Geel FM - Item gefilterd op datum: juli 2019

ASV Geel haalt met Kennedy Nwanganga een klepper van formaat binnen. Kennedy is 28 en ex-speler van Racing Genk. Hij moet voor de nodige maturiteit en ervaring in de kern zorgen. Hij zette zijn handtekening een contract van twee seizoenen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Aan Logen in Geel zijn maandag kort na de middag twee auto’s op elkaar gebotst bij een kop-staartaanrijding. Eén van de inzittenden, een vrouw, liep lichte verwondingen op. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Bij de nieuwelingenkoers in Stelen kleurde het podium volledig oranje. De winst was voor de Nederlander Thomas Lakeman, voor twee van zijn landgenoten. De koers in Stelen valt jaarlijks samen met het BK voor nieuwelingen.

Bij de juniorenwedstrijd ging de zege naar Gelenaar Dries De Pooter. Hij toonde zich de beste van een kopgroep van 13. Jente Boons en Cedric Van de Sompel werden tweede en derde. Er kwamen 84 junioren aan de start in Stelen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 30 juli 2019 11:06

Reggae Geel stelt eigen rum voor

Reggae Geel stelde zijn eigen rum 'Nine Miles' voor. Het is niet alleen de nationale drank van Jamaica. Het is ook de naam van het geboortedorp van Bob Marley. De rum 'Nine Miles wordt gemaakt door de distillerie Sterkstokers uit Hoogstraten. Vorig jaar werd er door Reggae Geel geëxperimenteerd met een witte rum en dat was zo goed meegevallen dat men dit jaar veel meer tijd nam om een eigen bruine rum samen te stellen. Nine Miles is op zestig flessen gebotteld en het etiket is ontworpen door een Jamaicaanse kunstenares. De fles wordt enkel verkocht in cultuurcafé De Werft. De stad Geel werkt aan een jumelage met Nine Miles.

Het Jamaicaanse dorpje met amper 300 inwoners stelde officieel de vraag om een grensoverschrijdende samenwerking met Geel aan te gaan. Waarschijnlijk gaat ook de hoofdstad Kingston betrokken worden in de jumelage. Het college van burgemeester en schepenen bespreekt dat punt maandag. Burgemeester Vera Celis is daar heel enthousiast over. Zij ziet heel wat mogelijkheden om projecten rond onderwijs, zorg of cultuur te organiseren. Daarmee zou Geel ook een nationale primeur hebben, want geen enkele andere gemeente in ons land heeft een jumelage in Jamaica.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Na onderzoek bevestigt de Vlaamse Milieumaatschappij dat er blauwalgen aanwezig zijn in het kanaal Bocholt-Herentals. De provincie Antwerpen vaardigt daarom een verbod uit voor het capteren van water voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor vee. Daarnaast is elke vorm van zachte recreatie verboden. Wie toch met de huid in contact komt met blauwalg, moet zich zo vlug mogelijk douchen of afspoelen. Bij huidirritatie of misselijkheid consulteer je best de huisarts. Met zachte recreatie wordt onder andere kajakken of kanovaren, vissen, waterski, wakeboarden,… bedoeld. Pleziervaart blijft wel toegelaten. Zwemmen blijft absoluut verboden op voornoemde kanalen.

Blauwalgen zijn bacteriën die leven in zoet water en eruitzien als wier. Bij voldoende licht en hoge temperaturen kunnen ze zich explosief vermenigvuldigen. Ze scheiden giftige stoffen af die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier bij contact of inname van het besmette water. Blauwalgen kunnen onder andere huidirritatie, hoofdpijn en maag- en darmklachten veroorzaken. Ook het besproeien van gewassen houdt een risico in. De toxische stoffen kunnen namelijk lange tijd op de gewassen aanwezig blijven en de verstuivingswolk kan bij besproeiing hinderlijk zijn voor omwonenden. Eens blauwalgen in waterlopen worden aangetroffen, zijn ze niet snel weg te krijgen, hoewel veel neerslag doorgaans een positief effect heeft.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Zondagochtend vroeg moest de brandweer uitrukken voor een auto die in brand stond in de Dr. Van de Perrestraat in Geel. De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. Volgens een woordvoerder van de lokale politie hoorde de bestuurder rond twee uur vreemde geluiden van onder de motorkap komen. Hij zette zich aan de kant en daarna vloog de auto in brand. Er raakte niemand gewond.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

ASV Geel trekt een centrale spits aan. Erivelton Paulo Da Silva is 23 en tekende ook een contract voor 1 seizoen. Erivelton komt over van Heur-Tongeren waar hij een seizoen speelde. Voorheen kwam hij o.a. uit voor Sint Truiden, Racing Mechelen, Dessel, Hasselt en het Luxemburgse FC Wiltz 71. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op zondag 28 juli kunnen boekenliefhebbers tussen 14 en 17u op het Geelse marktplein snuffelen tussen duizenden boeken. Er staan tientallen boekenstandjes met literaire toppers, ontspannende leesboeken, non-fiction en boeken voor verzamelaars. De stedelijke bib staat er met een standje met boeken die aan 1 euro verkocht worden. Voor de kinderen is er Dolfje Weerwolfje en zijn beste vriendje.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 27 juli 2019 09:47

Zinho Chergui tekent bij ASV Geel

Zinho Chergui tekende bij ASV Geel uit tweede amateurklasse een contract voor 1 seizoen met optie. De verdediger van 35 kan heel wat adelbrieven voorleggen met clubs als Beveren, KV Mechelen, Antwerp en Berchem op zijn palmares. Het Nederlandse Hoek SV uit derde divisie was de laatste club waarvoor hij in actie kwam.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Wegens gezondsheidsproblemen komt King Jammy volgend weekend niet naar Reggae Geel. Hij gaat Sir David Rodigan niet kunnen vergezellen. De hele zomertour van King Jammy is afgezegd. Maar er is gelukkig ook goed nieuws. Volgende week zaterdag gaat het Duitse Warrior sound host spelen in de Bounce Dancehall. Onlangs won Warrior sound de soundclash tijdens het Jamaicaanse Sumfest.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 5