Geel FM - Item gefilterd op datum: maart 2019
maandag, 25 maart 2019 16:09

Veel volk voor opendeurdag BP Geel

Het chemisch bedrijf BP Geel organiseerde gisteren een opendeurdag naar aanleiding van haar 50ste verjaardag. Heel wat volk kwam er op af en buiten duizend buren waren er ook andere geïnteresseerden. De bezoekers werden opgepikt door autobussen voor een rondrit in de fabriek. Tijdens de rit gaf een gids meer info over het bedrijf. Ook waren er twee vaste afstapplaatsen. De centrale onderhoudsafdeling en een controlekamer van een productie-eenheid. Met de opendeurdag richtte BP Geel zich niet alleen op de buurtbewoners, maar ook op potentiële medewerkers. Momenteel heeft het bedrijf nog verschillende openstaande vacatures gaande van operators tot gespecialiseerde functies. Bij BP Geel produceert men jaarlijks 1.500.000 ton PTA, dat is een basisproduct is voor polyester of PET, waarvan ondermeer petflessen en fleecetruien worden gemaakt.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

In tweede provinciale van het voetbal verloor Beekhoek op eigen veld van Bevel met 2-4.

In vierde provinciale D verloor Zammel op het veld van SU Mechelen met 2-0.

In vierde provinciale E verloor Alberta uit Winkelomheide thuis tegen Poederlee met 0-2 en Punt Larum won zijn wedstrijd op het veld van Wechelderzande met 1-2.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 24 maart 2019 07:52

ASV Geel wint derby tegen Dessel Sport

In eerste amateurklasse van het voetbal won ASV Geel de derby tegen Dessel Sport met 2-1. De Geelse doelputen werden gemaakt door Suarez en Kasmi. ASV Geel moest met 10 verder nadag Gobitaka twee maal geel pakte.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 24 maart 2019 07:51

Herenteam VC Geel wint tegen Herenthout

In tweede divisie van het volleybal gingen de heren van VC Geel winnen op het veld en tegen Herenthout met 1-3. Setstanden waren 26-24, 24-26, 19-25 en  13-25 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

In tweede provinciale B van het voetbal won KSAV St-Dimpna met 4-0 van Olmen. In vierde provinciale E speelde de B-ploeg van KSAV St-Dimpna 2-2 gelijk tegen Oosthoven.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Niet minder dan 45 wagens en 1040 figuranten stapten op tijdens de carnavalstoet van de Heiknuiters in Winkelomheide. Waarvan 3 Duitse en enkele Nederlandse verenigingen zakten met hun mooiste praalwagens af naar Geel. Uit eigen dorp namen er ook vijf wagens deel. De stoet verliep door de wegenwerken wel over een alternatief parcours. Dankzij de medewerking van buurtbewoners kon de stoet toch nog doorgaan dit jaar. Zij gaven immers snel toestemming om de stoet te laten passeren door hun straat of langs hun opritten. Het was een bijzondere editie, want de Heiknuiters bestaan 55 jaar en in het carnavalmilieu is 11 een bijzonder getal en 5 maal elf maakt 55. Met Prins Marc I en Prinses Carine I hebben ze ook twee echte mensen uit Winkelomheide als prinsenpaar.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 24 maart 2019 07:47

Fietsster raakt gewond in Gladioolstraat

Een Geelse vrouw van 68 raakte vrijdagochtend gewond bij een verkeersongeval in de Gladioolstraat. Het ongeval gebeurde op de parking van doe-het-zelfzaak Hubo. De fietsster kwam er in aanrijding met een wagen. De vrouw is voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 24 maart 2019 07:44

Inbraak in garage Olenseweg

Dieven braken donderdag een garage open naast een woning langs de Olenseweg in Geel. De bewoners stelden de inbraak donderdag rond 16u30 vast. De daders stalen fietsen uit de garage.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 24 maart 2019 07:43

Gelenaar riskeert cel voor drugsbezit

Een man van 52 uit Geel werd eind september met zijn wagen aan de kant gezet door de politie voor niet verzekerd te rijden. Tijdens de controle die daarop volgde, probeerde hij 6 gram speed weg te moffelen. Maar de agenten hadden het gezien. De Gelenaar riskeert een straf van 6 maanden cel voor drugsbezit. Volgens zijn advocaat was hij na een drugsverslaving van 20 jaar een paar volledig clean. Op op het moment van de controle had hij niets gebruikt en was hij enkel in het bezit van drugs. De man vertelde aan de rechter dat hij even een moeilijk moment had omdat zijn partner hem enkele dagen voordien had laten staan voor een andere man. Vonnis volgt op 26 april.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf volgend schooljaar schrappen de Geelse basisscholen suikerhoudende dranken uit hun aanbod en gaan ze (kraantjes)water extra promoten. Op vrijdag 22 maart ondertekenden alle Geelse basisscholen een charter om hun engagement vast te leggen. Daarnaast hernieuwt het Geelse stadsbestuur ook haar belofte om de komende jaren werk te blijven maken van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen in haar beleid. Het bestuur ondertekent op 22 maart ook het nieuwe charter Gezonde Gemeente 2019-2024.

Dit schooljaar zijn al heel wat scholen overgeschakeld naar water en vanaf 1 september gaat elke basisschool voor een suikervrije drankenbeleid. De scholen gaan leerlingen en ouders informeren en inspireren om te kiezen voor (kraantjes)water. De toegang tot kraantjeswater zal op de scholen eenvoudiger gemaakt worden.

Op 22 maart is het Wereldwaterdag, het perfecte moment om het project te lanceren. In de Sint Dimpna Geel Basisschool kwamen om 9 uur vertegenwoordigers van alle Geelse bassischolen samen om hun engagement vast te leggen in het Watercharter.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6