Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

De Duitse metaalverwerker Auribus zet de investering van 100 miljoen euro in zijn vestiging in Olen stop. De kosten lopen te hoog op, zo luidt de uitleg. Dat maakte het concern bekend. Maar dat betekent niet dat er geen andere investeringen meer komen in Olen, aldus Auribus woordvoerder Malte Blombach. Auribus kondigde twee jaar geleden een investering van 320 miljoen euro aan in een nieuw productieproces.Daarvan gaat het grootste deel naar een fabriek in Hamburg, en zowat een derde of 100 miljoen euro was bestemd voor Olen, waar koper wordt gerecycleerd. De investering in Olen zou ongeveer 60 banen hebben…
donderdag, 13 juni 2019 14:28

Iconische boom Heidehuizen gered

De iconische acaciaboom op het kruispunt Heidehuizen – Sparrenstraat in Mol moet toch niet gerooid worden. Tijdens de storm van enkele dagen geleden brak een grote tak af, wat de boom minder stabiel maakte. Een boomdeskundige werd meteen aangesteld. Die verwijderde de grote afhangende tak en voerde verschillende testen uit. Mits plaatsing van nieuwe kroonankers en gerichte snoeiwerken kan de iconische boom toch een vaste waarde blijven in de kern van Heidehuizen. De groendienst zorgt voor jaarlijkse controles om de toestand van de boom op te volgen.
Voor de tweede maal dit jaar vermindert DAF de productie van trucks. 135 tijdelijke arbeidskrachten verliezen in de Oevelse fabriek hun job. Door de economische onzekerheid in Europa stellen transportfirma's de vervanging van hun vrachtwagen vaak uit. Daarom besliste de DAF directie om de productie aan te passen.
Dinsdagochtend brandde het even in een huis in de wijk Kerkelanden in Mol. Hoe het vuur ontstond is niet duidelijk. De brandweer had het vuur snel onder controle. Maar de keuken werd helemaal verwoest. In de rest van de woning is er rook- en waterschade. Er vielen geen gewonden.
De 2 verdachten van een inbraak in Kasterlee zijn geïdentificeerd. De politie van de regio Turnhout verspreidde maandag nog een opsporingsbericht voor de 2 die op 9 maart van dit jaar inbraken in een woning in de Raapstraat. Naar aanleiding van het opsporingsbericht kreeg de politie tips binnen die hen naar de verdachten leidden.
Op de verbindingsas Olmsebaan in Meerhout en Meerhoutsebaan in Olmen voert een aannemer rioleringswerkzaamheden uit, waarbij op het grondgebied van Balen ook de aanleg van nieuwe fietspaden en de rijweg hoort. De operatie zit netjes op schema, maar de aannemer liet al aan de gemeentebesturen weten dat zijn arbeiders erg veel hinder ondervinden van verkeer dat met onaangepaste snelheid door de werfzone komt gereden. Daarom wordt de werfzone aan het kruispunt van de Meerhoutsebaan met Straal in Balen volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat moet een omleiding volgen via de Burgemeester Adriaensenlaan, Borgerhout, Schoolstraat, Beerstraat richting Molsebaan, en omgekeerd. Het…
dinsdag, 11 juni 2019 08:00

Inbrekers gezocht van woning Kasterlee

De politie Regio Turnhout zoekt naar 2 jongemannen die inbraken in een woning in Raapstraat in Kasterlee. De feiten dateren van 9 maart dit jaar. De 2 konden worden gefilmd door de bewakingscamera's. Als je de jonge daders herkent, neem dan contact op met de politie regio Turnhout op het nummer 0800 25 101, en kies voor optie 1. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De Vlaamse Waterweg verbreedt momenteel het Albertkanaal onder de nieuwe aangelegde brug in Eindhout. Het Albertkanaal wordt er verbreed van 50 naar 86 meter. Daardoor kunnen grote binnenschepen elkaar veiliger kruisen. De graafwerken gebeuren met grote kranen die op een drijvend ponton staan. Ook in Stelen wordt na de aanleg van de nieuwe brug het Albertkanaal verbreed.
zondag, 09 juni 2019 19:47

Sinksenfeesten in Kasterlee

In Kasterlee zijn er de jaarlijkse Sinksenfeesten. Op zondag en maandag zijn de straten die op het parcours liggen verkeersvrij gemaakt. Er zijn wel omleidingen voorzien. Tussen 10 's ochtends en negen 's avonds is er doorgangsverbod in de Turnhoutsebaan, tussen kruispunt Kattenberg en Markt), Geelsebaan, tussen kruispunt Markt en De Wissel, en een deel van de Melkstraat. Lokaal verkeer wordt omgeleid via Houtum of via de Pater Damiaanstraat. Fietsers hebben wel doorgang.
Bij het stormweer van afgelopen week liep de Kapellekesboom in het Molse gehucht Heidehuizen schade op. De stabiliteit van de iconische acacia is in gevaar omdat tijdens de storm één van de zijstammen afgescheurde. Daarom geldt op het kruispunt van Sparrenstaat met Heidehuizen een tijdelijk doorgangsverbod en een omleiding voor alle verkeer. De gemeente stelt een boomdeskundige aan die zo snel mogelijk een uitgebreid onderzoek uitvoert. Pas nadien beslist het gemeentebestuur of de boom kan behouden blijven.
De grote tent van het muziekfestival Gladiolen in Olen werd vrijdag rond 23u30 even ontruimd door de opkomende wind. Op dat moment was er geen concert aan de gang in de tent, zodat die niet vol stond, aldus Olense burgemeester Seppe Bouquillon. Er zijn wat aanpassingen uitgevoerd waardoor de wind beter door de tent kon gaan. Na een 20-tal minuten was de situatie weer veilig genoeg om te hernemen en kon Triggerfinger aantreden op het podium. Ook de wind begon dan weer af te nemen. De organisatie laat weten dat de voorspellingen voor zaterdag gunstiger zijn en dat Gladiolen gewoon…
woensdag, 05 juni 2019 15:02

Tankwagen leeggepompt op E313 Geel-Oost

Op de E313 is de tankwagen met LPG leeggepompt en men kijkt na of het wegdek moet hersteld worden. Daarna kunnen de takelwerken voor de verschillende vrachtwagens gebeuren. Waarschijnlijk gaat de E313 snelweg niet voor de avondspits terug open tussen Geel-Oost en Geel-West. Vannacht omstreeks 00u30 gebeurde ter hoogte van Geel-Oost op de E313 een kopstaartaanrijding in de richting van Hasselt met verschillende vrachtwagens. Bij één van hen met een tankwagen ontstond een lpg-lek. De chauffeur van de tankwagen, een vrouw, zat gekneld. Door het lekkende gas moest de brandweer zeer voorzichtig te werk gaan. De lekkende tank werd besproeid…