Geel

Geel-Dessel 0-0

Verbroedering Geel heeft gisteren op de eerste speeldag na de winterstop alweer niet kunnen winnen. De derby tegen Dessel eindigde op een teleurstellende 0-0. Blauw-wit begon goed aan de de partij. Kevin Janssen wordt enkele keren goed weggestuurd op de rechterkant maar zijn voorzetten komen zelden goed aan. Na 25 minuten laat Omelianovitch zich ook opmerken. Hij voert een regelrechte aanval uit op ex-Geel-speler Philip Piedfort die met een beenbreuk wordt afgevoerd. Geel voor Serguei en daar mag de Oekraïner blij mee zijn. Voor de rust zien we nog twee goeie kansen voor Geel. Eerst kop Omelianovitch net voorlangs en vlak voor de koffie trapt Tomsin een voorzet van De Koninck nipt naast. Na de pauze lijkt de wedstrijd helemaal te verwateren. We krijgen vooral veel bitsige duels en een hele portie middenveldvoetbal. Tien minuten voor tijd komt Geel er nog is goed uit. Een hoekschop van Farssi wordt bijna binnengekopt door Vanderlinden maar de bal botst nog tegen de paal. Het schot van Schops in de rebound gaat net naast. Dessel komt er ook niet meer uit en zo eindigt de derby op 0-0. Volgende week speelt Geel op het veld van SK Ronse.