Geel

Geel pakt eerste punten

Na bijna 300 minuten zonder doelpunt, konden de Verbroedering-supporters eindelijk nog eens juichen gisteren in Kortrijk. Geel pakte de eerste overwinning van het seizoen na een spectaculaire wedstrijd. Het werd 2-5. In de reserve-truitjes van KVK kreeg Geel meteen al een opdoffer te verwerken. Na 5 minuten kon Ampe al meteen een aanval van de West-Vlamingen mooi afronden. 1-0 en de meegereisde Geelse supporters zagen de bui al hangen. Toch kantelde de wedstrijd meteen na het openingsdoelpunt. Geel begon beter te voetballen en Farssi maakte net voor het half uur met wat geluk gelijk . Nog voor de rust leek de wedstrijd gespeeld. Kevin Jansen snoepte het leer af van Houzé en trof raak. Maar de mooiste goal kwam op naam van een uitstekend acte- rende Stavros Gloutsis. De Griek zette met enkele opwippertjes de hele Kortrijk- verdediging voor schut en poeierde de bal vervolgens in de linkerbovenhoek. 1-3 bij de rust. Na de pauze gingen de jongens van Peter Maes gewoon door op hun elan. Glouftsis tikte makkelijk de 1-4 binnen na een misser van Vandoorne, de Kortrijkse goalie. Even leek de zege nog in gevaar te komen toen Herman er 2-4 van kon maken.. Maar Geel was ongenaakbaar. Het creëerde met fris voetbal nog tal van kansen, afwerken lukte echter niet. Uiteindelijk was het dan toch nog Robbie Vandeweyer die de 2-5 eindcijfers op het bord trapte. De eerste overwinning is dus een feit en dat met mooi en fris voetbal. Reacties na de wedstrijd KVK-KFCV GEEL van Peter Maes, Kevin Jansen en Maarten Schops kan je beluisteren op de fragmenten-pagina.