Geel

Wedstrijdverslag Geel – Antwerp

Geel is er niet in geslaagd om de topper te winnen. Verbroedering botste op een uitstekend Antwerp dat misschien we meer verdiende. Toch had het ook een Geels -Grieks feestje kunnen worden: Glouftsis miste voor Geel de unieke kans in de 2de helft. Het bleef uiteindelijk 0-0. Het eerste gevaar kwam van Geel. Farssi kopte de bal op de paal na een hoekschop en de Antwerp verdediging werkte met moeite weg. Antwerp reageerde met een actie van Di Gregorio in de zestien maar de Antwerpenaar liet zich aftroeven. Na 14 minuten voetbal zette Opuku een actie op van even over de middellijn en knalde de bal tegen de dwarsligger. Geel kwam heel goed weg. Net als vorige week probeerde Antwerp via de bedrijvige Sishuba een opening te forceren vanop de flanken maar de Geelse defensie reageerde attent. Persa werd even later vastgehouden door Dello in het strafschopgebied maar Persa kon enkel een hoekschop afdwingen. Ondertussen was Geel wel enkele keren zonder gevaar aan het Antwerpse strafschopgebied geweest. Op het half uur schilderde Glouftsis een vrije trap naast de kooi van Antwerp-doelman Feys. De partij werd bitsiger met kaarten aan beide kanten tot gevolg. Persa had de openingstreffer aan de voet nadat Sishuba met een goede actie op de linkerkant de bal voor doel bracht maar Persa raakte de bal niet vol en het leer ging ver naast. Veel inzet maar weinig kansen met een scoreloze eerste helft tot gevolg. Ook in de tweede helft bleef het wachten op een goede opening. Beide ploegen kwamen met goede bedoelingen uit de kleedkamersmaar dit leverde in de eerste tien minuten geen doelpuntrijpe kansen op. Even later was er dan toch plots Glouftsis. De Griek kon aanleggen van net buiten de grote rechthoek op aangeven Vandecauter. Trouwens één van de weinige goeie acties van David, die in de 1ste helft al was ingevallen voor een geblesseerde Jansen. Feys was verslagen maar de bal ging net naast de linkerdoelpaal buiten. Antwerp reageerde met een schot van Opuku dat via een Geelse verdediger op de paal belandde. Een kwartier voor het einde mikte Ouon een bal van even buiten de grote rechthoek onder de Geelse lat maar Olieslagers wist het gevaar in hoekschop over te tippen. Persa werd even later goed aangespeeld aan de linkerkant. Zijn schot ging voorlangs. Antwerp probeerde nog een slotoffensief op te zetten maar behalve lichte druk leverde dit niet veel op. Geel kon hierdoor enkele tegenaanvallen opzetten maar ook zonder gevaar. In de slotfase knalde Van Mieghem nog in eentijd over. Dit was een topper waarbij vooral de verdedigers heel goed werk leverden. De wedstrijd eindigde dan ook zoals ze begon. Antwerp liet een goede indruk en vooral de flanken van rood-wit met Sishuba en Persa deden Geel pijn. Door de 2-3 zege van Zulte-Waregem in Maasmechelen springen zij opnieuw naarde kop in 2de. Volgende week staat er opnieuw een topper op het programma: Zulte-Waregem-Geel. Alles is dan weer live te volgen volgende week zondag op GEEL FM (107 fm). Reacties na Geel-Antwerp kan je zo snel mogelijk terug vinden op onze fragmentenpagina! Stefan Buelens