Geel FM - Item gefilterd op datum: november 2019
donderdag, 21 november 2019 17:55

Leonie Corstjens is levend en wel terecht

Leonie Cortjsens uit Geel is terecht en in goede gezondheid. Het meisje van 17 jaar was sinds woensdagmiddag 13u00 vermist. Ze had toen de trein genomen in het station van Geel richting Antwerpen. Sindsdien ontbrak elk spoor van haar. Donderdagochtend werd een opsporingsbericht uitgestuurd vanuit de federale politie en ze werd levend en wel teruggevonden in de namiddag.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 21 november 2019 12:29

Leonie Corstjens is vermist

Op woensdag 20 november omstreeks 13u00, werd Leonie Corstjens voor het laatst gezien in het station van Geel.  Ze is 17 jaar en nam de trein in de richting van Antwerpen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Leonie is 1m76 en slank gebouwd. Zij heeft halflang bruin haar en blauw grijze ogen.

Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwarte trui met kap met de afbeelding van een tijger, van het merk Kenzo. Ze droeg een wit jasje van pels en een zwarte sjaal. Ze heeft ook een beige linnen tasje met een afgebeeld palmblad en een grote handtas van roze kleur met hartjes op, bij zich. Verder is Leonie drager van witte adidas schoenen met een grijs gekleurd hielstuk.

Heb je het meisje nog gezien of heb je meer informatie, neem contact op met de speurders op het gratis nummer 0800/30.300 of via Child Focus op het nummer 116.000, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 21 november 2019 08:32

4 maal feest bij Groep Verellen op Antwerpseweg

Niet één, wel maar liefst 4 redenen heeft Groep Verellen uit Geel, verdeler van Peugeot, Citroën, DS en Opel dit jaar om feest te vieren. Zo werden maar liefst twee showrooms tegelijk vernieuwd, is er de viering van het 100-jarig bestaan van Citroën, én worden twee nieuwe modellen gelanceerd: de nieuwe  Opel Corsa en de nieuwe Peugeot 208. Om dit alles te vieren, zet Groep Verellen dit weekend haar deuren wagenwijd open voor het publiek. Iedereen is welkom, en wordt getrakteerd op een hapje en een drankje. Verder wordt ook de nodige animatie voorzien met een aantal leuke optredens.

‘Alweer een mooie stap in de 45-jarige geschiedenis van onze garage’ zeggen Kris en Christine, zaakvoerders van Groep Verellen. ‘Met het brede aanbod dat we hebben, en de steeds continue groei, moesten we onze toonzalen alweer uitbreiden. Deze stap werd nu gezet, en onderstreept alleen maar de ambitie die we hebben om mee te evolueren met de aangepaste noden binnen de automobiel-branche.’

Ter gelegenheid van de nieuwe toonzalen, de nieuwe modellen en het 100-jarig bestaan van Citroën, wordt iedereen uitgenodigd zelf een kijkje te komen nemen en mee te komen feesten. De toonzalen zijn tijdens het weekend geopend van 9u00 tot 17u00. Op zaterdagnamiddag wordt de muzikale omlijsting verzorgd door de Knappe Koppen en kan je genieten van een heerlijke wafel, op zondagnamiddag is er een spetterend optreden van Rock ‘ Roll Extreme uit Olen, en trakteren Kris en Christine met een lekker stukje pizza.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

40 maanden cel en 10 jaar beroepsverbod dat zijn de straffen die de zaakvoerder van de voormalige rijschool Proficiat in de Stationsstraat uit Geel riskeert voor oplichting en valsheid in geschriften. De rijschool was niet erkend en kon ook geen bekwaamheidsattesten afleveren om een voorlopig rijbewijs te krijgen. Wanneer de mensen aandrongen op het attest, leverde hij vervalste attesten af. In totaal maakte de man 66 slachtoffers. De politie startte twee jaar geleden in de zomer een onderzoek.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Onlangs schreef Freinetschool De Zeppelin zijn 100ste leerling in. De school ligt aan de Mannestraat in Geel. De leerling heet Victorian en zijn eerste schooldag laat nog even op zich wachten. Hij start pas na de kerstvakantie.

Op vijf jaar tijd is de school van slechts 37 leerlingen uitgegroeid tot een school met 100 leerlingen. Dit komt enerzijds door de populariteit van Freinetonderwijs evenals door de inzet van het team elke dag opnieuw. Er wordt gestreefd naar de ideale mix van leren in combinatie met aandacht voor het constructief met elkaar omgaan, aldus Joni Geluykens coördinator Freinetschool De Zeppelin.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 20 november 2019 09:26

Tiental inbraken in Kalvariebergstraat Oosterlo

In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een tiental tuinhuizen en garages de Kalvariebergstraat in Oosterlo. De inbrekers namen alles mee van waarde, waaronder elektrische fietsen en duur werkmaterieel. De gestolen goederen hadden een waarde van enkele tienduizenden euro's.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel is al even bezig met aanpassingswerken aan verschillende overwegen in de Kempen. Daarbij vervangen de arbeiders de rails en de betonverharding. Volgend weekend is men aan de slag aan de overweg van de Retieseweg in Geel van vrijdag 23u00 tot en met maandag 5u00. Van zaterdag 5u00 tot en met zondag 5u00 is ook de overweg aan Galven in Geel dicht. Een weekend later, van 29 november tot en met 4 december, is het opnieuw de beurt aan de Retieseweg. Tijdens die werkzaamheden is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 19 november 2019 12:12

Nieuwe fase werken Tessenderloseweg

Sinds deze week startte de aannemer met de aanleg van een losliggend fietspad en een gescheiden rioleringsstelsel op Geels grondgebied van de Tessenderloseweg.

In deze fase worden de nieuwe rioleringsbuizen, fietspaden, grachten en kopmuren aangebracht. Dit gebeurt op dezelfde werkwijze als op Meerhouts grondgebied. De rioleringswerken worden eerst uitgevoerd in het deel tussen Meerhout en de stedelijke werkplaats, nadien komt het deel van de straat tussen de stedelijke werkplaats en het kruispunt met Winkelomseheide aan de beurt.


    
Vervolgens wordt de weg afgefreesd, daarna plaatst de aannemer nieuwe betonboorden en legt de fietspaden en weg in asfalt aan. De huidige rijweg in asfalt wordt niet volledig opengebroken. Aansluitend wordt in de lente van 2020 tijdens een vierde en laatste fase nog het kruispunt van Tessenderlosweg met Winkelomseheide aangepakt. Hierbij wordt de rijweg wel volledig opgebroken. Dan wordt er beurtelings verkeer ingevoerd. Het einde van de volledige werken is voorzien tegen de zomer van 2020.

De Tessenderloseweg is voor de volledige duur van de werken afgesloten voor het doorgaand verkeer. De omleiding loopt langs Winkelomseheide en Eindhoutsebaan. Vanuit Geel naar Meerhout volg je als fietser ook de omleiding voor doorgaand verkeer. Fietsers vanuit Meerhout naar Geel kunnen een fietsomleiding volgen die verschilt per fase. In fase drie loopt deze fietsersomleiding langs Kiezel en Djepstraat naar Winkelomseheide.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 18 november 2019 19:19

Nutswerken aan de Pas gestart

Vanaf maandag 18 november start een aannemer met nutswerken aan de Pas tussen de Dokter Peetersstraat en de Waterstraat. Deze werken duren tot 30 november. Verkeer blijft mogelijk op de Pas. De Dr. Peetersstraat kan niet van de Pas ingereden worden, er is een omleiding voorzien. De Dr. Peetersstraat is wel dubbelrichting mogelijk.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 18 november 2019 16:56

Restaurant La Belle behoudt 1 Michelinster

Restaurant La Belle van chef-kok Peter Vangenechten behoudt zijn Michelinster. De nieuwe culinaire Michelingids is uit en werd voorgesteld in Gent. La Belle opende in 2012 en één jaar in 2013 later kreeg Peter en zijn team van La Belle voor de eerste maal een Michelinster. Wat chef Peter Vangenechten enorm apprecieer is het mooie commentaarstuk in de gids zelf. La Belle wordt omschreven als een mooi internationaal verhaal op het Kempens platteland. En dat is een serieuze opsteker voor de chef en zijn team. La Belle besteedt veel aandacht aan de totaalbeleving. In 2019 lanceerde het met Belle Business een nieuwe formule, specifiek gericht op bedrijven. En dat valt letterlijk in de smaak. De kook- en wijnworkshops, aangevuld met een leuke wandeling in de bossen van Bel, zijn een voltreffer. Ook de Pastorie in Lichtaart en Colette in Westerlo krijgen ieders 1 Michelinster.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6