Met Greet Daems als lijsttrekker en enige gezicht op de campagneaffiches bindt PVDA Geel de volgende weken de strijd om de Geelse kiezer aan. De partij hoopt toch zeker één zetel te halen, zodat Greet Daems naar eigen zeggen "de luis in de pels van het Geelse stadsbestuur" kan zijn. “Mensen vragen dan ‘wat kan je nu met één zetel betekenen?’. Maar in het parlement hebben we ook maar twee vertegenwoordigers, maar die maken wel kabaal voor tien. Wij willen ook de luis in de pels van het stadsbestuur zijn, want nu mag er toch nog te veel zonder veel kritiek passeren. De slogan van onze campagne is niet voor niets ‘schud ze wakker’.”

PVDA kwam zes jaar geleden al een keer in Geel op, maar dat leverde geen zitje in de gemeenteraadsoppositie op. Dit keer presenteert de extreem-linkse partij een volledige lijst met 33 kandidaten, van wie de eerste tien namen nu bekend gemaakt zijn. “Het is een goede mix van jong en minder jong, mannen en vrouwen, met mensen met een beperking, een migratieachtergrond en een voet in het verenigingsleven. Dat we ook nogal wat vakbondsvertegenwoordigers uit het bedrijfsleven tellen, bewijst dat we ons echt profileren als de partij van de kleine man”, zegt lijsttrekker Greet Daems (38).

Op plaats 2 en 3 staan intussen bekende PVDA-gezichten: Bart De Greef en partijvoorzitter Maarten Frederickx. Ingrid Vertessen stond vier jaar geleden mee aan de wieg van ‘Wij zijn de Geelse chaos beu’ rond de toenmalige verkeerscirculatie. Op 5 staat de van oorsprong Burkina Fask Adam Louguesita, op 6 ABVV-vakbondssecretaris Gaby Jaenen en op 7 de in muziek gedoopte Karel Alen. Sofie Mirra is ACV-vakbondsafgevaardigde bij DAF Trucks in Oevel, Aaron Vandenbussche studeert voor burgerlijk ingenieur en Mireille Govaerts is dankzij haar inzet in het 11.11.11-comité, de Fietersbond en vakbond BBTK een bekend figuur in Geel.

Voor het programma ging de partij eerder dit jaar te rade bij meer dan 700 Gelenaars. Uit hun wensen distilleerde de partij een verkiezingsprogramma, dat opgebouwd is rond zes hoofdthema’s zoals mobiliteit, ‘échte’ inspraak en bestrijding van armoede. "Net zoals we ons programma hebben samengesteld met inbreng van de bevolking willen we ook het hele beleid in samenspraak met de Gelenaars voeren. Dat verstaan wij onder échte inspraak", zegt De Greef.

Vanaf maandag 20 augustus is de gewestweg N118 naar Retie drie weken volledig afgesloten in Dessel voor de ontmanteling van het bedrijf FBFC. De nucleaire fabriek aan de Europalaan produceerde brandstofelementen voor kerncentrales en sloot de deuren drie jaar geleden en wordt sindsdien ontmanteld. De gewestweg moet voor bodemsaneringen in de grachten rond de fabriek tijdelijk dicht. Met de fiets volg je een omleiding via Heide, Koningshoefsedijk en Kastelsedijk. Met de wagen rijdt je vanuit Geel best langs de Castelsebaan richting Millegem, Achterbos om dan aan te sluiten op de N18 Mol-Dessel-Retie. Het vrachtverkeer meer dan 3,5 ton moet omrijden langs de Westelijke Ring in Geel, de verbindingsweg N19g en zo verder naar de autosnelweg E34.

maandag, 20 augustus 2018 10:31

Benedenverdieping van villa in brand

Op de hoek van de Hoogstraat en Oude Tramlijn in Eindhout brak zaterdag rond 16u30 brand uit op de benedenverdieping van een villa. Dat ging gepaard met veel rook, die langs alle kieren en gaten van de woning naar buiten kwam. De spuitgasten hadden het vuur snel onder controle, zodat de schade beperkt bleef.

De brandweer werden zaterdagmorgen opgeroepen voor een geval van dieseldiefstal én milieuvervuiling op een parkeerzone aan de Sportlaan in Meerhout. In de tanks van geparkeerde vrachtwagens werden gaten gemaakt waarin een plastic buisje werd gestoken. Zo konden de dieven hun bidons vullen. Nadien zijn vele tientallen liters diesel weggevloeid en dat veroorzaakte een serieuze grondvervuiling. De brandweer ruimde zoveel mogelijk op, maar vermoedelijk trok heel wat brandstof in de grond.

maandag, 20 augustus 2018 10:27

Githa Michiels is Beneluxkampioen mountainbike

In het Oost-Vlaamse Kluisbergen werd de Geelse Githa Michiels Beneluxkampioen in het mountainbiken. Ze kwam na anderhalf uur wedstrijd als eerste over de finish met zes minuten voorsprong op de Luxemburgse Fabienne Schaus. De Nederlandse Lotte Koopmans vervolledigde het podium.

ASV Geel kwalificeerde zich voor de volgende ronde van de Beker van België. Het won met het kleinste verschil van Nijlen met 0-1. Het enige Geelse doelpunt werd gemaakt door Hoebregs. Zijn schot week af en belandde in doel. In de volgende ronde speelt ASV Geel tegen Beerschot Wilrijk.

Gerelateerde video

zondag, 19 augustus 2018 11:30

CD Meerhout heeft nieuwe website

Twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen lanceert de Meerhoutse politieke partij Christen Democraten ook wel CD genoemd hun website. Naast een uitgebreid nieuwsoverzicht bevat de website ook de kandidatenlijst met een afzonderlijke pagina voor elke kandidaat. De nieuwe website is hier te raadplegen 

De brug tussen Eindhout en Winkelomheide over het Albertkanaal gaat pas dicht op 10 september voor alle verkeer en niet op 30 augustus. De Vlaamse Waterweg heeft minder tijd nodig dan voorzien voor de voorbereidingen van de sloop van de bestaande brug. Die sloopt start op 16 september. De brug wordt nadien vervangen door een nieuw, hoger exemplaar. Dat betekent dat het verkeer vanaf 10 september gedurende negen maanden een omleiding moet volgen via de brug in Stelen of die in Zittaart.

Vanaf zondag kan je bij Virtual Secret in de Koning Albertstraat 88 in Geel terecht voor de eerste Virtual Escape Room van de Kempen. Met een speciale VR-bril dring je een virtuele wereld binnen en moet je aan de hand van allerlei tips proberen binnen het uur te ontsnappen.

Virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid simuleert een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring. De meeste Virtual Reality-omgevingen zijn visueel en auditief, via speciale stereoscopische brillen en geluid. Geur- en tasteffecten worden voorlopig zelden toegevoegd.

Cosmos @ Virtual Secret

Zijn jullie hier klaar voor ? Officieel open op 19 augustus. De grote vakantie krijgt zeker een spannend einde met één van onze twee games. ? Hieronder het spel Cosmos. Boek dit spannend spel al goed op voorhand. Want zal snel volgeboekt zijn. Dit kan je op http://reserveren.virtualsecret.be www.virtualsecret.be

Geplaatst door Virtual Secret op Zondag 20 mei 2018

De Koninklijke fanfare De Kempenzonen uit Tielen zaten erbij alsof ze elke week op Pukkelpop voor een paar duizend onuitgeslapen festivalbezoekers mogen spelen. Het was de allereerste keer dat de Marquee op Pukkelpop uit zijn voegen barstte. Mauro Pawlowski was deze keer niet met Deus of The Evil Superstars naar het Limburgse festival getrokken, maar wel met de Kempenzonen en in hun zog Daan Stuyven, Sennek, Rik Verheye en Willy Sommers. En ze openden de laatste dag van het festival met een gigantische polonaise op Pukkelpop. De sfeer zat er al meteen in met "Als een leeuw in een kooi", "Zeven anjers, zeven rozen" en "Laat de zon in je hart". Na een halve eeuw carrière maakte Willy Sommers een geslaagd debuut op Pukkelpop.