Geel

Palmenmarkt wordt groot feest

De weergoden voorspellen een zonovergoten Palmenmarkt. Het stadsbestuur en de kermismensen laten dan ook niets aan het toeval over om van deze laatste en grootste jaarmarkt in de regio een feestelijk gebeuren te maken. Vrijdag om kwart over vier worden alle kinderen verwacht in de buurt van het kermisgedeelte. Ze hebben een belangrijke taak want de stoere Bellemannen zullen alles doen wat ze kunnen om de orde te verstoren. Iedereen die erin slaagt een Belleman te vangen krijgt hiervoor een bonnetje dat ze in ruil voor lekker snoep kunnen afgeven aan de snoepjesfee die tussen het stadhuis en cc de Werft zal rondlopen. Ook muziekkunstenaar Arthur is van de partij met zijn muziekauto. Om 6 uur zal de burgemeester het officiële startschot geven en kunnen de kermisgangers zich één uur gratis uitleven op de kermisattracties. ’s Avonds is er dan omstreeks half elf een groots vuurwerk t.h.v. de nieuwe bib op de Werft. Deze actie is een initiatief van de foorkramers in ruil voor de aankoop door het stadsbestuur van tickets voor kansarme kinderen. En zaterdag is er natuurlijk de traditionele jaarmarkt. De familiedag is op dinsdag. Alle attracties zijn dan toegankelijk aan sterk verminderde prijzen