Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

Vanaf 20 april tot en met 20 juni helpen pop-up coaches Charlotte en Rachel Kastelse verenigingen en organisaties bij het schrijven van vrijwilligersvacatures. Ze volgden hiervoor een opleiding bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw waar ze het proefproject ‘teach the teacher’ zijn opgestart. Omdat vrijwilligerswerk veerkracht aan de samenleving geeft en sociale netwerken in stand houdt en creëert, engageert het gemeentebestuur van Kasterlee zich om het vrijwilligerswerk bij de Kastelse verenigingen en organisaties actief te ondersteunen. Op 5 december 2016 sloot het gemeentebestuur Kasterlee zich daarom aan bij de vacaturebank voor vrijwilligers: www.kasterleevrijwilligt.be waarop verenigingen en organisaties hun vacatures kunnen…
Woensdag 18 april was het weer Buitenspeeldag in Vlaanderen. Ook in Kasterlee gaat zo’n dag niet onopgemerkt voorbij. Tussen 13 uur en 16 uur kwamen 161 kinderen, jongeren, ouders en grootouders ravotten op domein Rulheyde. Rondcrossen met de gocarts, racen met gekke fietsen, waterballonnen, springen op luchtkastelen en nog veel meer. Je kan het zo gek niet bedenken, de namiddag vloog voorbij en werd afgesloten met een heerlijk ijsje.
De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde een Mollenaar tot 20 jaar cel. Hij moet zich ook 10 jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank stellen. De Mollenaar van Turkse origine had een man van 28 uit Neerpelt neergestoken tijdens een Halloweenfeestje in 2016 in café L’Estrade in de Molse Corbiestraat. De rechter oordeelde dat de dader wel degelijk de gevolgen had moeten inzien voor hij onder invloed van drugs met een mes naar het café ging. De veroordeelde gaat in hoger beroep. 
dinsdag, 17 april 2018 11:25

820 nieuwe inwoners vorig jaar in Laakdal

Vorig jaar mocht Laakdal zo'n 820 nieuwe inwoners verwelkomen. Onlangs bereikte de gemeente ook de kaap van 16.000 inwoners. Het afgelopen weekeinde ontving het gemeentebestuur van Laakdal de inwoners die het voorbije jaar in de gemeente zijn komen wonen. Zo'n zestig mensen gingen op de uitnodiging in. Ze kregen een gezellig ontbijt, een rondleiding in het gemeentehuis en een bustocht langs de mooiste plekjes in de gemeente.
Een vrouw van 53 uit Mol moest zich voor de rechter verantwoorden voor een reeks winkeldiefstallen in Geel en Mol. Op 26 april van vorig jaar werd ze in Lidl betrapt. Ze had toen voor 31 euro aan winkelwaar verborgen in haar tas. In haar auto lagen bovendien negen spullen die waren ontvreemd bij de kledingzaak H&M in Mol. Bij een huiszoeking vonden de speurders een enorme hoeveelheid spullen die ze gedurende twee jaar had gestolen in winkels. De vrouw verklaarde dat ze drang had om te stelen en al een cursus tegen kleptomanie had gevolgd. Ze riskeert een voorwaardelijke…
dinsdag, 17 april 2018 00:13

1 op 4 rijdt te snel op Zuiderring Mol

Het afgelopen weekeinde reed 1 op de 4 bestuurders te snel op de Zuiderring in Mol. De snelheidscontroles vonden plaats zaterdag na middernacht, op een moment dat heel wat automobilisten de maximumsnelheid aan hun laars lappen. Ook aan Postel waren er controles, daar reed 1 op de 3 te snel. Aan Soef in Balen waren er minder overtredingen, maar daar werd 1 bestuurder betrapt die 113 kilometer per uur reed in een zone 50.
Vanaf 21 mei trekt DAF Trucks de dagelijkse productie op naar 250 trucks. Nog maar sinds begin deze maand was die al verhoogd naar 240. De aantrekkende markt en de goede prestaties van de nieuwe CF en XF-trucks liggen aan de oorzaak van de productieverhoging. De productieverhoging betekent ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in de assen- en cabinefabriek in Oevel en het moederbedrijf in Eindhoven. In totaal worden 148 medewerkers extra aangetrokken. Die komen bovenop de 470 nieuwe aanwervingen sinds begin dit jaar. De ondernemingsraden van beide vestigingen werden in kennis gesteld van de productieverhoging. In Oevel werken momenteel…
Het gedeelte van de Nijverheidsstraat/Industrielaan tussen de verkeerslichten aan het kruispunt met Moleneinde en de Lindenstraat én vleeswaren- en snackfabrikant OVI in Olen wellicht vanaf dinsdagmiddag opnieuw opengesteld voor het verkeer. Vandaag wordt er nog beton geplaatst. Men voert aan het kruispunt Nijverheidstraat - Moleneinde en Lindenstraat momenteel dringende betonherstellingen uit.
Op maandag 16 april is er uitzonderlijk geen zitdag van de juridische dienst in het Sociaal Huis in Kasterlee. Normaal kan je er iedere maandagochtend er terecht van 9 tot 12 's middags.
Het ganse grondgebied van Kasterlee is erkend als toeristisch centrum. Dat is goed nieuws voor de gemeente. Om erkend te kunnen worden als toeristisch centrum moet Kasterlee ten minste aan de volgende twee voorwaarden voldoen: minstens 55.000 overnachtingen per jaar tellen, én één attractie hebben die minstens 5.000 bezoekers per jaar aantrekt. In Kasterlee waren er in 2016 285.000 overnachtingen, de gemiddelde verblijfsduur bedroeg 3,6 nachten per persoon. In 2016 telde Kabouterberg meer dan 10.000 bezoekers, en ook de bezoekersaantallen van de Hoge Rielen en Bobbejaanland waren indrukwekkend. Aan de bijkomende voorwaarde om over een uitgebouwd toeristisch onthaal te beschikken,…
De gemeentelijke milieudienst van Laakdal is op zoek naar wandelaars die willen helpen om de trage wegen op haar grondgebied in kaart te brengen. Wie graag wandelt en er de tijd voor heeft kan meteen het nuttige aan het aangename koppelen. Omdat er door omstandigheden vrijwilligers afhaakten binnen dit project zoekt de milieudienst nieuwe vrijwillige medewerkers. De taak van de wandelaars bestaat erin van trage wegen te bewandelen, een eenvoudige infofiche in te vullen en enkele foto's te nemen. Heb je interesse, dan bel je naar 013/67.01.10 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Maarten Pluym geeft op dinsdag 17 april om 20u een infomoment rond ‘bijvriendelijk tuinieren’ in de bibliotheek van Kasterlee, gelegen aan de Pastorijstraat 8. Het is een interessant moment om de bijvriendelijkheid van je tuin te verhogen en daarmee ook de biodiversiteit in je omgeving. Voor dit infomoment is inschrijven verplicht in de bib van Kasterlee, je betaalt 5 euro en je krijgt er een consumptie en zaadpakket voor dit bedrag.