Geel FM - Item gefilterd op datum: juni 2018

Een zware brand heeft zaterdagavond iets na 22u zware schade veroorzaakt in een tweewoonst op Kwakkelberg. Volgens de bewoner ontstond het vuur achter zijn woning of in zijn achteraanbouw, waarna de vlammen naar voor in de woning konden uitbreiden. Dat zorgde voor een enorme rookontwikkeling. De bewoner kon zelf tijdig ontkomen en is ongedeerd.

De achterbouw brandde helemaal uit en ook in de rest van het ene woongedeelte is er brandschade. In het andere woongedeelte is er vooral veel rookschade. De brandweer heeft beide woongedeeltes van de tweewoonst voorlopig onbewoonbaar verklaard. De precieze oorzaak is nog niet bekend. Het gaat om oude huisjes uit de jaren '30, die pas recent volledig gerenoveerd werden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Momenteel geldt code oranje voor de Geelse natuurgebieden. Dit is het op één na hoogste code. Je mag absoluut geen vuur maken, sigarettenpeuken op de grond gooien of roken en kinderen mogen niet zonder begeleiding in het natuurgebied. Het is erg droog en brandgevaarlijk in onze natuurgebieden. De brandweer is extra waakzaam en de politie treedt streng op tegen iedereen die het verbod overtreedt. De brandtorens worden overdag bemand. De zomervakantie is gestart en heel wat jeugdbewegingen gaan op kamp in de Geelse bossen. Alle aangevraagde kampvuren kregen een voorwaardelijke toelating.  Het is belangrijk dat je op de dag van het geplande kampvuur eerst contact opneemt met de brandweer. Op basis van de omstandigheden bepalen zij of het kampvuur mag doorgaan. Als de droogte blijft aanhouden wordt aangeraden om een alternatief te zoeken voor het kampvuur.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Open VLD oppositieraadslid Myriam Smets interpelleerde tijdens de afgelopen gemeenteraad over het verdwijnen van bankautomaten in Geel en meer bepaald in de deeldorpen. Schepen Pieter Verhesen antwoordde dat het stadsbestuur in het verleden initiatieven nam om in overleg te treden met grootbanken. In het kader van de herwaardering van de dorpskern van Ten Aard stelde het stadsbestuur vast dat er geen enkele grootbank geïnteresseerd was in het installeren van bankautomaten. Op op andere plaatsen waar de automaten verdwijnen, vreest de schepen dat er geen bank gaat gevonden worden die opnieuw gaat investeren in automaten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 30 juni 2018 08:26

Frietketel vat vuur aan Diestseweg

Aan de Diestseweg wilde een bewoner rond middernacht donderdagavond nog frietjes bakken, maar zijn ketel vatte plots vuur. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle en de schade bleef beperkt.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf 31 juli starten de werken aan Tessenderloseweg. Gelijktijdig met de aanleg van een losliggend fietspad wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De werken duren twee jaar, de straat is in die periode volledig afgesloten voor het verkeer. De omleiding loopt langs Winkelomseheide en Hezemeerheide II. Vanuit Geel naar Meerhout volg je als fietser ook de omleiding voor doorgaand verkeer. Fietsers vanuit Meerhout naar Geel kunnen een fietsomleiding volgen die verschilt per fase. Hier vind je meer info over de werken en de omleiding.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Stedelijke basisschool Larum mocht met het kinderpopduo Blitz het schooljaar afsluiten in Bobbejaanland. De muziekgroep daagde alle Vlaamse scholen uit om een filmpje in te sturen met een massale samendans op hun aanstekelijke nummer Coco Caramba. De stedelijke basisschool Larum kreeg met haar vrolijk filmpje de meeste likes op facebook en mocht zo met het muzikale duo naar Bobbejaanland.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

CD&V Geel vond twee vertrouwde gezichten als lijstduwers voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Brigitte Kempen zetelt al 18 jaar in de gemeenteraad en acht jaar in de OCMW-raad. Marcel Verachtert is bestuurslid van CD&V senioren regio Kempen en al jaar en dag voorzitter van het Zeuntcomité, die hij mee oprichtte. Andere bekende namen die de partij onlangs bekendmaakte zijn Tinne Vangeel en schepen Nadine Laeremans.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Duizenden supporters zagen donderdagavond op de Markt van Geel de Rode Duivels met het kleinste verschil winnen van Engeland. Het werd 0-1. Daarmee plaatste België zich als groepswinnaar met 9 punten. Er volgde na de wedstrijd een heus feestje op de Markt. Maandagavond spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale tegen Japan. Deze wedstrijd wordt eveneens op groot scherm getoond op de Markt van Geel. De match start om 21u.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De stoep van de volledige Diestseweg wordt heraangelegd. Dat antwoordde schepen Ben Van Looveren op de interpellatie van Vlaams Belangraadslid Rosa Van Cleemput. Van Looveren hoopt vroeg in de volgende legislatuur eraan te beginnen. Verder is het de bedoeling om ook de rest van de Diesteweg aan te pakken. De voetpaden aan de Diestseweg zijn er erg aan toe en dat kan niet in een straat zo dicht bij het centrum met een school met meer dan 1000 leerlingen vlakbij. Het stadsbestuur is bezig met het opmaken van digitaal stoepenplan. Ze koppelen kleurcodes aan de staat van de stoepen. Rood voor voetpaden met slechte staat, oranje voor diegene die in het oog moeten gehouden worden en groen wanneer alles in orde is. Daarna zal het zaak zijn om de rode stukken zo snel mogelijk opnieuw aan te leggen, waaronder de stoep van de Diestseweg.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 27 juni 2018 22:14

Inbraakpogingen in woningen

Dieven probeerden om een woning binnen te dringen in de nacht van maandag op dinsdag. De bewoners stelden dinsdagochtend vast dat een deur geforceerd was. De daders raakten niet binnen. Ook aan de Oude Geelsebaan in Laakdal werd dinsdagochtend een inbraakpoging vastgesteld. De daders beschadigden een terrasdeur en er werd niets gestolen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8