Caféhouder tapt laatste pint

Fons Dams van café ’t Wit Kruis op het Sint-Dimpnaplein in Geel tapt vandaag zijn laatste pintje. Fons gaat zich vanaf morgen engageren voor de Belgische Wielerbond. Het knusse volkscafé ’t Wit Kruis in Geel heeft altijd wel kunnen rekenen op een aantal vaste klanten, en ook gelegenheidsdrinkers. ,,In mijn café komt zowat iedereen over de vloer, van burgemeester tot gewone arbeider, van oudere mensen tot jeugdig volk´´, zegt Dams lachend. ,,De jongere generatie zit vooral vrijdag en zaterdag op café. Ze weten me te vinden omdat de prijzen nog steeds zeer laag zijn.” Zo kost een pintje slechts 1 euro en een Duvel 1,75 euro. Fons houdt er mee op omdat hij nu wil genieten van een rustig pensioen. Bovendien wordt hij binnenkort weer afgevaardige bij de Belgische Wielerbond. Een taak die hij enkele jaren geleden liet varen voor het caféleven. Een opvolger voor het café heeft Fons jammer genoeg nog niet gevonden.