Geel

Eindronde voorbij voor Geel

Tweedeklasser Verbroedering Geel speelt volgend seizoen opnieuw in 2de klasse. Op de voorlaatste speeldag in de eindronde kwam Geel niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen Roeselare. Daarmee zijn de West-Vlamingen niet meer bij te halen en stijgen zij dus naar de hoogste afdeling van het voetbal. Geel begon nochtans erg gretig aan de partij. Het schot van Jochen Slechten wordt gepakt door Sierens. Maar ook Roeselare krijgt kansen. Lauwers schiet op De Wilde en ook Nouhas geraakt niet voorbij de Geelse doelman. Roeselare kreeg tijdens de eindronde nog geen enkel doelpunt binnen, tot in de 28ste minuut op De Leunen. Vandecauter gaat neer en Mellemans trapt de vrije trap staalhard tegen de touwen: 1-0. Even later krijgt Glouftsis de kans om Farssi of Slechten te bedienen maar de Griek is te egoïstisch en besluit op doelman Sierens. Na de rust komt Roeselare beter in de partij maar toch is het wachten tot 20 minuten voor tijd op de gelijkmaker: Vanderbiest stuurt Vervacke alleen op De Wilde af en deze keer is hij geklopt: 1-1, en Roeselare op weg naar eerste klasse. Geel zet alles op alles om de overwinning nog te pakken maar het slotoffensief levert niks meer op. Schops trapt de laatste kans op Sierens. 1-1 en zo blijft Geel in 2de klasse. Roeselare bleek te sterk in de eindronde.