Geel

Geel verliest in Roeselare

Tweedeklasser Verbroedering Geel is er niet in geslaagd om een puntje te pakken in Roeselare. De West-Vlamingen wonnen verdiend met 1-0. Bij Geel staat Omelianovitch dan toch in de basis maar hij verlaat al na twintig minuten het veld voor Daelemans. In een saaie eerste helft zijn de beste kansjes voor de thuisploeg. Na een ingooi kopt Lauwers op doelman Filip De Wilde. Even later claimt de spits ook een strafschop na een vermeende duwfout van Dello, scheidsrechter Bultinck gaat daar niet op in. In een betere tweede helft komt Geel eindelijk aan z´n eerste echte kans. Daelemans wordt de diepte in gestuurd door Glouftsis maar zijn poging gaat over. Twintig minuten voor tijd krijgt Lauwers veel ruimte vooraan maar De Wilde komt opnieuw goed tussen. Roeselare drukt en Geel countert. Na een knappe actie van Glouftsis komt Farssi bij de bal maar zijn poging wordt van de lijn gekeerd. De druk van de thuisploeg verhoogt en bij de 10de hoekschop voor Roeselare is het dan toch raak. Eerst kan Farssi de bal nog van de lijn keren maar Nouhass is goed gevolgd en zorgt ervoor dat Roeselare al met één serieus been in eerste klasse zit.