Omelianovitch in glansrol

Geel behaalde zaterdag opnieuw een driepunter in het eigen Leunenstadion. Blauw-wit won nipt, maar oververdiend van een verrassend sterk Wezet. Omelianovitch was wederom de held. 9 op 9, 12 op 12, 15 op 15, das allemaal heel mooi, maar wat te denken van 18 op 18. Het overkomt een ongenaakbaar Verbroedering Geel tegenwoordig. Zaterdag begonnen de mannen van Peter Maes niet echt sterk tegen de laatste in de klassering. Al snel trapte Lando-Tubi op de buitenkant van de paal en even later kon diezelfde Wezet zelfs op voorsprong brengen, 0-1. Geel liet de kopjes echter niet hangen en ging vlug op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekende doelman wou na 20 minuten een handje toesteken door bij een terugspeelbal domweg op de grond te gaan liggen. Kevin Janssen en even later ook Robby Vandeweyer konden niet profiteren. Op het half uur was het dan toch raak. Een knappe één-twee tussen Vandeweyer en Omelianovitch werd door laatsgenoemde binnengeschoven. Na de pauze bleef Geel de betere ploeg en dat leverde na een kwartier al de voorsprong op. Catermans speelde de bal met de hand in de 16 meter. Rood voor hem en strafschop voor Verbroedering. Omelianovitch zette de elfmeter zelf om: 2-1. Tien minuten later kon Omelianovitch de zaak helemaal afmaken, maar de Oekraiëner koos voor eigen succes in plaats van de bal terug te leggen. Geel behaalde dus zijn zesde zege op rij, alhoewel Gillet daar op het einde nog anders had over kunnen beslissen. Zijn kopbal ging maar net naast. Omdat Zulte-Waregem vanmiddag won op eigen veld tegen Hamme, kan Geel de eerste periode op de blauw-witte buik schrijven. De Kempenaars rukken wel op in het klassement, ze staan nu op een knappe 3de plaats. Volgende week trekt Geel naar Patro Maasmechelen.