LRG nummer één van de Kempen

´´In de aanloop naar hun naamswijziging van LRG-Radio naar Geel FM werden het bestuur en de medewerkers van de Geelse lokale radio vroegtijdig beloond voor hun prestaties. Na de uitgave van de nieuwste luistercijfers op 20 augustus jl. blijkt dat LRG-Radio uit Geel de best beluisterde regionale radio van de Kempen is. ´´´´Dagelijks stemmen er zo´n 3.000 mensen af op FM 107, daarmee zijn wij de absolute nummer één van de regio! Voor gans Vlaanderen staan we zelfs nog op de zevende plaats, en in deze lijst moeten we opboksen tegen radio´s in dicht bevolkte gebieden zoals Antwerpen.´´´´ zegt commercieel verantwoordelijke Hans Claesen. Sinds januari van dit jaar wordt er achter de radioschermen hard gewerkt om in september de nieuwe radio voor Geel uit de grond te stampen. In de voorbije maanden werd niet enkel de muziekprogrammatie aangepast, maar ook de lokale berichtgeving en programmatie werden uitgebreid. Na het verkrijgen van de nieuwe vergunning, die voor de komende 9 jaren geldt, werd ook de ganse zendinstallatie vervangen. Het aantal medewerkers werd begin dit jaar verdubbeld om het nieuwe project in goede banen te leiden. ´´´´Nu al blijkt dat onze inspanningen van de voorbije maanden een groot effect gehad hebben. We merkten aan de reacties al enige tijd een verhoging van het aantal luisteraars op, maar dat we de nummer één van de Kempen zouden zijn hadden we nog niet verwacht.´´´´ vertelt Roel Biesemans van de programmaraad ons. Vanaf september wordt LRG-Radio omgedoopt tot Geel FM en zal de lokale programmering nog meer aan bod komen. Op muzikaal vlak wordt een doelgroep van 20 tot 45-jarigen aangesproken met de grootste hitclassics en de beste nieuwe hits. Geel FM is trouwens nog op zoek naar nieuw radiotalent. Presentators, techniekers en redactionele medewerkers op vrijwillige basis kunnen hun gegevens en ambitie mailen naar info@geelfm.be, of telefonisch contact opnemen via 014/58 82 82.´´