Geel FM - Item gefilterd op datum: september 2019

Afgelopen gemeenteraad verweet Lieselotte Thys (Open VLD) het bestuur dat haar eigen diensten geen rekening hielden met het Charter Werftransport. Tijdens een telling ter hoogte van het Sint-Dimpnaplein, had Open VLD immers opgemerkt dat er tussen 7u45 en 8u45 werfverkeer van de stad Geel over het kruispunt passeerde. Marlon Pareijn (CD&V), schepen van Mobiliteit, beaamde dat er op 16 september inderdaad een opdracht was om een parkeerplaats in de Pallo aan te passen. Bovendien was de Kollegestraat afgesloten omdat daar een firma aan het werken was.

Pareijn benadrukte wel dat de stad niets verkeerd had gedaan en verwees naar het doel van het Charter Werfverkeer, waarin geschreven staat dat het charter van toepassing is op alle werven met bouwvergunning en elke hinderlijke inname van openbaar domein in de buurt van scholen. ‘Bovendien,’ zo voegde Pareijn nog toe, ‘staat er in dat charter dat het werftransport zo veel mogelijk gebruik maakt van het hoger wegennet. En of we dat nu willen of niet, tot nader order is dat nog steeds de Gasthuisstraat.’

Thys reageerde verontwaardigd op deze reactie en begreep niet dat Pareijn dit met een uitgestreken gezicht durfde te verkondigen en vroeg dat het bestuur haar verantwoordelijkheid opnam. Daarop ging Pareijn verder dat het charter niet van toepassing was op dit conflict, maar antwoordde dat ze in de toekomst gingen bekijken hoe de voertuigen van de stedelijke werkplaatsen in de toekomst met dat charter konden omgaan. Thys verzuchtte tot slot nog dat dat al lang gebeurd had moeten zijn.

© Sander Verwerft

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 30 september 2019 23:55

Stad koopt twee winkelruimtes Geelvink

Tijdens de gemeenteraad bevestigde Ben Van Looveren (CD&V), schepen van Patrimonium, op een mondelinge vraag van Dirk Kennis (De Brugpartij) dat de stad de twee winkelpanden van de Geelvink gekocht heeft en dat ze daar de diensten Financiën en ICT zullen onderbrengen. Van Looveren motiveerde deze keuze door te wijzen op de krapte in het huidige stadhuis. De stad was namelijk al langer op zoek naar extra ruimte en wil in de toekomst het liefst het stadhuis uitbreiden. In afwachting van die plannen besloot het schepencollege in de zomer om een pand te kopen in plaats van te huren, omdat het ervan uitgaat dat ze de panden opnieuw kunnen verkopen als het ruimtetekort opgelost zou zijn.

© Sander Verwerft

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 30 september 2019 23:44

NRG VC Geel start seizoen met overwinning

In tweede divisie van het volleybal is de eerste overwinning een feit voor de heren NRG VC Geel. Het werd 3-1 tegen Wara Genk. Setstanden waren 25-22, 25-23, 23-25 en 25-18. De dames in eerste divisie hadden het afgelopen weekeinde vrij.

Volgende zaterdag spelen de heren op verplaatsing in Maasmechelen en spelen de dames hun eerste wedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen Tongeren. Deze wedstrijd start om 20u30 in sporthal De Doelen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 30 september 2019 12:58

Snelheidscontroles in oktober

In de maand oktober houden de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout aangekondigde snelheidscontroles in de straat Bel en Larumsebrugweg in Geel, Nikelaan en Tessenderloseweg in Laakdal en Biezenhoed en Veldstraat in Meerhout. Ook op andere plaatsen in de zone controleert de lokale politie onaangekondigd op snelheid.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 29 september 2019 23:38

Provinciale voetbaluitslagen uit Zuiderkempen

In eerste provinciale van het voetbal verloor KSAV St-Dimpna met zware 7-1 cijfers op het veld van Lille. Berg en Dal verloor op eigen veld met 1-3 van Berlaar Heikant. In derde provinciale verloor KFC Mol van Excelsior Bouwel met 1-2. Vorst verloor van Linda Olen met 1-3 en Beekhoek won met 3-0 van Poederlee. In vierde provinciale D verloor FC Netezonen met 3-0 van SKS Herentals. KSAV St-Dimpna B kreeg een 4-0 nederlaag om de oren bij Ramsel. Blauwvoet Oevel verloor met 2-4 van Wezel Sport. Ezaart Sport won met 1-4 van Heultje. Alberta speelde 1-1 gelijk tegen Rosselaar-Hulsen. Booischot verloor met 1-4 van Tongerlo. Immer Voort kreeg een 0-3 nederlaag aangesmeerd door Punt Larum en tenslotte pakte Zammel de zege tegen Wiekevorst met 3-0.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op dinsdag 1 oktober staat de Polymobiel van de lokale politie op de wekelijkse markt in Geel om gratis je fiets te labelen. Lukt het niet om naar de markt te komen, dan vraag je online of telefonisch je fietslabel aan. Het wordt achteraf per post aan huis bezorgd. De eigenaar van een gekenmerkte fiets is makkelijk terug te vinden. Dit kan handig zijn wanneer je fiets bijvoorbeeld na een diefstal wordt teruggevonden. Op dit label staat je rijksregisternummer. Het fietslabel is een sticker die je best goed zichtbaar op je fiets kleeft. Deze sticker is heel moeilijk te verwijderen. Hierdoor maak je je fiets minder interessant voor dieven.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 29 september 2019 22:43

Geelse TTC B staat mee aan de leiding

Opnieuw kregen de tafeltennissers van Geelse TTC A een zeer homogene ploeg als tegenstander nl. Logis Auderghem A. Toch verliep de start veel belovend. Yves Maes won immers vlot in drie sets dank zij een sterke opslag. Kristof Leysens en Danny Gesquière waren eveneens aardig op weg om voor winst te zorgen. Maar beiden verloren hun eerste partij in vier sets en hun tweede match nipt in een bel. Ook Alfredo Garcia toonde zijn kunnen maar kon ook niet winnend afsluiten en werd het 15-1 in het voordeel van Auderghem A. Zaterdag a.s. staat een bezoek bij St. Ghislain op het programma. Weer een zeer te duchten tegenstander.

Van een meer dan aangename verrassing gesproken! In Aarschot ging de Geelse TTC B winnen tegen één B4 en drie B6 geklasseerde spelers van Smash Dolfijn B. Twee spelers van Geelse TTC B waren niet te kloppen, met name Kristof Van Reusel en Koen Bertels. Neem daar nog de drie zeges van Nico D’Aes bij en iedereen in Aarschot stond met volle verbazing te kijken naar de prachtig bevochten zege van Geelse TTC B. Jens Nys, C4 geklasseerd, zorgde eveneens voor een zeer aardige prestatie. Hij kon twee keer een vierde set afdwingen.  Geelse TTC B staat samen met Turnhout mee aan de leiding in de landelijke reeks.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

ASV Geel is er niet in geslaagd om een vervelende traditie te doorbreken. De laatste overwinning tegen de Ajuinen dateerde al van vier en een half jaar geleden en het team van Peter Van Houdt was erop gebrand om de tegenstander deze keer een pad in de korf te zetten.

De Geelcoach moest wel wat sleutelen aan zijn basisopstelling want naast Johan Ella Ella - nog even in de lappenmand met een enkelfractuur - waren ook Nicolas Robin en Sonny Baik niet speelklaar. Hierdoor kwam Simon Van Geet in het team op de linksbackpositie, waardoor Yannick Vandersmissen een rij vooruit schoof. Centraal voorin posteerde hij de lange en sterke Kennedy Nwanganga, die voor de nodige druk op de Aalsterse verdediging moest zorgen.

Eendracht Aalst had duidelijk nog lood in de benen na de midweek-bekerwedstrijd tegen eersteklasser AA Gent, want na 9 minuten keek het al tegen een achterstand aan. Joël Ito profiteerde van een misverstand in de bezoekende verdediging en legde ijzig kalm het leer achter doelman Devriendt. Blauw-wit ging wel niet door op zijn elan. Het leunde achteruit en zette een dubbele afweergordel op voor Jef Snyders, waardoor Aalst op het middenveld zijn gangen mocht gaan. In die eerste helft kreeg het echter geen deuk in een pakje boter getrapt, waardoor ASV Geel met een logische 1-0 voorsprong de rust inging.

In de Aalsterse kleedkamer donderde en bliksemde het tijdens de pauze en de bezoekers kwamen heel wat vinniger uit de catacomben. Het nam het commando over en plakte De Zotten onmiddellijk met de rug tegen het eigen doel. Dat resulteerde na 1 minuut al in de gelijkmaker van Dekuyper. Het goed gevulde bezoekersvak ging nu voluit achter haar team staan en dat loonde want Aalst ging erop en erover. Alweer Dekuyper stond na 53 minuten op de goede plaats om een scherpe voorzet binnen te knikken. Binnen de kortste keren was de voorsprong van de thuisploeg dus uit handen gegeven.

Peter Van Houdt moest nu actie ondernemen en pakte uit met een dubbele wissel : Tom Houwaer mocht voor het eerst kennismaken met het Leunense gras voor Ato Morgan, en Erivelton Paulo Da Silva loste Dries Hulsmans af in de spits. Veel zoden aan de dijk bracht dit niet want in de 78e minuut deed Mitu met een derde bezoekende treffer het licht uit. Vijf minuten voor affluiten maakte Paulo Da Silva het nog terug een beetje spannend met de aansluitingstreffer, maar verder dan dat geraakte de thuisploeg niet meer.

© Wouter Luyckx

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Abitare Mooi Wonen opent dit weekend in Geel een derde showroom: ‘Abitare Compact Wonen’. Daarmee is één van de meest prestigieuze interieurconcepten van Vlaanderen al op een derde locatie te vinden. Na het hoofdfiliaal in de Puntstraat in Geel dat vorig jaar opende en een afdeling in Brasschaat, mikt Abitare nu op de klant die een stijlvol interieur zoekt voor een compactere omgeving.

“De ‘grandeur’ en het extreme ruimtelijke gevoel van onze twee interieurzaken, vind de klant niet altijd thuis terug”, ondervond zaakvoerster Terry Knijff. “Velen kunnen zich dan ook moeilijk een voorstelling maken van hoe zo’n prachtig interieur bij hen thuis, in een tweede verblijf of bij het ‘kleiner gaan wonen’ kan zijn. Om aan die vraag te beantwoorden starten we nu met Abitare Compact Wonen. Daar tonen we hoe je kleine ruimtes groots kan inrichten met budgetvriendelijke oplossingen. Een tweede verblijf of appartement krijgt daarmee een luxueus interieur in de herkenbare Abitare stijl.”

Dit weekend opent de nieuwste telg binnen het Abitare concept haar deuren op de Antwerpseweg 65 in Geel. De naam concept is bewust gekozen. “Noem ons liefst geen meubelwinkel”, zegt zaakvoerster Terry Knijff. “Abitare wil meer een levensstijl zijn. We willen de bezoekers een beleving bieden, waar mensen mooie interieurelementen vinden. Die combinatie van beleving en Belgisch/Europese kwaliteit maakt van ons een unieke speler.”

Terry Knijff richtte Abitare ongeveer 10 jaar geleden op in een pand langs de Antwerpseweg in Geel. Al snel oriënteerde ze zich richting design en kwaliteitsmeubels. Na 3 jaar is er al een tweede vestiging in Brasschaat. Vorig jaar verhuisde Abitare Geel naar de fel gesmaakte locatie in de Puntstraat. De derde vestiging met het nieuwe concept onderbouwt de snelle groei van de unieke aanpak van Abitare.

Abitare wil bewust niet meespelen in de concurrentie tussen de meubelgiganten. “Onze ambitie ligt elders”, beklemtoont Terry. “Wat wij aanbieden zal nooit het goedkoopste zijn. Maar het zal altijd kwaliteit zijn. Vaak massief. We bieden alleen dingen aan van Europese, en liefst zelfs Belgische makelij. Abitare staat voor stijl en kwaliteit.”

De jonge zaakvoerster wuift alle lof over haar ondernemerschap weg. “Dit is het werk van mijn team”, klinkt het resoluut. “Zij delen dezelfde visie en passie voor stijl en schoonheid. Zij maken dat onze klanten zich thuis voelen.”

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 28 september 2019 10:07

Pidpa spoelt leidingen vanaf midden oktober

Watermaatschappij Pidpa spoelt vanaf midden oktober leidingen in Geel. De werken zijn noodzakelijk om de kwaliteit van het drinkwater op lange termijn te blijven garanderen. Tijdens de spoelwerkzaamheden gebruik je best geen leidingwater om te vermijden dat opgewervelde deeltjes in de binneninstallatie terecht komen. Pidpa stuurt eerst een brief met de datum waarop de leidingen in je straat gaan gespoeld worden. De watermaatschappij verwittigt je minimaal drie werkdagen voor de spoeling.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8