GeelOlen

Bushaltes in Geel en Olen blijven

De Lijn komt terug op de beslissing de haltes Geel-Oost en Olen-centrum van de snelbus Limburg-Antwerpen te schrappen. De busmaatschappij had dat beslist omdat de buslijn niet berekend was op het hoge aantal passagiers. Ze komt daar nu op terug. Olen-centrum is de laatste halte van de snelbus uit Limburg. Daarna rijdt de bus via de E313 naar Antwerpen. Op de twee haltes: Olen-centrum en Geel-Oost stappen meestal meer mensen in dan er zitjes zijn. Toch is de afschaffing van de twee haltes niet de juiste oplossing zeggen de passagiers. “Onlangs hebben we een foldertje gekregen met de melding dat eind dit jaar de laatste haltes worden geschrapt´´, zegt Gunther De Cuyper. ,,Daar sta je dan. Zoek maar eens op een paar dagen een andere efficiënte manier om naar Antwerpen te reizen. Leuk kerstcadeau. Ik ben blij dat ons protest en onze mails naar beleidsverantwoordelijken dan toch wat hebben uitgehaald en dat de bus via Olen blijft rijden.´´