Geel FM - Item gefilterd op datum: april 2018

Onbekenden hebben vrijdagnacht een auto op de parking Nieuwstraat in Geel overgoten met een onbekende bijtende vloeistof. Het waren voorbijgangers die de schade zaterdag om 10u 's ochtends opmerkten. De auto stond er de hele nacht geparkeerd. De politie onderzoekt momenteel het goedje en de omstandigheden. De eigenaar hoopt dat getuigen hun verhaal doen bij de politie. Dat kan door te bellen naar 014/56.47.00.  

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Sint-Dimpna is kampioen in derde provinciale na een makkelijke 0-5 zege bij Zandhoven. De bezoekers bekroonden hun overwicht in de eerste helft al met drie goals. Na de rust slikte een wilskrachtig Zandhoven nog twee treffers. 

 

Geplaatst door K.S.A.V. St. Dimpna op zondag 29 april 2018
Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 30 april 2018 21:13

Astor start werken aan woonzorgcentrum

De vzw Astor start in mei met het bouwen van het zorgcomplex tussen Groenstraat en Technische Schoolstraat. Daarvoor kreeg ze in juni vorig jaar een bouwvergunning voor een honderdzeventigtal wooneenheden. VZW Astor kwam met de buurt nog niet tot een akkoord en tegen de afgeleverde bouwvergunning loopt nog altijd een procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Om aan de regelgeving voor een erkenning te voldoen, moet het complex voor een bepaalde datum in gebruik worden genomen. Verder uitstel is niet meer mogelijk, aldus vzw Astor. Waarschijnlijk doet de Raad voor Vergunningsbetwistingen begin volgend jaar een uitspraak.

De verplichte werfweg die de bouwheer naar de site moet aanleggen komt er niet, ondanks dat vzw Astor een extra perceel kocht om de werfontsluiting via Groenhuis te kunnen aanleggen. Er ontbreekt nog één perceel om die route te vervolledigen en dat behoort toe aan één van de twee buurtbewoners die de procedure tegen Astor hebben lopen en die weigert te verkopen, zolang Astor vzw niet aan de wens tegemoetkomt om het complex verder op te schuiven. Het schepencollege gaf groen licht om het werfverkeer via de Klein Veldekensstraat en Technische Schoolstraat te laten gaan, maar aan een reeks bijkomende voorwaarden. Zo mag er geen zwaar werfverkeer rijden op momenten dat de scholen beginnen of dichtgaan. Daarom legt Astor een nieuw fietspad langs het spoor, op de plaats waar de provincie de Fietsostrade plant en er komt ook een omleidingsweg via Lindenhof om het aantal fietsers in de Technische Schoolstraat te beperken.

De grote knelpunten in de ogen van de buurt blijven de toename van het verkeer die het zorgproject met zich meebrengt, naast de hoogte van de zorgtoren. Na gesprekken met de buurt is de hoogte van de toren van de oorspronkelijke 14 naar 11 tot nu 10 verdiepingen gezakt. Ook het aantal zitplaatsen in de brasserie daalt van 250 naar 150.

Dat Astor de Veldekensstraat nu toch als werfweg mag gebruiken, kwam ook zondag in het maandelijkse politieke debat van Geel FM ter sprake. Dirk Kennis van de Brugpartij zegt dat niet alleen de bouwheer rechten heeft, maar ook de tientallen buren. Zij krijgen echt wel het gevoel dat niemand hen ernstig neemt. Ook Tom Vervoort van de partij Beter Geel vindt dat de aanpak in dit dossier beter kan. Vervoort zei dat hoogbouw onvermijdelijk wordt, maar Astor wordt daarvan wel de slechts denkbare ambassadeur. Mocht je het politieke debat gemist hebben, dan kan je ze vanaf nu hier beluisteren.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

ASV Geel verloor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het veld van Knokke met 4-0. De ploeg kampte een gans seizoen met financiële problemen en de ene naar de andere speler vertrok tijdens het afgelopen seizoen. De club werkte sinds januari met een afgeslankt jonge team, aangevuld met beloften. Ze brachten het sportief er zeer goed vanaf en de ploeg behaalde een negende plek in de competitie.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 29 april 2018 20:48

Provincie invetariseert bermen

In de loop van het voorjaar wordt de plantengroei in de bermen van de wegen geïnventariseerd. Deze duurt tot 15 juni. De bermen kunnen pas na 15 juni gemaaid worden. Enkel als de verkeersveiligheid in het gedrang komt, wordt een uitzondering gemaakt.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 28 april 2018 18:27

Dries Hulsmans verlaat ASV Geel

Bij ASV Geel vertrekt de jonge spits Dries Hulsmans op het einde van naar Thes Sport. Daarmee volgt hij zijn ploegmaats Sam Vanaken en Nick Hulsmans, die eerder al hun vertrek aankondigden bij ASV Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Sint Aloysius Geel kreeg vrijdag bezoek van de MNM-jury van de Strafste school. Ze mochten als laatste van 15 finalisten laten zien waarom ze de titel verdienen. De jury bestond naast MNM presentator Tom De Cock uit actrice Nora Gharib, acteur Henny Seroeyen en Alexandra Smarandescu, voorzitster van de Vlaamse Jeugdraad. Sint Aloysius Geel daagde de MNM jury uit door puzzelwerk in een heuse escape building, want men een escape room wat minnetjes. De juryleden moesten doorheen het schoolgebouw raadsels oplossen en opdrachten volbrengen. Voor elke opdracht die ze tot een goed einde brachten, kregen ze een sleutel. De MNM jury van de Strafste school maakten zo kennis met een grote scala aan richtingen dat de eerste graad middelbare school aanbiedt. Donderdag wordt bekendgemaakt welke school de wedstrijd heeft gewonnen.

SAG Strafste School

Voor ons is het nu al geslaagd: op korte termijn alle handen in elkaar geslagen en laten zien waar Sint Aloysius Geel voor staat. Hopelijk heeft de jury de golf van enthousiasme aan den lijve ondervonden. De aftermovie volgt snel ... #strafsteschool #mnm #sintaloysiusgeel #kogeka #sag

Geplaatst door Sint Aloysius Geel op vrijdag 27 april 2018
Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het Huis van het Kind krijgt een vaste stek in het centrum van Geel. Het wordt ondergebracht in het gebouw aan Ecodroom dat oorspronkelijk voor het vredegerecht bestemd was. Zo krijgt dit gebouw een nieuwe bestemming. In het Huis van het Kind kunnen ouders terecht met alle vragen over kinderen, jongeren, preventieve gezondheid en opvoeding. Het moet een echte ontmoetingsplek worden voor jonge ouders en hun kinderen. Dankzij de samenwerking met verschillende partners wil het Sociaal Huis een divers aanbod voor gezinnen uitbouwen met vormingsmomenten, workshops, zitdagen, raadplegingen en ontmoetingskansen. De komende maanden worden alle nodige voorbereidingen getroffen om het gebouw kindvriendelijk in te richten. Bedoeling is dat na de zomer de deuren van het Huis van het Kind opengaan voor publiek.

Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Geel, Meerhout en Laakdal. Deze samenwerkingsovereenkomst werd erkend in het najaar van 2016. Bedoeling is het versnipperde aanbod in de regio beter op elkaar af te stemmen, gerichter te kunnen doorverwijzen en optimaal in te zetten op de kansen van alle kinderen. Het Huis van het Kind wil naast een betere zichtbaarheid en lagere toegankelijkheid van het hulpaanbod, de komende jaren prioritair werk maken van de strijd tegen kinderarmoede, gezondheidspreventie, opvoedingsondersteuning en grotere veerkracht van gezinnen. Het Huis van het Kind is er voor alle ouders en andere opvoeders, dus niet enkel als er problemen zijn.

Vorig jaar werd in het najaar de website www.huisvanhetkindgeellaakdalmeerhout.be gelanceerd. Dit virtuele Huis van het Kind bundelt nu al alle info en organisaties rond opvoeding. Je vindt er informatie over het grootbrengen van kinderen en jongeren en over preventieve gezondheidszorg. Na de zomer wordt de stap naar een fysiek Huis van het Kind gezet. In september plannen we de officiële opening met een kennismaking voor partners van het Huis van het Kind en het publiek.

In het gebouw komen bureaus voor de dienst kindzorg en onderwijsregie van het Sociaal Huis. Daarnaast zullen de consultatiebureaus van Kind en Preventie en Thuishulp vzw gaan samenwerken en hun dienstverlening hier onderbrengen. Ook de Moedertaalgroep, een samenwerkingsproject van centrum Basiseducatie, CVO, Kind & Gezin en het lokaal bestuur, zal haar werking in het Huis van het Kind organiseren. Bedoeling is dat heel wat initiatieven rond opvoeding, preventie en gezondheid, gezinsondersteuning en het opgroeien van kinderen hun activiteiten kunnen aanbieden in het Huis van het Kind. Het aanbod van de verschillende partners kan stapsgewijs groeien in de toekomst. Op het vorige Open Forum Huis van het Kind Geel-Laakdal-Meerhout in november 2017 toonden heel wat organisaties zich in elk geval bereid om hun werking centraal aan te bieden in een overkoepelend Huis van het Kind. Zo wordt het aanbod voor gezinnen toegankelijker en beter zichtbaar.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 27 april 2018 23:44

Jamsessie met leerlingen muziekacademie

Zin om mee te jammen met de leerlingen Pop Jazz van de Academie Muziek, Woord en Dans? Dat kan! Breng op zaterdag 28 april je instrument en partituren mee naar café De Wolwinkel en voor je het weet sta je op het podium. Uiteraard kun je ook gewoon iets komen drinken en genieten van de muziek. De jamsessie begint om 18 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Thomas More en technologiebedrijf IBM zijn een samenwerking aangegaan als 'partners in education'. IBM wordt niet enkel bevoorrechte partner om software te leveren op de campussen van Geel en Mechelen, maar gaat ook gastcolleges en opleidingsonderdelen over onder andere hacking verzorgen. Met de samenwerking wil men het hoger onderwijs en de bedrijfswereld beter op elkaar afstemmen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7