Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

woensdag, 12 december 2018 08:54

Goorseweg krijgt toch grastegels

De oorspronkelijke grastegels worden alsnog gelegd tussen de betonstroken van de Goorseweg in Kasterlee. Dat besloot het schepencollege van Kasterlee na ondermeer klachten van inwoners en gebruikers van de Goorseweg en rapporten van politie en brandweer over de onveiligheid van de huidige situatie. Door grasdals te plaatsen komt er een einde aan het probleem van modder, diepe sporen en slippartijen waarmee men sedert de openstelling vorige week werden geconfronteerd. Het Kastelse gemeentebestuur gaat onderzoeken of en in welke mate de extra kosten kunnen verhaald worden op het agentschap Onroerend Erfgoed, dat volgens het gemeentebestuur een inschattingsfout maakte.
De Vlaamse Milieumaatschappij, Natuurpunt, Agentschap Natuur en Bos, het Meerhouts gemeentebestuur en VVV-Meerhout ondertekende een samenwerkingsovereenkomst waarin de toekomstplannen voor de site rond de watermolen centraal staan. De oude en illegale privégebouwen werden overgekocht en ondertussen afgebroken. De site heeft nog vele mogelijkheden verduidelijkte Lennert Saenen van het Agentschap Natuur en Bos. Ondermeer het bezoekerscentrum uitbreiden, het inrichten van de buitenomgeving en de aansluiting realiseren met De Vloyen, een terraszone maken en een bivakzone, zodat er ook kan overnacht worden.
De burgemeester van Westerlo Guy Van Hirtum zet zich in om volgende week een vergadering bij elkaar te roepen met alle actoren die betrokken zijn bij het slachthuis van Oevel. Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw Joke Schauwvliege maakte vrijdag bekend dat het slachthuis geen milieuvergunning meer krijgt. De details ervan zijn nog niet bekend, maar de beslissing is wel duidelijk. Daarom lijkt het voor de burgemeester zinvol om zo spoedig mogelijk samen te zitten. Hij denkt daarbij aan de directie van het bedrijf, de toezichthoudende overheid, de inspectiediensten, het lokale bestuur en het actiecomité. De burgemeester van Westerlo…
Recent ontving de dienst lokale economie van Laakdal een aantal meldingen van ondernemers over bedrog met bedrijvengidsen, reclame-inlassingen en domeinnamen. De FOD Economie meldt dat oplichters een brief of e-mail sturen naar ondernemers met de vraag om adresgegevens te corrigeren of reclame te maken in hun bedrijvengids. Wie ondertekend, verbindt zich vaak tot een peperduur contract. De Laakdalse dienst economie raadt iedereen aan om uiterst voorzichtig om te springen met dit type aanbiedingen. Als je slachtoffer was van een oneerlijke handelspraktijk, dan kun je klacht indienen bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de FOD Economie.
In derde provinciale C van het voetbal ontvangt Excelsior Vorst voor een echte derby VV Laakdal. De bezoekers staan tweede in het klassement. De derby leeft wel in Vorst, want veel spelers kennen elkaar of hebben ooit voor de andere club gespeeld. Ook komt er een jeneverbar en een extra toog buiten. Sportief is men bij Excelsior Vorst realistisch. Ze spelen tegen een sterke tegenstander en hebben als promovendus niets te verliezen. Momenteel staat Excelsior Vorst derde in de rangschikking met 28 punten en ze verloren twee wedstrijden tegen Mol en Zandhoven.
zaterdag, 08 december 2018 14:33

Frituurwagen uitgebrand in Tongerlo

Aan de voetbalterreinen van Victoria in Tongerlo brandde vrijdagavond een frituurwagen uit. In de kantine van de voetbalclub was een feestje aan de gang. Bij het opwarmen van de ketels ging blijkbaar iets mis. De wagen van de Geelse cateraar 't Snackske werd volledig vernield. Niemand raakte gewond.
De Kerstmarkt van KWB Onze-Lieve Vrouw Olen is afgelast omwille van de weersvoorspellingen. Het KMI voorspelt rukwinden tot 100 km/u. Jammer genoeg is het dan niet veilig om evenementen in open lucht plaats te laten vinden. Daarom gebeurde de afgelasting in samenspraak met de organisator, de gemeente Olen en de brandweer. De voorziene ticketverkoop van Gladiolen gaat wel door en wijkt uit naar zaal Boekelheem.
Volgend jaar is er de 20ste editie van Gladiolen en op de kerstmarkt van Onze Lieve Vrouw Olen kan je op zaterdag 8 december enkel combitickets kopen voor beide festivaldagen tijdens Radio Gladio. De prijs voor een combiticket is 40 euro. De exclusieve voorverkoop start om 16u00 en loopt tot 22u00. Er is een limiet van 4 tickets per persoon. Tijdens de kerstmarkt kan je in de mobiele radiostudio van Radio Gladio verzoeknummers aanvragen voor het goede doel en dit jaar steunt Gladiolen de Welzijnsschakel Olen. De uitzending van radio Gladio is ook live te beluisteren bij Geel FM op…
Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, trok de milieuvergunning van het slachthuis in Oevel bij Westerlo in. Het dossier rond het slachthuis sleept al jaren aan. Bij de directie van het bedrijf reageert men verbaasd. Als reden wordt aangebracht dat de geurhinder en hinder door het transport de sereniteit van het nabijgelegen kerkhof in het gedrang komt. De provincie verleende begin 2015 een milieuvergunning aan de eigenaar om het slachthuis uit te baten. Tijdens het openbaar onderzoek werden 510 bezwaarschriften, 1 petitie met 1.395 handtekeningen en 1 onlinepetitie met 1.481 handtekeningen ingediend. De bezwaren hadden hoofdzakelijk betrekking…
woensdag, 05 december 2018 15:52

11 Olenaars behalen hun inburgeringsattest

Elf Olenaars behaalden met glans hun inburgeringsattest. In de Middenkempen behaalden in totaal 117 personen hun inburgeringsattest. Ze kregen tijdens een ceremonie van de burgemeesters van de verschillende gemeenten in de Middenkempen een oorkonde aan de inburgeraars overhandigd. Het inburgeringstraject is er voor mensen van buitenlandse herkomst die een toekomst willen uitbouwen in België. Het bestaat uit een basiscursus Nederlands en een cursus Maatschappelijke Oriëntatie. De deelnemers kregen informatie over de Belgische samenleving en werkten aan het verhogen van hun zelfredzaamheid. Bovendien kregen ze individuele begeleiding en informatie over studies en het vrijetijdsaanbod.
Op de Retiesebaan in Kasterlee botste dinsdag rond 14u45 een vrachtwagen tegen een auto. Beide voertuigen kwamen in de berm terecht. De bestuurder van de auto liep zware verwondingen op. Het gaat om een man van 44 uit Retie. De weg was een tijdlang afgesloten.
dinsdag, 04 december 2018 14:19

Sluisbrug Gestelsesteenweg voor 1 nacht dicht

De sluisbrug van de Gestelsesteenweg gaat voor één nacht dicht. Er moeten herstellingswerken uitgevoerd worden en voor die werkzaamheden moet de oeververbinding volledig afgesloten worden voor het verkeer. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, gebeurt die ingreep daarom tijdens de nacht. Volgens de huidige timing gaat de brug dicht vanaf donderdag om 21u30 dicht tot vrijdagochtend 06u00. Het verkeer moet een omleiding volgen via Gestelsesteenweg, Borgerhout, Genelaar, Langvoort, Nikelaan en Staatsbaan. De timing is afhankelijk van het weer en kan nog uitsteld worden.