Gratis spaarlamp bij bouwen of verbouwen

Goed nieuws voor Gelenaars die een woning bouwen of verbouwen. Iedereen die na 1 januari een bouwdossier van een woonhuis bij de infocel technische dienst inlevert, krijgt een gratis spaarlamp, zolang de voorraad strekt. Het stadsbestuur verdedigt immers het promoten van rationeel energiegebruik. Dat bleek nog maar afgelopen oktobermaand toen actie werd gevoerd onder het moto: ‘Het is oktober, hou het sober.’ Een spaarlamp verbruikt ongeveer vijf keer minder dan een traditionele gloeilamp. Onnodig te zeggen dat dit ook positieve effecten heeft op de energiefactuur. En daar zijn bouwers of verbouwers best gevoelig voor. In het verleden is immers al gebleken dat het juist bij het (ver)bouwen van de woning is dat mensen bereid zijn inspanningen te leveren om zuiniger en dus goedkoper met energie om te springen.