Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

In derde provinciale C van het voetbal verloor Excelsior Vorst met 4-1 op het veld van Herenthout. KFC Mol won met 0-2 van KSK Kasterlee. In vierde provinciale D was het een doelpuntenfestival. Wezel Sport B won met 8-0 van Rosselaar Hulsen.
zaterdag, 16 november 2019 23:18

Verkeersmaatregelen marathon Kasterlee

Op zondag 17 november vindt de vijftiende editie van de Kastelse halve en volledige marathon plaats. Dit groots evenement brengt heel wat mensen op de been en verkeer naar Kasterlee. Op 17 novemner is er een doorgangs- en parkeerverbod in de Geelsebaan tussen de Markt en Bosakkers (incl. De Wissel), in de Mgr. Cardijnstraat tussen de Geelsebaan en de Mgr. Heylenstraat en in de Nachtegaalstraat. Er zijn nutswerken in het centrum van Kasterlee en daarom is er een omleiding voorzien. Verkeer van Retie naar Geel Ten-Aard en omgekeerd volgt de omleiding via Houtum. Verkeer van Lichtaart en Turnhout naar Geel-Ten…
zaterdag, 16 november 2019 14:37

Geen treinverkeer tussen Mol en Leopoldsburg

Zondag werkt Infrabel aan het spoor tussen Mol en Leopoldsburg. Er is geen treinverkeer mogelijk en er rijden vervangbussen tussen Mol en Leopoldsburg via het station van Balen.
zaterdag, 16 november 2019 10:18

Hinder door bouwwerken aan Lindenpad Olen

Op donderdag 21 november is er opnieuw grote hinder aan het Lindenpad in Onze-Lieve-Vrouw Olen. Door bouwwerken is er die dag tijdelijk geen doorgang mogelijk in deze straat. Je kan naar basisschool de Knipoog fietsen via Stationsstraat.
Vorige zondag werden drie verdachten opgepakt voor een inbraak aan het bedrijventerrein Verlipack in Mol. Twee mannen werden door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden onder elektronisch toezicht, een vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden. Alerte omstaanders maakten zondagochtend melding van een verdachte situatie aan een van de bedrijven langs de Emiel Becquartlaan in Mol. De politie kwam kort na de melding ter plaatse. Daarop vluchtten de inbrekers weg met een auto. Volgens het parket werden bij de inbraak heel wat vernielingen aangericht in de showroom en in het magazijn van het bedrijf. De dieven hadden het gemunt op onder andere computerschermen,…
donderdag, 14 november 2019 10:46

Roemeen veroordeeld voor inbraak Switch Olen

Een twintiger uit Roemenië werd door de correctionele rechtbank in Turnhout veroordeeld tot 3 jaar cel. Samen met nog andere bendeleden was hij verantwoordelijk voor inbraken in verschillende elektrozaken. In de zomer van vorig jaar brak de bende o.a. in een Switch-vestiging in Olen. De daders gingen er aan de haal met een 10-tal iPads en nog eens evenveel laptops. Na een ramkraak bij een Switch in Sint-Martens-Latem kon de politie de daders oppakken. In deze rechtszaak stond enkel het jongste bendelid terecht.
Op de Leuvensesteenweg in Diest controleerde politie dinsdagavond rond half zeven een man van 22 uit Laakdal. Hij legde een positieve speekseltest voor drugs af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
donderdag, 14 november 2019 00:25

DNA op chocomousse verraadt inbreker

Een man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en 1600 euro boete nadat op een potje chocomousse zijn DNA werd aangetroffen. De man brak in een woning in op 6 december 2017 in Kasterlee. Hij stal er zes horloges, 2 gsm toestellen, een laptop, een fiets en 200 euro cash. Maar hij werd verleid door enkele potjes chocomousse en likte die ter plaatse uit met zijn tong. De man gooide de uitgelikte potjes chocomousse nadien in de GFT-bak van de bewoner. Op één van de potjes werd DNA terug gevonden en dat kwam overeen met die van de…
Net zoals in het voorjaar organiseert Laakdal volgende week een Hakselteam aan Huis. De hakselaar hakselt je snoeihout wat je dan als mulchlaag onder bijvoorbeeld struiken kan gebruiken. Het eerste kwartier hakselen is gratis. Daarna wordt 5 euro aan per begonnen kwartier aangerekend. Er kan max. 1 u. gehakseld worden per adres. Je betaalt voor het te hakselen hout dat op jouw perceel ligt. Je kan je nog hier inschrijven tot en met 13 november of telefonisch op 013/67.01.10 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vanaf dinsdag 12 november tot en met donderdag 14 november worden de toegangsdeuren van het gemeentehuis in Kasterlee, gelegen aan het Binnenpad vervangen. Bezoekers aan het gemeentehuis gebruiken daarom tijdelijk de voordeur, gelegen aan de Markt in Kasterlee. De toegangsdeuren van het gemeentehuis zijn ook een nooduitgang. Bij een nooduitgang is het verplicht dat alle deuren naar buiten opendraaien. Dit was niet zo en daarom worden de toegangsdeuren nu vervangen.
zondag, 10 november 2019 12:45

Kadaver everzwijn gedumpt in Meerhout

Een onbekende dumpte vermoedelijk vrijdagnacht of in de loop van zaterdag restafval van een geslacht everzwijn in een bosje op de kruising van Gestelbeemden en Schaffelare in Meerhout. Het gaat meer dan waarschijnlijk om stropers die aan het werk zijn. Het kadaver lag verstopt tussen het groen. De plaats waar het slachtafval is gevonden, is vrij afgelegen. Het is een gebied waar geen woningen staan. De Meerhoutse burgemeester Nele Geudens vindt het vreselijk en gaf de opdracht aan de milieudienst om het te verwijderen. Volgens de politie is het bijna een jaarlijks weerkerend fenomeen in het wildseizoen en is het…
De brandweer werd zaterdagavond opgetrommeld voor een uitslaande brand aan Hoogbuul in Olen. Het bleek evenwel te gaan om vreugdevuren voor een Sint-Maarten viering. Die was officieel aangevraagd en goedgekeurd maar bij de communicatie met de hulpdiensten was er iets fout gelopen. De brandweer mocht meteen weer binnenrijden.