Verbroedering wint 5 keer op rij

Het sprookje blijft voorlopig duren voor KFC Verbroedering Geel. Na 45 minuten zag het er nochtans naar uit dat blauw-wit punten ging verliezen. Eupen leidde op dat moment met 2-0. Maar verloren zoon Serguei Omelianovitch deed de wedstrijd nog kantelen. Maes startte met Nico Vanderlinden in plaats van de geblesseerde Robbie Dello. Ook Koen Versijp was er van bij de aftrap bij, hij verving Stavros Glouftsis in de basiself. De wedstrijd komt moeilijk op gang en er zijn heel weinig kansen te noteren. 7 minuten voor de rust zorgt scheidsrechter Vinche dan toch voor enige opschudding. Hij geeft de Eupenaars een vrije trap cadeau na een wel erg licht contact. Chauveheid laat de kans niet liggen en trapt de thuisploeg op voorsprong. Twee minuten later lijkt Geel helemaal uitgeteld. Salou komt alleen voor Olieslagers en mist niet en zo 2-0 vlak voor de koffie. Geel komt licht gewijzigd uit de cabines. Omelianovitch is Jansen komen vervangen en dat lijkt meteen een goede keuze. De Oekraniër steekt de bal door naar Versijp en die maakt er met een knap stiftertje over Couturier 1-2 van. Maes en co voelen nu dat Eupen op de knieën gaat en de zowat 200 meegereisde Gelenaars brullen blauw-wit naar voren. Op het uur komt Robby Vandeweyer dicht bij de gelijkmaker na een goede teruglegger van Farssi, maar zijn schot gaat net naast. Een kwartier voor tijd wordt Farssi neergelegd in de 16, maar Vinche doet of zijn neus bloedt. Even later is het dan toch raak: Tomsin trapt een vrije trap perfect op het hoofd van Omelianovitch die de bal in de verste hoek binnenknikt. Eupen ziet de bui al hangen en begint slordig te acteren. Na een zoveelste foute pass komt Omelianovitch plots alleen voor de Eupense goalie. Met een knappe stifter scoort hij het derde Geelse doelpunt: 2-3. Het is lang geleden dat KFCV Geel nog is 5 matchen op rij kon winnen, en met volgend weekend een thuiswedstrijd tegen Visé voor de boeg zit er misschien nog wel meer in. Reacties en interviews na de wedstrijd vind je zo snel mogelijk op de fragmentenpagina.