Geel

Geschiedenis op z´n Geels

Zondagavond startte op VRT het nieuwe programma De Grote Geschiedenisshow met een Gelenaar in de hoofdrol. Historicus Gorik Goris zal 9 zondagen na elkaar uitleg geven bij historische gebeurtenissen en voorwerpen. De 40-jarige Goris is lector aan de universiteit in Leuven, docent op de hogeschool in Turnhout en leerkracht in het secundair onderrwijs. Bovendien schrijft de bezige bij nog heel wat geschiedenisboeken in zijn vrije tijd. Op de universiteit vertelden ze me dat de VRT voor een programma een historicus zocht die op de hoogte was van alle tijden en goed kon vertellen, vertelt Goris. Meewerken aan een tv- programma leek me wel een leuke uitdaging, dus ik mailde terug. Enkele dagen na mijn antwoord op hun e-mail kreeg ik al een cameraploeg over de vloer voor een screentest. Vorige week woensdag werd de eerste aflevering ingeblikt.