Over Geel fm

Geel FM is de radio voor de Zuiderkempen

‘Jij hoort bij ons!’ is geen loze leuze bij Geel FM, want bij ons alleen hoor jij het nieuws uit Geel en de Zuiderkempen, de grootste classics en de beste hits op 107.0 FM, 107.8 FM of digitaal via www.geelfm.be of de verschillende digitale radioplatformen en apps zoals Vtuner, TuneIn, Radioline en anderen.

Zendgebied 107.0 en 107.8 FM

Wij richten ons hoofdzakelijk tot de actieve Gelenaar en Kempenaar,ongeacht leeftijd, die houdt van popmuziek, en op de hoogte wil blijven van de lokale, regionale, nationale en internationale actualiteit. Wij bereiken dus ‘de leners’ (27-38 jarigen die huwen, bouwen en kinderen groot brengen), de ‘big spenders’ (38-50 jarigen die actief zijn en meestal al wat financiële zekerheid opgebouwd hebben) en de ‘genieters’ (50-60 jarigen met kinderen uit huis, huis afbetaald).

Een combinatie die ons uniek maakt.

We bereiken met ons format een zéér grote commerciële doelgroep*

* VVA = Verantwoordelijke voor Aankopen in Gezin

   VVI = Voornaamste Verantwoordelijke Inkomen Gezin

Werking GEEL FM

Geel FM is een vereniging zonder winstoogmerk. Elke dag zetten vrijwilligers zich in, om met passie voor het medium radio, van Geel FM te maken wat we nu zijn: de best beluisterde lokale radio van de Zuiderkempen.

Om het met de woorden van een luisteraar te zeggen : Geel FM brengt de kwaliteit van een nationale zender, maar staat veel dichter bij de Kempenaar.

Als vzw hebben wij verschillende doelstellingen. We zijn voor het vervullen van onze taak als lokale radio verplicht om het Vlaams mediadecreet te volgen dat dateert van 27 maart 2009.

Om dit alles te kunnen realiseren zijn er werkingsmiddelen nodig (technisch materieel, elektriciteit, muziek, ruimte voor studio en kantoor, vergoedingen voor Sabam en Simim,….), die we in de loop der jaren verzameld hebben door middel van het verkopen van reclame.

Alle inkomsten worden aangewend voor investeringen in de huidige algemene werking van de radio en voor opleidingen van huidige en nieuwe medewerkers.