Geel

Geel wint van Kapellen

Derdeklasser Verbroedering Geel won zaterdagavond nipt van Kapellen. Na 90 minuten stond er 1-0 op het scorebord. Omdat leider Doornik ook won op eigen veld tegen Wilebroek, blijft de kloof met Geel zes punten. Pas na een half uur trapt Vandeweyer de eerste kans op een attente Ferket. Kapellen pakte de tweede periode en laat goed voetbal zien op De Leunen. Toch komt de thuisploeg op voorsprong. Vanhees trapt via Ferket en een bezoekende voet de bal binnen. 1-0 aan de rust. Na de pauze betaalt Geel bibbergeld. Kapellen komt via Schoenmaeckers enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Schurmans is in uitstekende doen. Bekmeczi kopt de enige kans voor de thuisploeg nog tegen de lat. Het blijft 1-0. Geel komt door het gelijkspel van Diegem op 1 punt van de tweede plaats. De kloof met leider Doornik blijft wel 6 punten. De Walen wonnen onverdiend op eigen veld tegen Willebroek. Volgende week ontvangt Geel Oudenaarde.