GeelOlen

Bewoners willen geen slib in Geel

De plannen om ter hoogte van de Doornboomstraat en de Brandemolenstraat een slibstort aan te leggen, hoeven zeker niet op de sympathie van de bewoners de Geelse parochies Punt en Stelen te rekenen. Onder impuls van de lokale Landelijke Gilden voerden ze zaterdag actie. ,,We zijn iedere aanval op de open ruimten in onze omgeving meer dan beu´´, klonk het vastberaden. Plannenmakers hebben in opdracht van de Vlaamse regering hun oog laten vallen op een 50 hectare groot gebied tussen de Brandemolenstraat, de Doornboomstraat, de Bruggenhoofdweg en het Albertkanaal. Op die plek zou slib worden geborgen dat afkomstig is uit al dan niet vervuilde rivieren in Vlaanderen. Het niveau van het terrein zou hierdoor met vier meter verhogen. Daarna zou het als stadsbos kunnen aangeplant worden.