Eénrichting nieuwstraat

Dinsdagavond vond naar aanleiding van de eenrichtingssituatie in de Geelse Nieuwstraat een hoorzitting plaats. Het stadsbestuur stelde de bevindingen en resultaten van de verkeerstellingen voor, aanwezige handelaars en inwoners konden reageren op het plan. Of de eenrichtingssituatie blijvend is, staat nog niet vast. Sinds 2003 is het verkeer in de Geelse centrumstraten toegenomen met 10%. Een deel van het doorgaand verkeer komt, naar aanleiding van de files op de Ring, terecht in het centrum, en zorgt daar voor overlast. Een kant-en-klare oplossing is er niet, wel wordt dit jaar nog een bypass aangelegd aan de rotonde van de Pas. Geel gaat ook nieuwe bewegwijzering plaatsen op de ringlaan. Op alle invalswegen worden grote overzichtsborden geplaatst om de verschillende zones weer te geven. Daarbij wordt ook een P-route aangegeven, die leidt langs de parkings in en aan de rand van het centrum. Dit moet de verkeersdoorstroming verbeteren.