GeelKasterleeOlen

Stickerverkoop Rode Kruis: anders, maar niet minder belangrijk

Vandaag begint de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis, maar door de huidige coronamaatregelen ziet die er dit jaar anders uit dan normaal. De vrijwilligers zullen niet op kruispunten staan, en huis-aan-huisverkoop is niet toegestaan, maar dat houdt het Rode Kruis niet tegen.

De jaarlijkse stickerverkoop is heel belangrijk voor de lokale afdelingen van het Rode kruis. Tijdens deze twee weken halen zij geld binnen dat meteen weer gebruikt wordt voor de aankoop van materiaal, onderhoud van lokalen en bijscholing van de vrijwilligers. Hieronder kan u zien hoe elke gemeente het dit jaar aanpakt.

Geel

In Geel was het voor het Rode Kruis heel moeilijk om staplaatsten te vinden. Veel supermarkten gaven geen toestemming om op de parking te verkopen en de gebruikelijke methodes zijn onmogelijk gezien de omstandigheden.

Rode Kruis Geel heeft dus een alternatief plan: De stickers, die al gedrukt waren, worden verdeeld over een aantal willekeurige straten in Geel. Bij de sticker zit een brief waarin ze uitleggen waarom er geen stickerverkoop is en waarom die verkoop net zo belangrijk is. Daarnaast vragen ze twee dingen:

Ze vragen of de mensen als blijk van engagement de sticker toch voor hun raam, of op hun dashboard in de auto, kunnen plaatsen. Zo kan je tonen dat je het Rode Kruis steunt.

Als tweede doet Rode Kruis Geel een warme oproep om toch een centje te storten. Rode Kruis heeft geld nodig voor materiaal en onderhoud en alle beetjes helpen. Het geld dat ze ophalen wordt besteed om de hulpverlening in Geel te continueren. Voor wie wil storten staat er in de brief zowel een QR-code als een rekeningnummer.

Kasterlee

De Kastelse vrijwilligers zullen niet op kruispunten staan of huis-aan-huisverkopen, maar ze gaan wel de stickers zo goed mogelijk proberen promoten. In Kasterlee centrum staan ze paraat aan de grootwarenhuizen Delhaize en Lidl en in Lichtaart kan je ze vinden aan de Spar. Ze staan ook aan het vaccinatiecentrum Tielenhei, in Tielen.

Daarnaast heeft Rode Kruis Kasterlee ook de lokale kleinhandel ingeschakeld. Zo kan je in 50 kleinhandelszaken de sticker kopen.

In het kader van de huidige coronasituatie zorgen de vrijwilligers er ook voor dat de afstandsregels nageleefd worden. Zo kan je contactloos betalen en zullen er tafels staan die de afstand moeten verzekeren.

Westerlo

Rode Kruis Westerlo zet hard in op onlineverkoop. Dit kan via de website. Je kan de sticker bestellen en enkele dagen later heb je hem in de brievenbus.

De Westelse vrijwilligers zullen ook een persoonlijke verkoop doen. Je kan ze vrijdagavond, zaterdag en zondag vinden op de parking van lokale handelaars. Zij maken hun staplaatsen bekend via de sociale media.

Rode Kruis Westerlo heeft ook een aantal lokale handelaars en apothekers ingeschakeld. Zij bieden ook twee weken stickers aan.

Na het succes van vorig jaar kan je ze ook dit jaar weer vinden op de wekelijkse markt op woensdag 28 april.

Olen

Ook Rode Kruis Olen zet heel sterk in op online verkoop via de website. Verder kan je hen ook de eerste vier dagen vinden op de parkings van Albert Heijn, De Spar, Carrefour Express, Oh’green en op de donderdagmarkt in St. Jozef-Olen.

Je kan ook een sticker kopen in verschillende kleinhandelszaken en apothekers.