donderdag, 03 oktober 2019 15:53

Luierboxen voor kwetsbare gezinnen in Kasterlee

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Luiers zijn een zware kost in het budget van alle jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers dikwijls een onoverkomelijke last. De Luierbox wil kwetsbare gezinnen ondersteunen door ongebruikte overschotten van luiers in te zamelen en te verdelen. De Luierbox is een project van het Huis van het Kind Middenkempen en loopt naast Kasterlee nog in zes andere gemeenten.

Vanaf 1 oktober vind je de Luierbox in het Huis van het Kind Kasterlee, gelegen in de Buitenschoolse Kinderopvang De Mallemolen, Schoolstraat 55, Lichtaart, en bij de Welzijnsschakel ’t Locomotiefje, gelegen in Ontmoetingscentrum, Schoolstraat 31, Lichtaart. Of je mag de luiers ook afgeven in het consultatiebureau van Kind en Gezin.

“Bij deze doen we een warme oproep om niet-gebruikte luiers naar de luierboxen te brengen. Hopelijk krijgen we de eerste 3 maanden al veel reacties zodat we vanaf januari 2020 de pakketjes per maat kunnen verdelen,” aldus een hoopvolle schepen van welzijn Sumati Adriaensen (CD&V).

Wie het project extra draagkracht wil geven met een donatie of een activiteit om geld in te zamelen, mag contact opnemen met coördinator An Van Mechelen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees 81 keer