Geel FM - Item gefilterd op datum: juli 2018
dinsdag, 31 juli 2018 16:34

Frimout komt naar Geel Zomert!

Vrijdag 3 augustus staat de band Frimout met zanger Stef Willems op het podium van Geel Zomert! in de tuin van de Bogaard. Op 5 jaar tijd traden ze meer dan 100 keer op en de band heeft een live reputatie om 'u' tegen te zeggen. Ze brengen een mix van eigen popnummers en perfect uitgekozen covers. Het optreden van Frimout start om 20u30 en de toegang is gratis.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Wandelaars kunnen weer ongehinderd stappen van het Zwaarvoerdersspoor, achter Thomas More, naar de Velveken in Larum. De trage weg was helemaal dichtgegroeid met woekerend onkruid en totaal onbruikbaar. Trage weg 293 komt officieel voor op het kadaster is ongeveer 500 meter lang en loopt tussen de velden van Zwaarvoerdersspoor naar Velveken, één van de belangrijkste straten van Larum. Het initiatief werd genomen door de Brugpartij, die afgelopen weekeinde startte met Camping Brug. Lijsttrekker Dirk Kennis trekt samen met zijn ploeg langs de Geelse buitendeeldorpen om te luisteren naar de inwoners en start met deze actie ook de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Brugpartij verblijft twee nachten en drie dagen in elk buitendeeldorp van Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf 1 augustus werkt het Agentschap voor Natuur en Bos samen met de gratis infolijn 1700. Je kan dan elke werkdag op dit nummer terecht met al je vragen over het kappen van bomen, jacht of visserij en dit van 9u tot 19u. Voor andere vragen rond natuur en bos blijft het Agentschap voor Natuur en Bos elke werkdag tussen 9u-12u en 13u-16u bereikbaar via het centraal nummer: 02 553 81 02 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 30 juli 2018 14:41

Reggae Geel is 40 en Geel FM viert mee

Reggae Geel viert volgend weekeinde haar 40ste verjaardag en de organisatoren trakteren daarom elke 40ste online ticketkoper op een uniek Reggae Geel T-shirt. De eerste 12.000 kampeerders krijgen een gratis pintje. Reggae Geel brengt voor de 40ste keer opnieuw een topaffiche en dompelt je helemaal onder in Jamaicaanse sferen zowel op als naast het podium. Op de podia wordt het jubileum gevierd met een selectie van de beste artiesten die de afgelopen 40 jaar de revue passeerden. Ook wordt een grote blik aan jong talent geopend. Ook Geel FM besteedt op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus aandacht aan het festival met live radiouitzendingen van 20u tot 24u achter de mainstage van Reggae Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een man uit Tessenderlo werd zondag rond 19u. overvallen aan een bushalte aan het station in Geel. Hij was aan het wachten op buslijn 302 richting Tessenderlo en met zijn GSM bezig, toen hij door 6 of 7 mannen werd omsingeld. Ze begonnen op hem te slaan en te schoppen en gingen ervan door met zijn Iphone en portefeuille. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

KSAV St-Dimpna gaat naar de tweede ronde van de beker van België, ook wel de croky cup genoemd. Ze wonnen thuis tegen het Limburgse Halen met 4-3. In de volgende ronde moet KSAV St-Dimpna op zondag 5 augustus op het veld van UCE Luik spelen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 28 juli 2018 20:56

Snelheidscontroles maand augustus

In augustus flitsen de agenten van de politiezone Geel - Laakdal - Meerhout in de Dokter Peetersstraat en in Malosewaver in Geel, op de Grote Steenweg en op de Nieuwe Baan in Laakdal en in de Kiezel en in Heikant in Meerhout. Ook op andere plaatsen zijn er ook nog snelheidscontroles.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 28 juli 2018 20:55

10 maanden cel voor Geelse dief

Een Gelenaar van 40 kreeg 10 maanden effectief van de strafrechter in Turnhout. De diefstal van 10 flesjes Duvel waren er teveel aan. Op één van de flesjes was DNA van hem aangetroffen. De beklaagde had al een gevuld strafregister. Tussen 30 december vorig jaar en 3 januari sloeg hij toe bij de Duivenbond van Herentals. Hij ging er aan de haal met 50 chocoladerepen, 50 Zwanworsten en tien flesjes Duvel. Op 10 april werd hij slapend aangetroffen op een bouwterrein in Mol. Hij had toen twee tabletten bromazepam op zak. Op 8 juni werd hij op heterdaad betrapt op het containerpark van Geel. Hij had zich toen verstopt achter een container. De zaklamp had hij naar eigen zeggen zelf meegebracht. De rechter achtte die diefstal met braak niet bewezen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 26 juli 2018 14:47

Raymond komt naar de tuin van De Bogaard

Raymond Van Het Groenewoud heeft van het Vlaams een rocktaal gemaakt. Liedjes als Meisjes, Vlaanderen Boven en Liefde voor Muziek worden als cultureel erfgoed beschouwd. En vrijdagavond staat Raymond op het podium in de tuin van de Bogaard tijdens de concertreeks 'Geel Zomert!'. Het optreden start om 20u30 en de toegang is gratis. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Tot 3 augustus vinden er voorbereidende werken plaats op het St-Dimpnaplein. Tijdens deze werken gaat er op sommige plaatsen tijdelijk wat hinder zijn voor de voetgangers in de omgeving van het St-Dimpnaplein. In de voorlaatste week van augustus plaats het agentschap wegen en verkeer extra verkeerslichten aan het kruispunt van Logen, Rijn en St-Dimpnaplein. Zo wordt dit kruispunt volledig door lichten aangestuurd.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6