vrijdag, 01 februari 2019 10:08

Nieuwe stalen brug over Albertkanaal in Eindhout vaart naar definitieve plaats

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Nieuwe stalen brug over Albertkanaal in Eindhout vaart naar definitieve plaats Fotoarchief van Winkelomheide

De nieuwe stalen boogbrug over het Albertkanaal in Eindhout is klaar. Ze werd de afgelopen maanden samengesteld op het montageterrein van Frangema staal, langs het Albertkanaal en wordt dit weekend naar haar nieuwe vaste plaats gevaren.

Zaterdagmorgen wordt de brug van het montageterrein op een ponton gereden. Zondagmorgen vaart het ponton van omstreeks 7u30 richting de nieuwe locatie. Dat is dezelfde locatie als de oude brug. Die werd eind vorig jaar al afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe. Daar aangekomen wordt de brug op het ponton gedraaid en over de tijdelijke landhoofden getild. Als alles volgens timing verloopt is deze operatie omstreeks 18u00 afgelopen. Wie veilig de werken wil volgen, kan dat doen vanaf een veilige kijklocatie ter hoogte van De Vesten. Daar is een strook afgezet voor kijklustigen.

Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

Lees 245 keer Laatst aangepast op vrijdag, 01 februari 2019 10:10