook en vroeg de kinderen om naaktfoto's naar hem door te sturen. Het parket eist 30 maanden cel omdat hij acht jaar geleden al eens veroordeeld werd voor openbare zedenschennis en het bezit van kinderporno.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 28 maart 2018 14:11

Drie inbraken op een voormiddag in Gooreind

Bewoners van Gooreind stelden dinsdagvoormiddag drie verschillende inbraken vast. Om 7u40 werd vastgesteld dat een racefiets en mountainbike uit de garage was gestolen. Bijna twee uur later bleek ook dat er fietsen uit het tuinhuis van een fietsenmaker werden gestolen. Tenslotte om 11u50 stelden inwoners vast dat dieven aan de haal gingen met een handzaklamp en een elektrische schroevendraaier.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 28 maart 2018 14:09

Woning uitgebrand in Vroente

Om nog onduidelijke redenen brak dinsdag iets na 18u brand uit op de benedenverdieping van een woning in Vroente in Winkelomheide. Een vrouw en haar zoon, die er woonden, konden tijdig ontkomen en bleven ongedeerd. De woning werd wel grotendeels vernield. Na een tijdje verspreidde zich de uitslaande brand ook naar de aanpalende rijwoningen en die liepen daardoor ook schade op. De bewoonster van één ervan werd opgenomen met een rookvergiftiging in het ziekenhuis van Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7