Voor de achtste keer op rij en 9 in totaal is de Geelse Githa Michiels Belgisch kampioene mountainbike geworden in Houffalize. Er stond op Michiels geen maat. Ze liet Emeline Detilleux maar liefst 8 minuten achter zich. Joyce Vanderbeken vervolledigde het podium.

Laakdal zoekt een enthousiaste en gemotiveerde uitbater voor ontmoetingscentrum 't Fortun aan de Smissestraat 3 in Laakdal. Dit modern complex ligt centraal in het centrum  van deelgemeente Vorst.De uitbating omvat een gezellige cafetaria, volledig uitgeruste feestzaal, meerdere polyvalente lokalen en een comfortabele conciërgewoning (appartement). Deze vele lokalen bieden heel wat mogelijkheden: feesten, eetdagen, vergaderruimten, organiseren van workshops/opleidingen,…

Ben jij de persoon die dit complex met een gezonde dosis ondernemingszin kan uitbouwen tot een gezellige ontmoetingsplek en trekpleister voor de inwoners en verenigingen van Laakdal? Aarzel dan niet en dien je kandidatuur in! De concessievoorwaarden (concessie openbare dienst) zijn verkrijgbaar op de dienst ‘interne zaken’ van de gemeente Laakdal of lees je hier.

Kandidaturen dienen uiterlijk 26 augustus 2019 via een aangetekend schrijven toe te komen bij College van burgemeester en schepenen Laakdal

Op vrijdag zijn alle baden, glijbanen en springplanken gewoon open in het Geelse stedelijk zwembad. Donderdag ging het zwembad deels dicht, omdat er problemen waren met de chloorinstallatie. Enkel het 25 meter bad en de buitenbaden waren open.

Vanaf vrijdag 19 juli geldt er een tijdelijk captatieverbod voor alle waterlopen in het gebied van Kleine Nete en Grote Nete (stroomopwaarts samenvloeiing met Kleine Nete). Ook in andere gebieden zoals de Mark, de Kleine Aa of Weerijsbeek, het Groot Schijn, de Laarse beek, het Antitankkanaal, de Vrouwvliet, de Birrebeek, de Zwarte Beek, de Grote Molenbeek en de Autbroekloop geldt een captatieverbod voor alle waterlopen.

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx stelde vanwege de aanhoudende droogte een captatieverbod voor de verschillende stroomgebieden. Het waterpeil is er kritisch laag. Het verbod is nodig ter bescherming van het grondwatersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte. De controleurs van de provincie Antwerpen volgen het waterpeil op de voet op. Het tijdelijk verbod geldt tot de opheffing van het politiebesluit.

In de gebieden waar het verbod van kracht is, mag uit geen enkele waterloop water onttrokken worden. Dit betekent onder meer dat er geen water mag opgepompt worden om velden en tuinen te beregenen en dat ook visvijvers volledig afgekoppeld moeten worden van de waterlopen. Uitzondering hierop is het beperkt capteren van water als drinkwater voor het eigen vee dat nog buiten staat en het beperkt capteren van aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen.

Dit captatieverbod houdt geen verbod in op het gebruik van bijvoorbeeld grond- of leidingwater. Om verdere maatregelen te vermijden, blijft het uiteraard belangrijk om spaarzaam en doordacht om te gaan met water. Vermijd daarom best, ook zonder formeel verbod, de niet-essentiële toepassingen zoals het besproeien van gazons of het wassen van auto's.

De Laakdalse garageverkoop vindt dit jaar plaats in september. Na een bevraging aan de deelnemers van vorige keer bleek dit een geschikter moment te zijn, omdat heel wat naburige gemeenten de weekends in mei en juni reeds inpalmen.

Op zaterdag 7 en zondag 8 september gaan de garages in Klein- en Groot-Vorst open. Een week later, 14 en 15 september, zijn Eindhout, Veerle en Veerle-Heide aan de beurt. Deelnemers kunnen kiezen om één of twee dagen deel te nemen. Geïnteresseerde verkopers kunnen nog tot 15 augustus hier inschrijven of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnemen is gratis.

De deelnemerslijsten zijn via hetzelfde mailadres te bekomen of te downloaden op de facebookpagina ‘Garageverkoop Laakdal’.

Patiënten met hartproblemen kunnen zich sinds kort laten inschrijven in een cardiaal revalidatieprogramma in het Geelse St-Dimpnaziekenhuis. Het herstel kan sneller en efficiënter verlopen dankzij dit programma. Het team dat de hartpatiënt begeleidt is multidisciplinair samengesteld. Naast kinesitherapeuten maken ook psychologen, sociaal verpleegkundigen en diëtisten er deel van uit. Ook kan de patiënte als het nodig is voor een rookstopprogramma doorverwezen worden naar de tabakologe van het ziekenhuis. Het cardiaal revalidatiecentrum is door de overheid erkend. Hierdoor kunnen patiënten de kosten grotendeels verhalen op hun ziekenfonds. Starten met het programma kan enkel na een consultatie bij de cardioloog-revalidatiearts. Na een inspanningstest en op basis van het patiëntendossier wordt dan een individueel schema opgesteld. Naast de trainingssessies voor de patiënt, biedt het ziekenhuis ook groepslessen aan waar gezinsleden van de patiënt aan mogen deelnemen. Hierin wordt onder andere info verstrekt over hartvriendelijk voeding, omgaan met stress, medicatie, behandelingen en het leven na het revalidatieprogramma. In deze infosessies wordt ook de nodige aandacht gegeven aan reanimatietechnieken.

Doelman Oussayd Belkouch tekende een contract voor 1 seizoen bij tweede amateurklasse ploeg ASV Geel. Oussayd is 23 en heeft zowel de Marokkaanse als Belgische nationaliteit. Hij is voormalig Marrokaans international U23 en speelde bij de jeugd van Club Brugge. Na een omzwerving bij Hassania Agadir, tekent hij nu dus een contract bij ASV Geel.

De nationale feestdag, op 21 juli, valt dit jaar op een zondag, de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis zijn dan sowieso gesloten. Maar er zijn uitzonderingen. Het Gasthuismuseum is open van 13u30 tot 17u00. Het binnenzwembad van het stedelijk zwembad is open van 10u00 tot 17u00, de springplank van 14u00 tot 17u00 en het buitenzwembad van 12u00 tot 17u00. De dienst toerisme en stadsanimatie op de Markt is open van 10u00 tot 14u00.

Voortaan wordt de vrijdagse concertreeks Geel Zomert! voorzien van hernieuwbare energie. Het bedrijf Energie De Kempen plaatste een installatie van zonnepanelen op het dak van fuifzaal De Waai. De 36 zonnepanelen produceren ongeveer 9000 kWh groene stroom per jaar. Dit komt overeen met het gemiddelde verbruik van drie gezinnen. De stad stelde het dak van fuifzaal De Waai ter beschikking. Energie De Kempen plaatst en bekostigt de panelen en de installatie blijft er een kalenderjaar staan.

In de nacht van maandag op dinsdag drongen dieven rond 2u00 binnen bij elektrozaak Electromic op de Molseweg in Geel. Ze gingen aan de haal met een 15 tal Ipads en Macbooks. Daarnaast zijn er nog een 5-tal andere computers gestolen. Het alarm van de handelszaak ging af toen het raam aan de zijkant werd ingegooid met een kasseisteen. Van de daders is nog geen spoor. De schade bedraagt rond 20.000 euro.