Geel FM - Item gefilterd op datum: augustus 2018
donderdag, 30 augustus 2018 19:13

Lijst PVDA is volledig

Volledige De Geelse PVDA maakte de volledige kandidatenlijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De eerste 3 plaatsen worden ingevuld door Greet Daems, Bart De Greef en Maarten Frederickx. Jan Reyniers wordt lijstduwer. PVDA pakt ook met de jongste en oudste kandidaat: De 18-jarige Marie Goris  en de 82-jarige Marthe Caers.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 30 augustus 2018 19:11

Laagvliegers op de bon

Tijdens snelheidscontroles op verschillende wegen in Geel, Laakdal en Meerhout liepen 201 bestuurders tegen de lamp. Vijf van hen moesten hun rijbewijs inleveren. Vooral op de Herentalseweg in Geel werden er vele overtredingen geregistreerd. Hier reed 26% van de passanten te snel.

 
Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 29 augustus 2018 19:55

Yellowtime muziek festival

Dit weekend vindt de 8ste editie van blues- en jazzfestival Yellowtime plaats in Geel. De tuin van organisatrice Greet Mannaerts aan Busser, in de buurt van de Molseweg, vormt op zaterdag en zondag het festivalterrein. Zaterdag staan The Rat Pack Blues Band, Little Hook en Ian Siegal op het podium. Zondag treden onder meer Marie Daulne van Zap Mama, het Alexandre Lesage Trio en Blue Bop Quinted op.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 29 augustus 2018 15:05

Geel viert 40 000ste inwoner

Stad Geel heeft de kaap van 40 000 inwoners overschreden. Op woensdag 29 augustus werd de 40.000ste inwoner in de bloemetjes gezet tijdens een feestelijke viering op het stadhuis. De eer komt toe aan Fenna Mertens, geboren op 27 juni 2018.

Geel heeft de aangroei van het aantal inwoners de laatste jaren vooral te danken aan een hoog aantal inwijkelingen. Een aantal troeven trekt heel wat mensen aan om zich in Geel te vestigen.

Meer dan 2300 ondernemingen op Geels grondgebied bieden werkgelegenheid voor zo’n 23 000 mensen. Tewerkstelling en economie gaan er hand in hand door het bedrijfsvriendelijke klimaat dat in de stad heerst. Zo verhuisden de ouders van Fenna, Jimmy Mertens en Hanne Dierckx, vanuit de buurgemeenten naar Geel-Larum om dichter bij het werk te wonen.

De regionale centrumfunctie van Geel zie je in het ruime onderwijsaanbod waar veel jonge mensen hun toekomst voorbereiden. Heel wat jongeren blijven na hun studententijd in Geel wonen of trekken er terug naar toe als ze een gezin starten.

Geel is niet toevallig een aantrekkingspool voor jonge gezinnen. Gastvrijheid en leefbaarheid maken dat mensen graag in Geel wonen. De faciliteiten van een stad liggen binnen handbereik en tegelijk is de rust van de groene natuur nooit veraf. Dankzij het ruime vrijetijdsaanbod valt er altijd wel iets te beleven.
In haar beleid trekt de stad resoluut de kaart van het kind. In september opent het Huis van het Kind haar deuren. De stad legt ook een traject af om het label ‘kindvriendelijke stad’ te kunnen behalen. Een beleid afgestemd op kinderen en jongeren komt immers ten goede van iedereen. 'Kindvriendelijk' blijkt vaak ook gewoon 'mensvriendelijk' te zijn: veilige wegen om je te verplaatsen, zuivere lucht, voldoende onderwijs- en opvangmogelijkheden.

Met de gezinsverpleging en het aanwezige ziekenhuis heeft Geel ook een sterke traditie in zorg. Hierdoor vestigen ook graag oudere mensen zich in de nabijheid van het centrum om een fijne oude dag door te brengen in de Barmhartige Stede.

Kortom, de slogan ‘je komt er, je blijft er’ blijkt nog lang niet uitgewerkt.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 28 augustus 2018 16:43

Oude Winkelom wordt afgesloten

Op de ring in Geel wordt de toegang tot de oude straat Winkelom afgesloten vanaf 1 september. Nu kan men, 100 meter na het kruispunt  met de nieuwe straat Winkelom nog rechts afslaan, maar dit zorgt voor een onveilige situatie. Het agentschap Wegen en Verkeer besliste daarom in overleg met de stad Geel om de toegang via de Ring af te sluiten.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 28 augustus 2018 16:42

De Schakel: 10.000 fietsers

10.000 fietsers gingen zondag de baan op tijdens de jaarlijkse fiesthappening De Schakel. Deze 30ste editie lokte 10% minder deelnemers dan vorig jaar, ook al was het ideaal fietsweer. De organisatie blikt wel tevreden terug. Er heerste een aangename sfeer en er waren geen ongelukken.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 28 augustus 2018 16:41

Frontale botsing

Op de Antwerpseweg raakte de bestuurder van een scooter zwaargewond, na een frontale botsing  met een auto. Deze laatste wilde afslaan naar een van de handelszaken. De scooter reed in de andere richting op het fietspad, waardoor de bestuurder deze niet zag naderen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Brugpartij vindt de asfaltering van de Gasthuisstraat een "gemiste kans". Momenteel wordt het wegdek vernieuwd. Maar in plaats van een nieuwe laag asfalt had men beter vrijliggende fietspaden aangelegd, meende Lien Vandeperre vorige zaterdag op het politiek debat in jeugdhuis De Vonk. Met het nieuwe schooljaar in aantocht, passeren er binnenkort dagelijks heel wat fietsers die nu van fietssuggestiestroken gebruik moeten maken. En dat is minder veilig.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft twee verkeerslichten geplaatst op Rijn, waar de straat aantakt op de as van Sint-Dimpnaplen / Logen. Dat maakt dat het kruispunt volledig geregeld wordt met verkeerslichten, nadat er jarenlang enkel lichten hadden gestaan op de doorlopende verkeersas. Omdat het verkeer uit Rijn geen verkeerslichten had, was het niet altijd duidelijk wanneer ze de weg op konden rijden.

Maar dat het agentschap de verkeerslichten dit weekend ook meteen in gebruik heeft genomen, is heel veel automobilisten nog ontgaan. Heel veel voertuigen rijden vanuit Rijn de doorgaande as naar Geel-Centrum of naar Retie op wanneer er op die as geen verkeer aankomt, waarbij ze in feite vaak door het rode stoplicht rijden. 

Op vraag van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout gaat de stad Geel nu bij het Agentschap Wegen en Verkeer aandringen op het plaatsen van signalisatieborden dat de verkeerssituatie er gewijzigd is. "Wij gaan er niet specifiek op controleren, maar na de nodige sensibilisering gaan we wel verbaliseren. De mensen rijden uit gewoonte door, maar ze moeten zich natuurlijk wel aan de wegcode houden", klinkt het bij de politie.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Herentalseweg (N13) in Geel bleef maandagmiddag zowat drie uur lang afgesloten voor het verkeer nadat een graafkraan per ongeluk een gasleiding had overgetrokken.

“De aannemer heeft daarbij de middendrukleiding voor aardgas beschadigd, waardoor het gas ontsnapte”, zegt Simon Van Wijmeersch van Eandis. “De hulpdiensten en onze technische mensen waren snel ter plaatse en er moesten gelukkig geen evacuaties gebeuren. Nadat een bypass was gemaakt om de gastoevoer te verzekeren, kon de herstelling gebeuren.” De brandweer zorgde intussen voor beneveling. Het afsluiten zorgde wel voor verkeershinder op de aansluiting van de Antwerpseweg naar de N13.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6