woensdag, 08 mei 2019 11:12

Olens gemeentebestuur kiest voor meer participatie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het Olense gemeentebestuur wil tijdens de huidige legislatuur meer inzetten op participatie. Daarom staat op de gemeenteraad van woensdag 8 mei het participatiereglement geagendeerd. Dit reglement vormt het startpunt van een participatiegerichte toekomst. Via het participatiereglement krijgen inwoners voortaan een duidelijk overzicht van alle mogelijke manieren waarop zij inspraak kunnen uitoefenen op het lokaal beleid. Verzoekschriften, meldingen of burgerinitiatieven zijn hier voorbeelden van, maar ook de politiek engageert zich via het reglement om op eigen initiatief participatie te organiseren.

Zo heeft het Olense gemeentebestuur onlangs een nieuwe visie opgemaakt over de hulp- en dienstverlening. Dit concept is afgetoetst en aangepast op basis van feedback van verschillende gebruikersgroepen. Via het participatieproject ‘Zij aan zij naar een gezinsvriendelijk Olen’ betrekt men dan weer de doelgroep van kansarme gezinnen. Hun feedback is welkom bij het opmaken van beleidsmaatregelen voor de bestrijding van kansarmoede.

Ook kregen 1.836 Olenaars in april een communicatieonderzoek in de brievenbus. Bedoeling is om aan de hand van een enquête te weten te komen op welke manier inwoners geïnformeerd willen worden over de initiatieven van het Olense gemeentebestuur. De huidige coalitie wil in de toekomst meer inzetten op specifieke participatietrajecten zoals de bovenstaande voorbeelden.

Lees 346 keer