Geel

Geel-Zulte 1-2

Tweedeklasser Verbroedering Geel heeft de topper tegen Zulte-Waregem verloren met 1-2. Geel kwam op voorsprong maar in de slotfase scoorde de leider nog 2 keer. Een echte topwedstrijd voor 2de klasse was het zaterdagavond in het Leunenstadion. Met zo’n 5500 supporters, waarvan meer dan 1000 van de bezoekers zat de sfeer er al vroeg in. Beide ploegen schieten erg goed uit de startblokken: een hoog tempo met mooi eentijdsvoetbal was het gevolg. De eerste kans,op het kwartier, was voor Zulte-Waregem. Het schot van Jarakovic zeilt gelukkig voor Geel net over. Voor de eerste gevaarlijke actie van Geel is het wachten tot in de 25ste minuut. Daelemans zet voor vanop rechts maar Vandeweyer kan net niet goed genoeg bij de bal om keeper Vanderjeugt te vloeren. In de tweede helft neemt Geel het heft meteen in handen. Na een knappe doorsteekbal van Tomsin, schiet Vandeweyer nipt over. Tien minuten later is het wel raak. Omelianovitch stift de bal over de verdediging van Zulte-Waregem en Vandeweyer lobt de bezoekende doelman en Geel op 1-0. De voorsprong voor van de thuisploeg is het sein voor de bezoekers om meteen naar voren te trekken. Eerst mist Jarakovic nog maar even later maakt Van Nieuwenhuysen er in de kluts 1-1 van. Geel is aangeslagen en in de laatste minuut krijgt blauw-wit toch nog het deksel op de neus. Tomsin tikt Meert aan in de 16-meter en De Bleeckere fluit onbegrijpelijk strafschop. D’hollander mist niet en legt de eindcijfers vast, 1-2.