dinsdag, 05 november 2019 08:16

Kinderarmoede in Laakdal verdrievoudigt op vijf jaar tijd

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In Laakdal verdrievoudigde de kindermoede de afgelopen 5 jaar. Ze steeg volgens de cijfers van Kind en Gezin van 3,5% in 2013 naar 11% vorig jaar. Dat zijn harde cijfers volgens Groen Laakdal voor het sociale beleid van CD&V in Laakdal. In het meerjarenplan was kinderarmoede één van de twee speerpunten. Maar het Laakdalse bestuur van CD&V en Pro Laakdal bakte er de afgelopen jaren weinig van op dat vlak, aldus Groen Laakdal.

Tijden de laatste OCMW raad kon Raf Moons, CD&V schepen van sociale zaken heel die periode, geen beterschap beloven. Hij zei dat ideeën van de oppositie welkom waren. Het voorstel van Groen Laakdal om voedselbedeling met voedseloverschotten te organiseren in de gemeente kwam op tafel. Toen weigerde de meerderheid hierover over te stemmen. Ze haalden zelfs een amendement boven om het punt van de OCMW raad te verwijderen.

Groen Laakdal stelt een lijst van 40 voorbeeldprojecten voor, die bewijzen een structurele impact te hebben op kinderen in kansarmoede. Alle 40 staan ze uitgebreid beschreven in een studie van de universiteiten van Gent en Bergen. Als het huidige beleid in Laakdal bereid is zelfs een miljoen euro te investeren in een kunstgrasveld of 500.000 euro voor kabinetsmedewerkers te voorzien, zal het aan middelen niet ontbreken om waardevolle projecten te realiseren, aldus Groen Laakdal.

Lees 122 keer