Geel FM - Item gefilterd op datum: oktober 2019
zaterdag, 19 oktober 2019 11:27

Wie wordt nieuwe voorzitter van Open VLD Geel?

Zaterdagochtend konden de leden van Open VLD Geel hun stem uitbrengen voor een nieuwe voorzitter. Huidige voorzitter Myriam Smets leidt de partij al 4 jaar en wordt nu uitgedaagd door nieuwkomer Koen Maes. Hij wil zonder af te doen aan de positieve groei van de liberalen de afgelopen jaren in Geel met de ploeg een versnelling hoger en professioneler schakelen.

© Facebook

Maes stond bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar als onafhankelijke bij Open VLD op de lijst en schafte daarna een partijkaart aan. Momenteel heeft Open VLD 2 gemeenteraadsleden in Geel. Zijn ambitie is om met Open VLD Geel uit te groeien naar een beleidspartij in de stad. Mocht hij verkozen geraken als voorzitter wil hij vooral een coachende rol opnemen. Want Koen leerde vooral als ondernemer dat je moet coachen en ieder zijn talenten volop moet laten ontwikkelen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf nu kunnen Gelenaars die willen meewerken aan het massaspektakel Gheelamania als hoofdrolspeler, figurant om als helpende hand zich daarvoor inschrijven via fanvandimpna.be. De audities voor de hoofdrollen vinden op 17 november plaats. De kandidaten worden via een persoonlijke e-mail op de hoogte gebracht.

Als extra stimulans verloot de stadsdienst Toerisme & Stadsanimatie vanaf begin november elke week minstens twee prijzen uit de zogenaamde ‘Dimpna’s prijzenkast’ onder de personen die zich reeds hebben ingeschreven. Winnaars blijven in de pot en maken dus ook de week nadien kans op een prijs. De prijzen werden geschonken door lokale Geelse handelaars en omvatten onder meer een elektrische fiets en een etentje in een sterrenrestaurant.

De inschrijvingen voor de Sint-Dimpna Ommegang worden nog later dit jaar geopend via dezelfde website. Voor de ommegang zoekt men zo'n 1600 vrijwilligers. In mei van volgend jaar staat Geel opnieuw een maand lang volledig in het teken van haar patroonheilige Sint-Dimpna.

Hoogtepunten van de vijfjaarlijkse festiviteiten zijn de Ommegang en het massaspektakel GheelaMania, waarin de legende van de heilige Dimpna en de rijke zorggeschiedenis van de Barmhartige Stede worden uitgebeeld. Net zoals bij de vorige drie edities van GheelaMania ligt het scenario en de regie weer in handen van Luc Stevens, bekend van onder meer Zoo of Life en de Historalia-producties aan het kasteel De Merode. Tickets voor GheelaMania zijn vanaf 26 november te verkrijgen. De Sint-Dimpna Ommegang is gratis.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 18 oktober 2019 18:32

Woninginbraak in Kievermont

Dieven zijn donderdagavond een woning binnen gedrongen aan Kievermont in Geel. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. De buit is niet gekend.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 18 oktober 2019 18:01

Werken aan Werft ter hoogte van bibliotheek

Op woensdag 23 oktober voert een aannemer werken uit aan de Werft ter hoogte van de bibliotheek. Het deel van Werft langs de bibliotheek tot aan Possonsdries is tijdens de werken volledig afgesloten. Ook de parkeerplaatsen kunnen niet gebruikt worden. Er is een plaatselijke omleiding voorzien. De werken waren eerst ingepland voor 15 oktober, maar werden uitgesteld.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 17 oktober 2019 15:27

Fakkeltocht tegen armoede om 19u00

Donderdag 17 oktober is het werelddag van verzet tegen armoede. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert vzw Al-arm Geel een fakkeltocht in het centrum van de Barmhartige stede. Met de fakkeltocht wilt men een stem geven aan armoede, want de problematiek wordt alsmaar groter in Geel en in de rest van het land. Het thema dit jaar is armoede op de scholen. Vanaf 19u00 ben je welkom aan de refter van St-Aloysiuscollege. De ingang is via Schuttershof 2B, waar je een woordje uitleg krijgt over de problematiek van armoede in het onderwijs. Om 20u00 start de fakkeltocht en een uur later ben je terug aan het startpunt, waar er nog een receptie is met een tas soep en brood.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Huisbrouwerij De Vliet op Ten Aard is al vele jaren actief en gekend voor zijn in de smaak vallende streekbieren. Het succes van de vorige bieren en het winnen van een Gouden Medaille met de Vliet Tripel zetten de brouwers aan om hun gamma uit te breiden met De Vliet Dubbel. Vooral door de vraag naar van vooral bezoekers van de brouwerij den café's die de Vliet bieren al jaren op hun kaart hebben staan.

Vliet Dubbel is een origineel helder donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles en een stabiele schuimkraag. Met ingrediënten als water, verschillende moutsoorten, kandijsuiker, verschillende hopsoorten en gist krijgt dit nieuwe bier een verassende geur- en smaakcombinatie . Het aroma is fruitig en de smaak licht zoet, karamelachtig en niet gebrand. De Vliet Dubbel is zacht met een lange afdronk en een stevig alcoholpercentage van 6,5 % vol. Het nieuwe bier wordt gebrouwen in de Proefbrouwerij zoals de andere bieren van de Vliet.

Vliet Dubbel is verkrijgbaar vanaf 17 oktober in alle drankenhandels van Geel er ver daar buiten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op donderdag 17 oktober is het de dag tegen kanker en in ziekenhuis Geel zijn er de hele dag activiteiten en workshops voor kankerpatiënten.