Print deze pagina
vrijdag, 14 december 2018 16:07

Renovatieproject Residentiewijk SCK en Vito krijgt omgevingsvergunning

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Renovatieproject Residentiewijk SCK en Vito krijgt omgevingsvergunning SCK Mol

Het Molse gemeentebestuur verleent een omgevingsvergunning voor de verbouwing van de zogeheten Residentiewijk en bijhorende omgevingsaanleg aan Boerentang. Dat besliste het college van burgemeester en schepenen tijdens de zitting van 5 december. Deze woonwijk in modernistische stijl met bijzondere waarde op vlak van erfgoed werd gebouwd in de jaren ’50 van vorige eeuw en wordt in verschillende fases gerenoveerd door de bouwfirma Group Cordeel.

Het project waarvoor de vergunning werd verleend betreft fase 1 van de residentiewijk en omvat 201 wooneenheden, verdeeld over studio’s, appartementen, rijwoningen en villa’s. Hierbij voorziet de aanvrager een volledige opwaardering van de bestaande wijk met een evenwicht tussen renovatie, nieuwbouw en de bijhorende omgevingsaanleg waarbij de groene omgeving maximaal wordt gerespecteerd.

Na de renovatie worden een aantal woningen gefaseerd te huur of te koop aangeboden op de private markt. De bouwfirma Cordeel Group staat ook 25 jaar in voor het onderhoud van de wijk. Alle woningen zullen ook worden aangesloten op het geothermisch warmtenet.

Lees 188 keer