maandag, 14 januari 2019 09:27

Beveiliging fietsoversteek en aanleg afslagstroken Nikelaan

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vanaf maandag 14 januari worden er enkele aanpassingen uitgevoerd op de Nikelaan op het grondgebied van Ham en Meerhout. Om de ontsluiting van de verschillende distributiecentra te verbeteren, worden op twee locaties extra afslagstroken aangelegd. Ook de fietsoversteekplaats op de Nikelaan wordt meteen beveiligd door middel van verkeerslichten. Deze werken duren naar verwachting tot eind april.

De weginfrastructuur van de gewestweg N156 wordt aangepast aan de ontwikkelingen aan de Nikelaan. Het gaat dan vooral om veilige fietsinfrastructuur en een vlottere ontsluiting voor personeel en vrachtvervoer. Ter hoogte van twee toegangen naar Nike worden dit voorjaar extra afslagstroken aangelegd. Zo wordt naar de parking aan het hoofdgebouw een nieuwe oostelijke toegang gecreëerd in de bocht. Deze dient voor verkeer vanuit en naar de richting Kwaadmechelen. Ook ter hoogte van de toegang naar het nieuwe distributiecentrum worden afslagstroken aangelegd. Op beide locaties wordt plaatselijk het wegprofiel verbreed, om zo ruimte te creëren voor de extra stroken. Tussen de twee locaties die nu worden aangepakt, bevindt zich ook een fietsoversteekplaats. Die wordt beveiligd door de installatie van verkeerslichten. Zo kunnen fietsers er in de toekomst conflictvrij oversteken.

De impact op het verkeer zal vooral op piekmomenten merkbaar zijn. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk. Ter hoogte van de bocht worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, die beurtelings verkeer toelaten. In de rest van de werfzone zal het verkeer plaatselijk over versmalde rijstroken kunnen doorrijden. Het fietspad wordt een stukje omgeleid, waardoor ook de oversteek tijdelijk opschuift.

Lees 121 keer