Geel

Geel-VW Hamme 2-0

Verbroedering heeft gisteravond de goede lijn van de voorbije weken gewoon doorgetrokken. Na een moeilijke eerste helft tegen een stug verdedigend Hamme, haalde Geel het in een betere tweede helfttoch vrij makkelijk met 2-0. Hamme had duidelijk aan scouting gedaan de voorbije weken want ze begonnen heel voorzichtig aan de partij. In een saaie eerste helft waren er daarom weinig openingen. Stavros Glouftsis had het moeilijk en kon zich nooit doorzetten, ook Robby Vandeweyer kreeg weinig bruikbare ballen. Verbroedering had wel het meeste balbezit maar de acties droegen niet verder dan tot aan de grote rechthoek. Hamme kon er zelden uitkomen. Flies trapte één keer hoog over en een andere keer naast het doel van Olieslagers. Op het half uur schrikte iedereen eindelijk wakker. Maarten Schops trapte een hoekschop op het hoofd van verdediger Colpaert die wegkopte. Het leer belandde in de voeten van Kevin Jansen die onhoudebaar binnenknalde in de rechterbovenhoek. Peter Maes bracht na de rust Versijp en Vandecauter voor een tegenvallende Glouftsis en Farssi. Geel begon nu beter te combineren en er kwamen meer openingen. Ook al omdat Hamme een mannetje meer naar voor had geschoven. Een goei combinatie van Robby Vandeweyer met Kevin Jansen leverde bijna de 2-0 op maar Vandeweyer vond Nico baert nog op zijn weg. 10 minuten later was het versijp die voor de eerte keer gevaarlijk was. Kevin Jansen kon zich doorzetten maar mikte op Baert die de bal loste. De goed gevolgde Versijp had maar binnen te leggen maar trapte onbegrijpelijk naast. Aan de overkant kon Olieslagers ondertussen rustig een babbeltje slaan met de toeschouwers want Hamme kwam er zelden uit. Even later was het dan toch raak: De Koninck, die mee was opgerukt, zette goed voor en Robin Peeters legde de bal panklaar voor Vandeweyer die niet miste. Meteen was de wedstrijd gespeeld. Versijp en Vandeweyer kregen nog goede kansen op een derde of vierde goal maar die kwam er niet meer. Minder goed nieuws was er van Robbie Dello, de verdediger moest in de tweede helft het veld verlaten met een blessure. Het zou gaan om een scheur in de gewrichtsbanden wat betekent dat Dello meer dan waarschijnlijk enkele maanden out is.