Powerman Vlaanderen

De Powerman van Geel leek een kolfje naar de hand van wereldkampioen Benny Vansteelant. De Torhoutenaar leidde ook vanaf de 1ste meters en gooide iedereen los. In de afsluitende loopproef werd hij verraden door maagkrampen. Hij moest de wedstrijd verlaten. De Nederlander Van der Smissen, lid van het DOK-team, nam gretig de leiding en de zege over. Achter de Nederlandse winnaar Van der Smissen werd in de Powerman geknokt om de Belgische titel lange afstand. Nico Huyberechts uit Leuven won het pleit. Johan Schoors uit Duffel finishte als 3de, maar pakte zilver in de nationale titelstrijd. De bronzen plak werd gewonnen door Wim Lievens uit Oevel. De Powerman bij de dames werd van begin tot einde geleid door Ulriche Schwalbe. De wereldtopper moest een tijdje de Nederlandse Van Vlerken naast zich dulden, maar op de fiets sloeg Schwalbe een definitieve kloof. Anne-Marie Dupont pakte de Belgische titel nadat Mieke Depoortere lang de leiding had gehad.