vrijdag, 20 september 2019 13:45

12.200 meer overnachtingen in Kasterlee

282.205 overnachtingen werden vorig jaar in Kasterlee geregistreerd. Dit is een gemiddelde van 773 overnachtingen per nacht. In 2017 waren er 270.012 overnachtingen. Kasterlee kende dus een stijging met 12.200 overnachtingen uit binnen- en ook steeds meer uit het buitenland.

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) is erg tevreden met dit resultaat: ‘Deze goede cijfers zijn een stimulans om te blijven investeren in toerisme, als een cruciale economische sector in Kasterlee. Na het nieuw toeristisch infokantoor in 2018 bouwt het gemeentebestuur in 2019 het project de ‘Slapende Reus’ volop verder uit.”

Het gemeentebestuur blijft zo investeren in drie kerndoelstellingen van toerisme: promotie, toeristisch onthaal en productontwikkeling. Kasterlee is in de Antwerpse Kempen de toeristische gemeente bij uitstek. De groene plattelandsgemeente biedt de bezoeker meer dan 36 logiesverstrekkers en meer dan 80 horecanten.

De stad besliste in september om eigendommen te verwerven aan het begin van de Lebonstraat, op het kruispunt met de Stationsstraat. De gemeenteraad moet nog goedkeuring verlenen aan de aktes om een leegstand en vervallen pand (huisnummer 3) en de naastgelegen eigendommen van Da Corrado te verwerven. De vervallen witte woning naast voormalig restaurant Da Corrado verkeert in slechte staat en wordt in 2020 afgebroken. Deze vrijgekomen ruimte zal ingevuld worden met groen.  

De naastgelegen woningen (Lebonstraat 1a en Lebonstraat 1) maken deel uit van het gebouw van restaurant Da Corrado (Stationsstraat 2). De restauranteigenaars maakten eerder dit jaar een zware brand mee waarna ze het niet meer zagen zitten om hun restaurant opnieuw in dit pand te vestigen. Ze zullen hun restaurant op een nieuwe locatie in het centrum van Geel openen. De opening is voorzien midden november.

De stad Geel gaat de komende maanden voor het uitgebrande restaurant, dat ontruimd en gereinigd werd en een casco-uitrusting kent, naar buiten komen met haar visie op korte en lange termijn. Op korte termijn krijgt het pand wellicht een tijdelijke invulling. Er wordt ook afgewogen om op lange termijn de zichtbaarheid van deze hoek van het kruispunt te verbeteren.

Na goedkeuring door de gemeenteraad, voorzien eind dit jaar, beschikt de stad over het pand.

Naast een nieuw uitzicht kreeg de website van toerisme Geel een nieuwe naam. bruisendgeel.be  werd visit-geel.be. Op het startscherm vind je een zoekbalk en een link naar een interactieve kaart. Scroll je een beetje naar beneden, dan zie je ‘Dit mag je zeker niet missen’. Bovenaan rechts kies je voor ‘Zien & Doen’, ‘Overnachten’, ‘Praktisch’ en ‘Evenementen’. Met een simpele klik op het tabblad ‘Inwoner’ bovenaan links kom je terecht op de stedelijke website. En je kunt natuurlijk weer terug naar het tabblad ‘Toerisme’.

donderdag, 19 september 2019 16:25

Verkeershinder Oevelseweg Olen vanaf 23 september

Vanaf 23 september worden herstellingswerken uitgevoerd aan het voetpad ter hoogte van de Oevelseweg in Olen, aan de kant van de oneven huisnummers. De werken verlopen in verschillende fases en brengen tijdelijk hinder met zich mee. Het einde is voorzien rond 15 november.
Tijdens de eerste fase werkt men ter hoogte van het kruispunt met Geelseweg in de richting van Krentzen. Er geldt gedurende deze periode enkelrichting komende van O.-L.-V.-Olen in de richting van Geelseweg. Dit omwille van de verkeerslichten in de onmiddellijke omgeving.

Verkeer dat tijdens de eerste werkfase vanaf Geelseweg richting O.-L.-V.-Olen wil rijden volgt de omleiding via Gerheiden, Gestelstraat, Watertorenstraat en Kasteelstraat.

Gedurende de tweede fase, wanneer er gewerkt wordt voorbij het kruispunt met Krentzen (meer richting O.-L.-V.-Olen), is er een beurtelingse doorgang. De werkzones hebben een maximale lengte van 30 meter. Fietsers kunnen te allen tijde door. Zij kunnen ter hoogte van het afgesloten gedeelte veilig gebruikmaken van de rijweg om vervolgens terug aansluiting te vinden op het fietspad.

De bewoners in de werkzone ontvangen een bewonersbrief.

donderdag, 19 september 2019 16:19

Zwembad dicht voor zwemwedstrijd

Op zondag 29 september is het Stedelijk zwembad van Geel vanaf 13u00 gesloten door een zwemwedstrijd van ZGeel. Zij organiseren dan hun zwemfeest.

Een man van 26 uit Laakdal kwam woensdagavond om het leven bij een zwaar verkeersongeval in Tessenderlo. Hij ging rond 20u30 met zijn wagen van de baan op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Heggebossenweg. Hij knalde daarbij tegen één van de bomen naast de weg. Het slachtoffer zat gekneld en zijn auto schoot daarna in brand.

Voor de bestuurder kwam alle hulp te laat. De overledene kon nog niet geïdentificeerd worden en de precieze omstandigheden worden onderzocht. Het parket van Limburg werd ingelicht en een verkeersdeskundige aangesteld voor verder onderzoek.

Twee lokale medewerkers van de Geelse NGO Cunina werden in Zuid-Afrika vermoord. Cunina begeleidt 232 petekinderen in het land en wil de aandacht vestigen op het toenemende geweld in de Zuid-Afrikaanse samenleving.

Algemeen directeur Sophie Vangheel zegt dat de moeder van twee Zuid-Afrikaanse petekinderen van Cunina op brute wijze werd vermoord. Haar keel werd op klaarlichte dag overgesneden en haar lichaam werd in haar voortuintje gegooid. Ook de nachtwaker van de Muntuyedwa Primary School in Eshowe, een school waar Cunina al 17 jaar mee samenwerkt, overleefde een aanslag op zijn leven niet.

Helaas krijgt Cunina alsmaar meer dergelijke berichten uit Zuid Afrika. Via haar contacten hoort de Geelse Ngo dat het vele seksuele- en huiselijk geweld in de Zuid-Afrikaanse gezinnen een groot probleem is.

De Kempense zwarte pensen van de Geelse slagerij Vandecruys en Molse slagerij Janssens zijn door de lezers van het Laatste Nieuws tot winnaars van de eerste ronde van Het Streekproduct 2019 gekroond. In de Kempen haalden de Kempense zwarte pensen het voor de Turnhoutse zure ouwels en het Geels Hartje van de Geelse bakkers Peter Steurs en Verlooy.

In de tweede stemfase van Het Streekproduct 2019 nemen 16 regionale winnaars het nationaal tegen elkaar op. Tot donderdag 26 september kan je in de HLN-app stemmen op het streekproduct dat volgens jou de titel Het Streekproduct 2019 verdient. Op zaterdag 28 september maakt Het Laatste Nieuws de winnaar bekend.

donderdag, 19 september 2019 00:32

Stad bedankt de zwerfvuilvrijwilligers

Op dinsdag 3 september verzamelden zwerfvuilvrijwilligers in cultuurcenntrum de Werft. Zwerfvuilvrijwilligers zijn verenigingen en individuele vrijwilligers die Geel proper houden. Daarom zette de stad ze in de bloemetjes. Niet minder dan 57 vrijwilligers en 14 verenigingen zamelden vorig jaar met veel enthousiasme zwerfvuil in dat anderen achteloos op de weg gooiden. Vrijwilligers zijn een belangrijke schakel bij de bestrijding van zwerfvuil. Omdat zij vooral in hun onmiddellijke omgeving actief zijn, zorgen ze voor een proper straatbeeld.

Wil jij ook zwerfvuilvrijwilliger of netheidsverantwoordelijke worden? Hier vind je meer info en kun je je kandidaat stellen.

woensdag, 18 september 2019 16:34

Stiptheid spitstrein Mol-Brussel is bedroevend

Uit recente cijfers die N-VA kamerlid Yoleen Van Camp kon inkijken van de spoorwegen, is de stiptheid van de spitstrein tussen Mol en Brussel zeer bedroevend. De stiptheid in de ochtend is 64% en 36% in de avondspits. Tijdens het eerste halfjaar van 2019 waren er 22 afschaffingen op deze lijn. Van Mol naar Antwerpen was er in de ochtend een stiptheid van 81% en 93 afgeschafte treinen en in de avond een stiptheid van 81% en 98 afgeschafte treinen.