Geel

Geel wint in Waasland

Tweedeklasser Verbroedering Geel heeft zijn eerste eindrondewedstrijd in en tegen Waasland gewonnen. Na 90 minuten stond het in het Puyenbekestadion 0-2 dankzij doelpunten van Farssi en Glouftsis. Geel speelt een goede eerste helft en zet de Waaslanders onder druk. Na 25 minuten kopt Daelemans op doelman Hofman maar Farssi is goed gevolgd en schiet de bal tussen een bos spelers in het doel: 0-1. Even later krijgt ook Omelianovitch een uitstekende kans maar zijn poging wordt van de lijn weggewerkt. In een moeilijkere tweede helft komen de Waaslanders beter in de wedstrijd maar De Wilde toont zich een goed sluitstuk. Tien minuten voor tijd beslist Glouftsis de wedstrijd. De stevige Griek zet een persoonlijke actie op en werkt nog af ook: 0-2 en Geel wint zo z´n eerste wedstrijd in de eindronde. Roeselare deed dat ook thuis tegen Antwerp: 1-0. Donderdag ontvangt Geel Waasland en Antwerp speelt op de Bosuil tegen Roeselare.