Geel

Geel bekert ronde verder

Tweedeklasser Verbroedering Geel mag naar de volgende ronde van de beker van België. Geel won op het veld van vierdeklasser FC Spa nipt met 0-2. Spa denkt in de eerste helft vooral aan verdedigen en trekt een zwart-blauwe muur op voor het eigen doel. Toch vindt Geel af en toe een opening maar een uitstekende kans wordt door Farssi onbegrijpelijk gemist. Even later mag Glouftsis aanleggen: zijn schot belandt op de paal. Voor de rust treffen de jongens van Peter Maes nog twee keer het doelhout. 0-0 bij de rust. Na de pauze steekt ook de thuisploeg voor de eerste keer de neus aan het venster. Doelman Schuurmans moet enkele keren goed tussenkomen. Toch is het Geel dat scoort. Glouftsis trapt 20 minuten voor tijd de verlossende 0-1 tegen de netten. In de slotfase glipt Vandeweyer nog door de buitenspelval en bedient de ingevallen Thiam die meteen zijn eerste officiële doelpunt maakt voor Verbroedering. Geel pakt dus een zuinige maar verdiende 0-2 zege in Spa en moet volgende week voor een nieuwe bekerwedstrijd naar Francs-Borains, dat AC Olen uitschakelde.