Krakers gekraakt

´´De jongeren, die al zo´n 25 dagen de Modix-villa in de Dr. Van de Perrestraat hadden gekraakt, zijn vrijdag uit het gebouw gezet. Omstreeks tien uur heeft de deurwaarder hen verplicht het pand te verlaten. Voor de krakers kwam de uitzetting onverwachts. De voorbije weken hadden ze immers heel wat goed werkt verricht in de villa. Zo knapten ze de tuin op, werd het dak hersteld en de muren gereinigd. Toch was eigenaar Jan Mombaerts van bouwonderneming MC Construct uit Schilde niet blij met de actie van de jongeren. Hij stapte naar de rechter om een einde te maken aan de kraak maar beloofde wel om te praten met De Geelse Bouwmaatschappij over een eventuele verkoop van het pand. Of het zover komt valt nog af te wachten. Het krakerscollectief beweert intussen nog dat ze actie zullen blijven voeren tegen leegstand, verkrotting en de hoge huurprijzen in Geel. ´´´´Je gaat nog van ons horen´´´´, zei één van de woordvoerders zelfverzekerd.´´