Geel

Geel grijpt laatste kans

Tweedeklasser Verbroedering Geel heeft gedaan wat het moest doen. Het won in de eindronde verdiend van Antwerp met 3-1. Geel begint wervelend en al na 1 minuut schiet Slechten op de paal. 5 minuten later staat het dan toch 1-0: Vandecauter wordt neergehaald in de 16 en Mellemans trapt de strafschop binnen. Geel maakt goed gebruik van de flanken en dat loont. Dello verdubbelt 2 minuten na de 1-0 de score. En nog voor het kwartier schiet Vandecauter blauw-wit op rozen: 3-0. Antwerp kan daar weinig tegenover stellen maar scoort toch nog voor de rust. Ouon rondt een knappe soloactie af: 3-1. Na de pauze valt Geel terug, al krijgt Glouftsis de kans op de 4-1 maar de Griek laat ze liggen. Twintig minuten voor tijd moet Geel met 10 verder als Slechten rood krijgt na een onnodige fout op Presceaux. Toch houden de jongens van Peter Maes stand, het blijft 3-1. Roeselare won op het veld van Waasland met 0-2 en heeft zondag op De Leunen genoeg aan 1 punt om de eindronde te winnen. Maar ook Geel heeft nog een kans: als Verbroedering zijn twee volgende wedstrijden nog wint en Roeselare pakt geen enkel puntje meer, speelt Geel volgend jaar alsnog in eerste klasse. Voor Antwerp en Waasland is de eindronde voorbij, zij maken geen kans meer op promotie.