Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

Burgemeester van Kasterlee Ward Kennes ging met zijn wagen zondagnamiddag over de kop op de afrit naar de A12 en de E19 naar Brussel op de Antwerpse Ring in de richting van de Kennedytunnel. Zijn auto is total loss en Kennes raakte lichtgewond. Hij verklaarde dat ie in slaap viel en daardoor een ruk aan zijn stuur gaf. De burgemeester brak zijn linkersleutelbeen en vertelde dat hij dit weekeinde te veel hooi op zijn vork nam en te weinig rust nam. Wat een weekeinde. Tot zaterdagnamiddag vergaderingen in Den Haag. Daarna teerfeest Plaffeiencomite en uitreiking beker... Geplaatst door Ward Kennes…
Op woensdag 20 juni kan je tussen 9u en 15u30 je fiets gratis laten labelen aan het station van Olen. Je rijksregisternummer wordt niet meer in het fietskader gegraveerd, maar met een onverwijderbaar label op de fiets gekleefd. Aangezien dit nummer uniek is voor iedereen, kunnen zo verloren of gestolen fietsen het gemakkelijkst teruggevonden worden. Je hebt tijdens het labelen ook de mogelijkheid om je fiets te laten controleren. Specifieke aandacht gaat uit de reflectoren, de verlichting, de bel en de remmen. Allemaal fietsonderdelen die een invloed hebben op de veiligheid.
De Meerhoutse burgemeester Jos Engelen kreeg het elfde Certificaat Inbraak Veilig van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De burgemeester van Meerhout geeft hiermee het goede voorbeeld en hoopt dat de inwoners van zijn gemeente zijn voorbeeld gaan volgen. Jos Engelen kreeg dit certificiaat omdat zijn woning een goede basisbeveiliging heeft tegen inbraken zodat zijn woning drie minuten inbraakwerend is. Hierdoor verhoogt de kans dat inbrekers hun poging staken. De politiezone gaat hiermee verder op de ingeslagen weg om inwoners te betrekken in de strijd tegen inbraken. 
Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart plaatste weegschalen aan de waterattracties. Sommige gondels op deze attracties kunnen een maximumgewicht verdragen en als er twijfel zou bestaan over het gewicht in zo'n gondel, dan kan men de bezoekers vragen om op een weegschaal te staan. De woordvoerster van Bobbejaanland benadrukt dat deze maatregel alleen in uitzonderlijke situaties wordt toegepast. Bobbejaanland voerde deze maatregel voorlopig in als een testfase voor een bepaalde periode.
Toen een bewoner uit de Melkstraat in Kasterlee thuiskwam merkte hij twee mannen op die met een schroevendraaiere aan de deur van zijn appartement aan het prutsen waren. De feiten gebeurden donderdag rond 13u45. De verdachten vluchtten zonder buit weg. De politie startte nog een zoekactie, maar kon de inbrekers niet meer aantreffen.
De werken aan het kruispunt Gerheiden-Geelseweg in Olen schieten goed op, waardoor het kruispunt woensdagavond opnieuw wordt opengesteld voor het verkeer. Vanaf dan is het terug mogelijk om vanaf het kruispunt de Sint-Sebastiaanstraat of Gerheiden in te rijden of om richting Herentals te rijden. Meteen nadat het kruispunt Gerheiden-Geelseweg wordt opengesteld voor het verkeer, start de aannemer met asfalteringswerken aan het kruispunt met de Geelseweg-Neerbuul-Oevelseweg. Gedurende twee dagen, op donderdag 14 en vrijdag 15 juni, is het kruispunt dicht voor alle verkeer. Lokaal verkeer dat naar St.-Jozef-Olen wil rijden kan dit via de Veldstraat. Voor vrachtvervoer geldt de grote omleiding…
De deputatie van de provincie Antwerpen weigert een vergunning voor de vestiging van het isolatiebedrijf Isofoam in de KMO-zone Kemelbeek in Tielen. Het bedrijf wil van Turnhout uitwijken naar daar uitwijken en vroeg daarvoor en afwijking van de Vlarem II norm aan. Ruim 800 bezwaarschriften werden verzameld door de buurtbewoners. Zij vrezen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Het schepencollege van Kasterlee gaf ook al in februari een negatief advies.
De groendienst van Olen start volgende week maandag met het maaien van de bermen. Dit brengt mogelijke hinder met zich mee voor het verkeer. De werkzaamheden starten rond 7u. en eindigen rond 18u. om het aantal dagen overlast in te perken. Wees voorzichtig bij het passeren van de klepelmaaier.
dinsdag, 12 juni 2018 18:15

Graspop Metal Meeting uitverkocht

Graspop metal meeting is voor de eerste keer ooit uitverkocht, dat laat de organisatie weten. Het festival vindt vanaf donderdag 21 juni plaats op de Stenehei in Dessel. Headliners dit jaar zijn Guns N' Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne. Het Desselse festival verwacht zo'n 200.000 bezoekers.
In totaal krijgen 10 Kempense scholen 1,15 miljoen euro subsidies van Vlaams minister van onderwijs Crevits om hun sporthallen en turnzalen te vernieuwen, zodat sportclubs er na de schooluren gebruik van kunnen maken. De gemeentelijke basisschool Duizendpoot uit Meerhout diende twee aanvraagdossiers in en kregen beiden 170.000 euro. Scholengemeenschap Kogeka verbouwt een oude turnzaal van St-Jozef Geel tot een turntempel voor de Geelse turnkring Flink en Vroom. Ook andere sportclubs kunnen er terecht. De vernieuwing van deze zaal komt bovenop de gloednieuwe sporthal die Kogeka samen met de stad Geel volgend jaar bouwt bij Sint Jozef Geel met een vloeroppervlakte…
Kasterlee eerde zaterdag Bobbejaan Schoepen in deelgemeente Lichtaart. Schoepen kreeg acht jaar na zijn dood tijdens een volksfeest een kunstwerk en een plein dat zijn naam draagt. Hij stampte uit het niets een zangcarrière en een attractiepark uit de grond.
Sunparks in Mol sluit van maandag 11 tot zondag 17 juni voor een grondig onderhoud van het subtropisch zwembad. Deze periode werd gekozen omdat het traditioneel heel rustig is. Veel jongeren hebben examens. De komende dagen krijgen de 2 grote buisglijbanen, de familieglijbaan en de wildwaterbaan een nieuwe bovenlaag. Ook het kinderbad en het grote zwembad ondergaan een revisie. Het zwemwater moet hiervoor weggepompt worden. Op maandag 18 juni gaat Sunparks weer open en maakt het zich klaar om bezoekers van Graspop te ontvangen. Zo'n 3.000 metalfans en hun familie kunnen op het domein verblijven. Een resultaat van een samenwerking…