Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

Meerhoutenaar Frans Maes is dit jaar al 70 jaar actief binnen de fotografie. Het ideale moment om een overzichtstentoonstelling van zijn werk te organiseren en om hem te eren als kunstenaar. Frans selecteerde 70 jaar lang, elk jaar, zijn beste foto van dat jaar. Zo heeft hij nu een uitgebreide collectie die een goed beeld weergeeft van zijn carrière en zijn evolutie als fotograaf. Deze bijzondere collectie foto's zal tentoongesteld worden in het gemeentehuis van Meerhout en is gratis te bezichtigen. De tentoonstelling opent op 24 augustus, tijdens de Kattenfeesten.
In Laakdal heeft het ontmoetingscentrum 't Fortun tijdelijk geen uitbater meer. Concreet betekent het dat er geen nieuwe reservaties kunnen aangenomen worden, zolang er geen nieuwe uitbater is aangesteld. De procedure voor een nieuwe uitbatingsconcessie is lopende en kandidaten kunnen zich aanmelden tot 24 augustus.
Zaterdagochtend raakte een arbeider ernstig gewond bij een ongeval op een bouwwerf aan de Zavelduin in Kasterlee. Hij was betonplaten aan het lossen, toen een plaat dooe een hevige windstoot tegen een muur stootte. Die viel om en de arbeider kwam onder de stenen terecht. Getuigen konden het slachtoffer van onder de brokstukken halen, nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren. Hij zou niet in levensgevaar verkeren.
Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag op de E34 met de vernieuwing van de rijstroken tussen Oud-Turnhout en in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens. Tot midden september wordt gewerkt in de richting van Antwerpen, daarna wordt de richting Nederland aangepakt. Tijdens de werken wordt het volledige wegdek opgebroken en vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt. Het verkeer kan altijd in beide richtingen blijven rijden op twee versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Door de werken zijn in de richting van Antwerpen zowel de oprit als de afrit Oud-Turnhout tijdelijk…
donderdag, 08 augustus 2019 10:21

Rustig studeren voor tweede zit in Bib Meerhout

Alle Meerhoutse studenten die een tweede zit hebben, kunnen terecht tot 7 september in de vergaderzaal van de Bib aan de Gasthuisstraat in Meerhout. Het studeren in de bib was in juni een groot succes. Want het is een ideale plek om rustig samen te studeren. Van maandag tot donderdag kan je er van negen 's ochtends tot acht 's avonds terecht en van vrijdag tot zaterdag telkens van 9 's ochtends tot twaalf 's middags. Op 15 en 16 augustus is de bib van Meerhout gesloten. De Meerhoutse jeugdraad zorgt voor koffie en fruit.
vrijdag, 02 augustus 2019 14:46

Coca Cola Big Air strijkt neer in Zilvermeer

Op het Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol zorgt de Coca-Cola Big Air-waterglijbaan dit weekend voor extra waterpret. De glijbaan is 20 meter lang en 8 meter hoog. Een krachtige waterstraal geeft een extra boost. Voor het derde jaar op rij zorgt Coca-Cola deze zomer voor extra verfrissing en waterspektakel. Vanaf vrijdag 2 augustus tot en met zondag 4 augustus staat ze opgesteld. De Coca-Cola Big Air wordt aangedreven door een krachtig systeem dat 150.000 liter water per uur uit het meer op de glijbaan pompt. Als deelnemer start je op 8 meter hoogte waarvan je naar beneden glijdt. Bij de…
Van 1 tot en met 31 augustus kan je afgevoerde boeken en dvd’s kopen in de bibliotheek van Olen. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld. Het gaat zowel om jeugdboeken, romans, informatieve werken en strips. Per exemplaar betaal je 50 cent. Kom gerust eens grasduinen in het aanbod in de bib aan de Oevelseweg in Olen.
dinsdag, 30 juli 2019 11:13

Auto over de kop in Lichtaart

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00u15 reed een wagen in op een geparkeerd voertuig op de Tielensteenweg in Lichtaart. De bestuurder van de rijdende wagen ging over de kop en kwam met het dak van de wagen op de grond terecht. De brandweer en politie kwamen ter plaatse omdat de bestuurder gekneld zat. Bij aankomst bleek dat de chauffeur zichzelf al had bevrijd uit het voertuig. De bestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht maar de verwondingen waren beperkt.
zaterdag, 27 juli 2019 09:44

Chalet uitgebrand in Van Gansenstraat

In de Olense Van Gansenstraat brandde een chalet uit. De chalet werd door 1 van de bewoners gebruikt als opslagplaats. Maar wat er precies in onder was gebracht, is niet duidelijk. Toen de brandweer vrijdagavond rond half tien ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Maar de chalet ging bijna volledig in de vlammen op. Niemand raakte gewond.
Sinds 10u00 rijden er geen treinen meer vanuit het station van Mol richting Hasselt en Hamont. De maatregel moet voorkomen dat de dieseltreinen die er normaal rijden oververhit raken. Op het traject Mol en Hasselt/Hamont is geen bovenleiding voorzien en daarom rijden er altijd dieseltreinen. Door het warme weer kunnen die oververhit raken. Daarom besliste de spoorwegmaatschappij om geen treinen te laten rijden, maar vervangbussen te voorzien. Normaal rijden er tussen Antwerpen en Mol ook dieseltreinen. Omdat hier wel een bovenleiding ligt, worden die vervangen door elektrische treinen.
De Human Rights Cartoonexpo is een tentoonstelling van veertig internationale cartoons die momenteel loopt in de Sint-Niklaaskerk in Gent. Het thema mensenrechten wordt door de tekeningen scherp en eigenzinnig in beeld gebracht. De cartoons werden geselecteerd uit de afgelopen edities van de Olense Kartoenale, een internationale cartoonwedstrijd die elk jaar georganiseerd wordt. De tentoonstelling is eerst te bezichtigen tijdens de Gentse Feesten en nadien trekt de cartoonverzameling het land rond. Elke tekenaar illustreert zijn eigen unieke kijk op uiteenlopende mensenrechtenthema's.
Een bestelwagen brandde zondagavond rond 18u00 volledig uit op de pechstrook van de E313 ter hoogte van Oevel in de richting van Hasselt. De bestuurder van de wagen zette zijn wagen aan de kant omdat die plots vaart minderde. Toen de man de gevarendriehoek ging plaatsen en terugkeerde naar zijn wagen, zag hij plots rook uit het voertuig komen. Hij heeft gelukkig nog enkele materialen kunnen redden uit de wagen. De snelweg was even afgesloten voor alle verkeer.