Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

Vanaf donderdag 17 oktober tot en met maandag 21 oktober wordt de Markt in Kasterlee aan de kant van Schoenen Snoeys afgesloten. Het gemeentehuis en de Delhaize blijven bereikbaar langs de andere zijde van de Markt, via Binnenpad.
Afgelopen vrijdag gaven de 29 Kempense burgemeesters het startschot van Kempen2030. Een engagement om de CO² uitstoot tegen 2030 te verminderen met 40%. Ook de kinderklimaatambassadeurs waren present. Emma Van Beek uit Lichtaart overhandigde haar burgemeester Ward Kennes een toekomststoel. Hij gaat die stoel een plaats geven in de collegezaal en hem deze maand meenemen naar de gemeenteraad. Zo worden alle lokale politici herinnerd aan de vraag van de jonge generatie om moedige klimaatbeslissingen te nemen.
Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober is de Baileybrug in Postel afgesloten voor onderhoudswerken in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Auto’s volgen de bewegwijzerde omleiding via Postelsesteenweg, Zilvermeerlaan, Sluis, Turnhoutsebaan, om daarna via Dessel en Witgoor richting Postel te rijden. De omleiding geldt in beide richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren.
maandag, 14 oktober 2019 12:01

Twee gewonden bij verkeersongeval

Zondagmiddag reden op het kruispunt van de Leemanslaan met Watertorenstraat in Sint-Jozef Olen twee auto’s op elkaar in. Eén van de wagens kwam op z’n dak terecht. De tweede wagen boorde zich door het muurtje van het momument voor oorlogsslachtoffers. Twee bestuursters werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
donderdag, 10 oktober 2019 16:50

Masterplan De Met Kasterlee gaat tweede fase in

De werken van de nutsmaatschappijen in Kasterlee gaan volgende week hun tweede fase in. Deze fase van het masterplan De Met start op maandagochtend 14 oktober en duurt tot en met maandag 21 oktober. Om de werken te kunnen uitvoeren worden delen van de rijweg afgesloten. Op de Turnhoutsebaan wordt enkelrichtingsverkeer ingelegd richting Geel, vanaf Pizza Talia en slagerij Vandecruys, tot aan de kerk. Het verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. In de Pastorijstraat blijft de huidige regeling bestaan, met enkelrichtingsverkeer van de kerk naar de Noord-Zuidlaan. Een deel van de Kattenberg (ter hoogte van bakkerij Hermans) en de Markt…
In Mol gaat de spoorwegoverweg Ginderbuiten – Rozenberg dit weekend dicht voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Vanaf vrijdag 22u00 tot en met maandag 6u00 mag niemand er het spoor nog oversteken. In die periode voert infrastructuurbeheerder Infrabel een groot onderhoud uit. Er wordt een omleiding voorzien.
Een man van 20 uit Mol stond terecht voor het aanzetten van ontucht en de verspreiding van kinderporno. Zo liet hij een meisje van 11 naaktfilmpjes maken die hij nadien op het internet zette. Seksuele filmpjes en foto's van het meisje werden op 25 plaatsen verspreid op het internet. De moeder legde twee jaar geleden klacht neer tegen de jonge Mollenaar. Een tweede slachtoffer van hem was een meerderjarig meisje met een verstandelijke beperking. De dader riskeert een celstraf van achttien maanden en een boete van 4.000 euro gekoppeld aan probatie-uitstel. De aanklager stelde voor om een behandeling tegen zijn…
Renske Laenen van de gemeentelijke basisschool De Schans in Veerle is de kersverse kinderburgemeester van Laakdal. Een trotse schepen van jeugd Frank Sels zei dat de politieke toekomst in goede handen is. Elke Laakdalse school wordt door twee leerlingen uit de derde graad vertegenwoordigd in de kindergemeenteraad. Zij zullen hun problemen, wensen en ideeën over hun woon-, sport-,speel- en schoolomgeving bespreken en adviezen doorgeven aan het college en de gemeenteraad, waaruit dan mogelijk concrete beslissingen kunnen volgen. Dit zijn de vertegenwoordigers in de kindergemeenteraad van Laakdal : Jorn Lauvrijs (cultuur & toerisme), Wieland Maes (jeugd), Zainabe Baba (milieu), Fran Brys…
zondag, 06 oktober 2019 23:59

Nieuwe asfalt N19 Kasterlee

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 7 oktober op de Turnhoutsebaan in Kasterlee het asfalt van de rijweg richting Turnhout. De werken nemen twee weken in beslag. De werfzone strekt zich uit over ongeveer 1,2 kilometer vanaf de aantakking N19 richting centrum tot aan het kruispunt met Kleinrees en Vekemans. De werkzone wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, dat tijdelijk over één rijstrook in elke richting op de andere weghelft rijdt, in de rijrichting van Kasterlee.
Het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol, het SCK, liet in mei na om een klein nucleair incident volgens de juiste procedures aan de federale en lokale overheid te melden. De lokale burgemeesters werden zelfs helemaal niet verwittigd wat nochtans verplicht is. Dat blijkt na een parlementaire vraag van een Ecolo parlementslid aan federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem. Het SCK reageerde dat alle procedures intussen zijn aangepast. Op 15 mei kwam er in het SCK een kleine hoeveelheid radioactiviteit vrij.
Een man van 44 uit Tielen bij Kasterlee is erin geslaagd om al het geld kwijt te spelen van zijn vrienden en zelfs zijn familie. Hij richtte een beleggingsclubje op en ging het geld beleggen. Hij investeerde in risicovolle beleggingen, waardoor hij de verliezen opstapelde. Ook nam hij geld weg uit de beleggingspot voor privédoeleinden. Het Openbaar Ministerie eiste donderdag achttien maanden cel tegen de Tielenaar.
donderdag, 03 oktober 2019 15:53

Luierboxen voor kwetsbare gezinnen in Kasterlee

Luiers zijn een zware kost in het budget van alle jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers dikwijls een onoverkomelijke last. De Luierbox wil kwetsbare gezinnen ondersteunen door ongebruikte overschotten van luiers in te zamelen en te verdelen. De Luierbox is een project van het Huis van het Kind Middenkempen en loopt naast Kasterlee nog in zes andere gemeenten.Vanaf 1 oktober vind je de Luierbox in het Huis van het Kind Kasterlee, gelegen in de Buitenschoolse Kinderopvang De Mallemolen, Schoolstraat 55, Lichtaart, en bij de Welzijnsschakel ’t Locomotiefje, gelegen in Ontmoetingscentrum, Schoolstraat 31, Lichtaart. Of…