vrijdag, 31 mei 2019 11:20

Oud-gemeentehuis Vorst-Centrum gerenoveerd

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Oud-gemeentehuis Vorst-Centrum gerenoveerd facebook

Het oud gemeentehuis in Vorst-Centrum wordt vanaf juni gebruikt als de ultieme locatie voor burgerlijke huwelijken in Laakdal. De eerste grondige renovatiebeurt startte in het najaar van 2018. Het beschermde gebouw kent een rijke geschiedenis. Het deed enige tijd dienst als gemeentehuis en daarna vormde het een uitvalsbasis voor het lokale politiekantoor. De totale renovatie verloopt stapsgewijs. Tijdens de eerste fase werd de trouwlocatie opgefrist, er werd nieuw sanitair geïnstalleerd en werd er een lift geplaatst zodat het gebouw ook toegankelijk is voor mindervaliden.

Later wordt ook de gevel gerestaureerd en het gelijkvloers omgevormd tot een ceremoniële ruimte die gebruikt kan worden voor tentoonstellingen of pop-ups. Omdat het over gesubsidieerde werken aan een beschermd gebouw gaat, is het nog niet duidelijk wanneer de tweede fase kan aanvatten.

Burgemeester van Laakdal Tine Gielis, bevoegd voor burgerlijke stand: “De heemkundige kring heeft nog altijd hun vaste stek op de bovenverdieping van het gebouw. Daarnaast krijgt het gebouw voortaan een liefdevolle bestemming: vanaf juni 2019 zullen alle huwelijken uitsluitend doorgaan in het oud-gemeentehuis. Wanneer ook de polyvalente benedenruimte afgewerkt is, kunnen alle inwoners genieten van een waaier aan festiviteiten in dit bijzondere pand.”

Lees 108 keer Laatst aangepast op vrijdag, 31 mei 2019 14:12