Geel FM - Item gefilterd op datum: maart 2019
zondag, 31 maart 2019 17:12

Gelenaar gaat niet in beroep tegen straf

Een jongeman van 20 uit Geel, die in september van 2017 een man probeerde te doden met een messteek in de hals, behoudt de celstraf van zeven jaar die hij kreeg in de rechtbank van eerste aanleg vorig jaar. De jongeman was eerst in beroep gegaan tegen die straf. Vrijdag zou het arrest volgen in het hof van beroep, maar de jonge Gelenaar bleek afstand te doen van hoger beroep. Ook het Openbaar Ministerie legt zich neer bij die keuze.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

In het volleybal wonnen de heren van VC Geel in tweede divisie hun thuiswedstrijd tegen Achel met 3-2. Setstanden waren 19-25, 25-23, 22-25, 25-14 en 17-15. De dames van VC Geel brachten de overwinning mee vanuit Maasmechelen in eerste divisie. Het werd 0-3 in Maasmechelen. Setstanden waren 11-25, 20-25 en 17-25. Door deze overwinning strijden de dames nog altijd voor de 3de plaats in 1ste divisie met eindronde in liga B van het volleybal.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 31 maart 2019 12:43

Beekhoek speelt gelijk

In tweede provinciale van het voetbel speelde Beekhoek 3-3 gelijk tegen en op het veld van Vlimmeren.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 31 maart 2019 12:40

ASV Geel stunt bij Lierse Kempenzonen

ASV Geel zou zich wel eens verzekerd hebben van de redding in eerste amateurklasse van het voetbal. Ze wonnen op het veld en tegen Lierse kempenzonen met 1-3. De Geelse doelpunten werden gemaakt door Panos Nakhid, Matisse Thuys en Martin Suarez.

Lierse K - ASV Geel: 1-3

Bekijk hieronder de videosamenvatting van Lierse K - ASV Geel. #LIEGEE

Geplaatst door Lierse Kempenzonen op Zondag 31 maart 2019
Gepubliceerd in Geels Nieuws

Infrabel voert in de nacht van zaterdag op zondag werkzaamheden uit aan de spooroverweg van Rauwelkoven in Geel. Het gaat om de overweg vlak bij het centrum van Larum. Voor de ingrepen moet die spoorovergang wel volledig afgesloten worden voor het verkeer. Die maatregel duurt volgens de huidige timing vanaf zaterdagavond om tien uur tot zondagochtend zes uur. Door de nachtelijke klus hoopt Infrabel de hinder voor het verkeer te beperken. Dat moet tijdelijk een ommetje maken langs Reiten, Larumsebrugweg en Larum.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De Geelse squaushster Tinne Gilis blijft het goed doen op het internationaal 55000 dollar tornooi in het Amerikaanse Texas. Ze versloeg in de achtste finale haar Nederlandse clubgenote bij Squash Point Geel Milou van der Heijden met 3-2.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op vrijdag 29 maart is er hinder op de Olensteenweg in Lichtaart. Het beurtelingsverkeer wordt dan geregeld met verkeerlichten. Het fietspad aan de kant van Bobbejaanland wordt omgeleid naar de overkant.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 28 maart 2019 09:43

PVDA teleurgesteld in Geels bestuursakkoord

Het enige gemeenteraadslid van PVDA Greet Daems is teleurgesteld in het Geels bestuursakkoord en gaat dit akkoord niet goedkeuren. Omdat het stadsbestuur zeer vaag is over sociale en ecologische doelstellingen. Volgens Daems gaat het stadsbestuur veel nadenken over integrale visies, actieplannen en over screenings. Maar wat het stadsbestuur concreet gaat doen, daarover staat in het akkoord zo goed als niets.
In het bestuursakkoord staat dat Geel een sociaal huuraanbod ambieert van amper 6%, terwijl in Vlaanderen 9% het gevraagde minimum is. Met een sociaal huuraanbod van 6% blijven de armoedecijfers stijgen in Geel en toch noemt het bestuursakkoord de strijd tegen armoede een echte beleidsprioriteit. "Maar een engagement voor streefcijfers en concrete doelstellingen over waar Geel binnen 6 jaar wilt staan, dat is er niet.", volgens Daems.

Mobiliteit is een groot hoofdstuk in het bestuursakkoord en PVDA leest vage punten zoals "nadenken over fietstunnels, fietsbruggen en vierkant groen. Waar de tekst van het akkoord iets concreter wordt, zoals bij het plannen om de ring rond te maken, wordt benadrukt dat het een bevoegdheid is van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daems zegt dat het stadsbestuur zich nu alvast indekt voor als het dossier en dus ook het verkeer verder vastloopt.

En bij het stedelijk klimaatplan wijst er alles op dat Geel schromelijk tekort gaat schieten om de burgemeesterconvenant om tegen 2020 de CO2 uitstoot met 20% te verminderen. Het bestuursakkoord geraakt niet verder dan wat maatregelen in de marge zoals de aanplanting van 100 bomen per jaar, goed voor een halve hectare bos op 6 jaar bestuur. Ondertussen blijkt uit de monitoring in het kader van het Burgemeestersconvenant dat de drie grote bronnen van CO2-uitstoot in Geel nl. bedrijven, vervoer en woningen ter plaatse blijven trappelen in plaats van te dalen. "Zolang Geel geen degelijk mobiliteitsbeleid heeft en het bestuur niet verder komt dan “onderzoeken” of het opwekken van eigen duurzame energie mogelijk is, blijven de ecologische uitdagingen onbeantwoord", aldus Daems.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De uitbater van een frituur aan de Oosterloseweg in Geel ontdekte woensdag dat er was ingebroken. De daders drongen de frituur dinsdagnacht binnen door de achterdeur te forceren. De daders gingen aan de haal met cola en bier. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De voorbije maanden werd de Duivenstraat in Geel doorgetrokken tot aan de oprit van de Westelijke Ring. Woonwijk De Leunen krijgt zo een rechtstreekse ontsluiting met de ring. Deze werken zijn nu bijna klaar. De volgende weken worden nog haaientanden geschilderd, worden de greppels aangelegd en plaatst Fluvius nog verlichtingspalen. De nieuwe weg kan ondertussen al wel gebruikt worden. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8